Sertésborda

Sertésborda

Leírás

A sertésborda jelentheti az állat gerincével és bordáival érintkező húsok összességét, így érthetjük alatta a tarját, a hosszú- és a rövidkarajt egyaránt, de az oldalast is. Leginkább mégis a csontos karajt szokás így nevezni, de a kicsontozott karajt is illethetik a borda megjelöléssel, azért is, mert a csontos karajra van egy másik szavunk is, a kotlett (bár ezt a kifejezést is leginkább a bordával tudnánk lefedni). Sokféle módon elkészíthető alapanyag, legismertebb változatai a milánói, bakonyi, Du Barry sertésborda.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!