Leveles tészta (tejmentes)

A tészta mélyhűtött, illetve készre nyújtott és sütőpapírral feltekert változatban is kapható, amelyet csak tölteni kell és már süthető is. Készíthetünk belőle húsos, zöldséges, halas lepényeket, falatokat, felhasználhatjuk ételek “beborítására”, dekorációs célokra is ideális, kiválóan alkalmas édes és sós sütemények készítésére egyaránt. Összetevői: citromlésűrítmény, liszt, növényi zsírok, olajok, etilalkohol, só, ivóvíz. A leveles tésztát magas hőfokon ( 220 fok) kell sütni. Tipp: a töltelékkel nem borított részeket kenjük meg felvert tojással, így nem ég meg!
Bármikor.
Hűtőben 2 és 8 fok között. Mélyhűtőben több hónapig is eláll. ;
fehérjetartalom
6 g
zsírtartalom
11 g
szénhidráttartalom
35 g
víztartalom
0 g
Nátrium
200 mg
fehérje
6 g
Zsír
telített zsírsav
11 g
ásványi anyagok
Nátrium
200 mg
szénhidrát
rost
1 g
cukor
1 g
vitaminok
A háton lévő kis zsírpárnákat eltüntetni nem éppen a legegyszerűbb feladat, de szerencsére van egy gyakorlat, mely segítségünkre lesz.
NosaltyMit szólnál, ha azt mondanánk, hogy a drága bolti mosószereket simán leválthatod egy nulla forintból készített házi változatra?
NosaltyBüszkék lehetünk magunkra, ugyanis a magyar gasztronómia van annyira híres, hogy külföldön is foglalkoznak vele. Persze nem mindig zökkenőmentes az ételek és azok receptjeinek átvétele: gyakran becsúsznak fordítási bakik, nézzük, melyek ezek!
Lakos BenedekTudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.
A mai menüvel mindenki jóllakik, sőt lehetséges, hogy még vacsorára is marad valamelyik mennyei fogásból.
Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?