r
Nosalty Logó

Diós fasírt színes paprikakörettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Diós fasírt színes paprikakörettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 637 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 3824 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 145 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 637 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7073.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    906 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    6431 micro
  • β-crypt
    954 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4508 micro
Összesen 3824 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (alul-felül álláson). A zsemléket a tejbe beáztatjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd félretesszük. A fokhagymát is megpucoljuk.
  2. A petrezselyem és a bazsalikom leveleket felaprítjuk, a diót (négy fél szem kivételével, ami majd a díszítéshez kell) durvára vágjuk.
  3. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszernövényeket, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, sót, borsot (ízlés szerint), a kinyomkodott zsemléket és végül a diót és a reszelt parmezánt. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
  4. Egy tepsit olajjal vékonyan kikenünk és a közepén egy hosszú rudat formálunk a fasírtmasszából. A rudat a kezünkkel gömbölykésre formáljuk. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, a fasírt körülbelül 60-70 perc alatt sül aranybarnára.
  5. Miközben a sütőben készül a fasírt, elkészítjük a köretet: a paprikákat megmossuk, magházaikat és ereiket eltávolítjuk, majd 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk és egy serpenyőben olajon a gyömbérrel együtt egy-két percig sütjük. Hozzáadjuk a paprikákat, a lilahagyma szeleteket és a babérlevelet, majd sózzuk-borsozzuk és 3-4 percig nagy lángon, folyamatosan keverve pirítjuk. A borecetet elkeverjük a mézzel és a paprikára öntjük. Még néhány percig sütjük a köretet úgy, hogy inkább ropogós, mintsem puha legyen a paprika. Melegen tartjuk míg a fasírt elkészül.
  6. Mikor a fasírt aranybarnára sült, kiszedjük egy vágódeszkára és 10 percig pihentetjük. Utána másfél centiméter vastag szeletekre vágjuk, tálra szedjük, az egészben hagyott diókkal díszítjük és köré halmozzuk a színes sült paprikákat. Kínálhatunk mellé petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy rizst.
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22310
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Elszakadva a hagyományos konyhától, a Nők Lapjában olvasott diós fasírt receptje nagyon megtetszett, rögtön ki is próbáltam a vendégek nagy örömére.

Hozzászólások

monduk

Elkészítettem,annyi változtatással, hogy a fasírtokat külön kis gombócokként baconszalonnába csomagolva sütöttem meg a tetején fél dió gerezdekkel és a különleges paprikaragu mellé,basmati rizst készítettem sárgarépa és póréhagymacsíkokkal.Nagyon finom, különleges ízvilágú ebéd kerekedett bel?le, bekerült a sikerek listájára. Köszönöm az ötletet Kata

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek