r
Nosalty Logó

Diós fasírt színes paprikakörettel

Muci
Diós fasírt színes paprikakörettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

637
Kalória
34.6g
Fehérje
46.4g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
247.9g
Víz
127.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
13.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 3824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz

A paprikakörethez

Összesen 145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.6 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7073.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2411 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    906 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    6431 micro
  • β-crypt
    954 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4508 micro
Összesen 3824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (alul-felül álláson). A zsemléket a tejbe beáztatjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és egy evőkanálnyi olajon megfuttatjuk, majd félretesszük. A fokhagymát is megpucoljuk.
  2. A petrezselyem és a bazsalikom leveleket felaprítjuk, a diót (négy fél szem kivételével, ami majd a díszítéshez kell) durvára vágjuk.
  3. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszernövényeket, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, sót, borsot (ízlés szerint), a kinyomkodott zsemléket és végül a diót és a reszelt parmezánt. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
  4. Egy tepsit olajjal vékonyan kikenünk és a közepén egy hosszú rudat formálunk a fasírtmasszából. A rudat a kezünkkel gömbölykésre formáljuk. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, a fasírt körülbelül 60-70 perc alatt sül aranybarnára.
  5. Miközben a sütőben készül a fasírt, elkészítjük a köretet: a paprikákat megmossuk, magházaikat és ereiket eltávolítjuk, majd 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, finomra zúzzuk és egy serpenyőben olajon a gyömbérrel együtt egy-két percig sütjük. Hozzáadjuk a paprikákat, a lilahagyma szeleteket és a babérlevelet, majd sózzuk-borsozzuk és 3-4 percig nagy lángon, folyamatosan keverve pirítjuk. A borecetet elkeverjük a mézzel és a paprikára öntjük. Még néhány percig sütjük a köretet úgy, hogy inkább ropogós, mintsem puha legyen a paprika. Melegen tartjuk míg a fasírt elkészül.
  6. Mikor a fasírt aranybarnára sült, kiszedjük egy vágódeszkára és 10 percig pihentetjük. Utána másfél centiméter vastag szeletekre vágjuk, tálra szedjük, az egészben hagyott diókkal díszítjük és köré halmozzuk a színes sült paprikákat. Kínálhatunk mellé petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy rizst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 65 p

Elszakadva a hagyományos konyhától, a Nők Lapjában olvasott diós fasírt receptje nagyon megtetszett, rögtön ki is próbáltam a vendégek nagy örömére.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...