r
Nosalty Logó

Cukkinis-húsos fasírt sült krumplival

Csukamama
Cukkinis-húsos fasírt sült krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírt

Burgonya

420
Kalória
19g
Fehérje
47.8g
Szénhidrát
17.8g
Zsír
326.7g
Víz
92.6g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Fasírt

Burgonya

Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Fasírt

Burgonya

Összesen 1684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Fasírt

Burgonya

Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2611 micro
Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6879.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    4791 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10442 micro
Összesen 1684 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. Először a burgonyát készítsük el, és amíg sül, elkészíthetjük a fasírtot. Tehát meghámozzuk a burgonyát, hosszában félbevágjuk, és sűrűn bevagdossuk 2/3 részükig, hogy az alja egyben maradjon.
  2. Olvasszuk fel a vajat, keverjük el az olívaolajjal, az aprított fokhagymával és sóval.
  3. Kenjük meg a krumplikat, és sütőpapírral bélelt tepsibe téve süssük. 200 fokon 40 percig. Sütés közben is néhányszor kenjük meg a megolvadt vajjal.

Burgonya

  1. Aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és jól felaprítjuk, összekeverjük. Ha nincs aprítógépünk, húsdarálón ledaráljuk a húst, a cukkinit lereszeljük, a hagymát összevágjuk, fűszerezzük, belekeverjük a zabpelyhet és a zsemlemorzsát.
  2. Evőkanállal forró olajba kanalazva kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ma elég nehezen kezdtem a főzéshez, mert nem tudtam, mit főzzek. Körülnéztem a hűtőben, és találtam egy kevés húst, cukkinit. Krumpli mindig van otthon, sőt egy kígyóuborka is volt, amiből tzatziki salátát készítettem hozzá. Hús nélkül is lehet készíteni, kicsit több cukkinival. Nagyon ízlett mindenkinek. A legnagyobb dicséret, mikor azt mondják, hogy "Anya ez őrület", és most ezt mondták. Ja, és ami nem utolsó szempont, gyorsan elkészíthető.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek