r
Nosalty Logó

Csülkös bab agglegény módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Csülkös bab agglegény módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Főzés

Összesen 1136 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Főzés

Összesen 4540 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pácolás

Főzés

Összesen 116 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3029 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    944 micro
  • β-karotin
    2940 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    1508 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 1136 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    309.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12115.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1119 mg
  • Foszfor
    4364 mg
  • Nátrium
    5469 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    2491.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2462 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3775 micro
  • β-karotin
    11761 micro
  • β-crypt
    627 micro
  • Likopin
    6032 micro
  • Lut-zea
    2719 micro
Összesen 4540 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Pácolás

Főzés

Elkészítés

Pácolás

  1. A kicsontozott első csülköket a rostra merőlegesen nagyobb falatnyi méretre vágjuk, a bordaporcot felaprítjuk. A ketchupot, mustárt, vörösbort és a fűszereket összekeverjük. Tisztítjuk, felkockázzuk a kisebb hagymát, hozzátesszük a páchoz az olajjal együtt.
  2. Összekeverjük a pácot a hússal abban a lábasban, amiben főzni fogjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Főzés

  1. A lábasban felforraljuk a pácos húst, annyi vizet öntünk a tetejére, hogy ellepje. Hozzákeverjük a paprikakrémet, sózzuk, és csendesen fedő alatt főzzük egy órát. Hozzáöntjük a felkarikázott répát és gyökeret, kelbimbót, tovább főzzük.
  2. Amikor a csülök bőrét kanállal vágni tudjuk, belekeverjük a fűszerpaprikát. Leöntjük a babkonzerv levét, és a lábasba öntjük a babot is. Megkeverjük, két-három perc alatt összeforraljuk. Elkészült.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 14505
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 15.

Ajánló

Magában esszük, némi kovászos uborkával, én a képen is látható frissen sült gluténmentes bagettel. Jólesik utána egy fröccs, mindegy hogy kisfröccs vagy nagyfröccs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csülkös bab agglegény módra
Mikibácsi 42 recept

Szeretem a sűrű szaftos, kanalazható egytálételeket, ez is az. Az „agglegény módra” kifejezés azt jelenti nálam, hogy mindenféle kütyü és kistál, nagytál nélkül egy vágódeszkával és egy lábasban készül az étel, amiben tálaljuk is. Minimalizálom a mosogatni való mennyiségét. Szeretem a hagymás ételeket, de itt kevés a hagyma, viszont aránylag sok kurkumát tettem bele, egyrészt szeretem, másrészt erős antioxidáns hatása miatt mindenkinek javaslom fogyasztását. A fahéj épp csak annyi, hogy ne érződjön, de kiemelje a hús ízét. Már készítettem karácsonyi fűszerkeverékkel, azzal is jó. Ezért van benne a kelbimbó is, nem érezhető az íze, de kiemeli a többi alapanyag ízét. Amennyiben van zellerünk és paszternákunk, tegyünk hozzá! Ha a babkonzervet a levével tesszük hozzá, leves jellegű lesz, ha leöntjük a konzerv levét, és csak a babot öntjük a lábasba, akkor sűrű ragu jellegű az étel. Természetesen ez a recept is gluténmentes, mert én így étkezem. Evés után hátradőlök, iszom egy fröccsöt, és megállapítom: most isten királynak érzem magam.

Hozzávalók

Pácolás

Főzés

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek