Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós fasírt színes paprikakörettel

Diós fasírt színes paprikakörettel
Diós fasírt színes paprikakörettel
95 perc / előkészület: 30 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elszakadva a hagyományos konyhától, a Nők Lapjában olvasott diós fasírt receptje nagyon megtetszett, rögtön ki is próbáltam a vendégek nagy örömére.

hozzávalók / 6 adag

A fasírthoz

A paprikakörethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (alul-felül álláson). A zsemléket a tejbe beáztatjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd félretesszük. A fokhagymát is megpucoljuk.
  2. A petrezselyem és a bazsalikom leveleket felaprítjuk, a diót (négy fél szem kivételével, ami majd a díszítéshez kell) durvára vágjuk.
  3. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszernövényeket, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, sót, borsot (ízlés szerint), a kinyomkodott zsemléket és végül a diót és a reszelt parmezánt. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
  4. Egy tepsit olajjal vékonyan kikenünk és a közepén egy hosszú rudat formálunk a fasírtmasszából. A rudat a kezünkkel gömbölykésre formáljuk. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, a fasírt körülbelül 60-70 perc alatt sül aranybarnára.
  5. Miközben a sütőben készül a fasírt, elkészítjük a köretet: a paprikákat megmossuk, magházaikat és ereiket eltávolítjuk, majd 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk és egy serpenyőben olajon a gyömbérrel együtt egy-két percig sütjük. Hozzáadjuk a paprikákat, a lilahagyma szeleteket és a babérlevelet, majd sózzuk-borsozzuk és 3-4 percig nagy lángon, folyamatosan keverve pirítjuk. A borecetet elkeverjük a mézzel és a paprikára öntjük. Még néhány percig sütjük a köretet úgy, hogy inkább ropogós, mintsem puha legyen a paprika. Melegen tartjuk míg a fasírt elkészül.
  6. Mikor a fasírt aranybarnára sült, kiszedjük egy vágódeszkára és 10 percig pihentetjük. Utána másfél centiméter vastag szeletekre vágjuk, tálra szedjük, az egészben hagyott diókkal díszítjük és köré halmozzuk a színes sült paprikákat. Kínálhatunk mellé petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy rizst.

  • költség: 1900 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 094
elküldve: 2
receptkönyvben: 175
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monduk
monduk Sun, 2012-04-15 13:38

Elkészítettem,annyi változtatással, hogy a fasírtokat külön kis gombócokként baconszalonnába csomagolva sütöttem meg a tetején fél dió gerezdekkel és a különleges paprikaragu mellé,basmati rizst készítettem sárgarépa és póréhagymacsíkokkal.Nagyon finom, különleges ízvilágú ebéd kerekedett belőle, bekerült a sikerek listájára. Köszönöm az ötletet Kata

639
zsemle 2 db
tej 200 ml
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 marék
dió 50 g
darált sertéshús 300 g
darált marhahús 300 g
tojás 2 db
fűszerpaprika 1 kk
mustár 1 ek
parmezán sajt 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
leveles tészta 1 csomag
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
lila hagyma 2 db
gyömbér 1 tk
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 1 db
napraforgó olaj 2 ek
fehérborecet 2 ek
méz 2 ek