r
Nosalty Logó

Nutellás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juci&Maci
Nutellás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 522 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 381 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 522 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4068.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.2 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 6261 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 381 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzákeverünk egy evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük, amíg fel nem fut. Kb. 15 perc.
  2. A lisztet, a maradék cukrot és a sót egy keverőtálba tesszük, elkavarjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, az olajat, a tojást és a felfuttatott élesztőt, elkeverjük, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál falától.
  3. Konyharuhával eltakarva egy órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és fél centi vastag, téglalap alakra nyújtjuk. A tetejét megkenjük nutellával.
  5. A hosszabb oldalán feltekerjük a tésztát, és 2,5-3 centis darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 185 fokos sütőben 40 percig sütjük, amíg kissé meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 44294
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nutellás csiga
Juci&Maci 5 recept

Omlós, harapnivaló nutellás csigák. A kelt tésztának hála még másnap is puha marad, de az sem baj, ha nem fogy el egyből mind, hiszen a maradékot akár le is fagyaszthatjuk, és a mélyhűtőből előkapva, a sütőben átmelegítve legközelebb is ugyanolyan isteni finom lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek