r
Nosalty Logó

Őszi ragu sütőtökkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
sirGalahad
Őszi ragu sütőtökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2115 micro
  • β-karotin
    7434 micro
  • β-crypt
    3647 micro
  • Likopin
    1439 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 716 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.5 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7118.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    3231 mg
  • Nátrium
    2285 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3614 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    8460 micro
  • β-karotin
    29735 micro
  • β-crypt
    14587 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 2867 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    423 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, karikára vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát, és felkockázzuk a zellert, levágjuk, és félretesszük a zellerszárat. A sertéshúst zsírjától és a mócsingoktól megtisztítjuk, kb. 1-2 cm-es kockákra vágjuk. Elkészítjük a húsleves alaplét forró víz és csirke- vagy erőleveskocka segítségével. (Ha nincs maradék húsleves otthon.)
  2. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát és a gyökérzöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller), majd hozzácsapjuk a fokhagymát, aztán mehet bele a sertéshús is. Sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk, míg levet nem enged, majd meghintjük pirospaprikával és kicsi liszttel. Lepirítjuk, de vigyázzunk, hogy közben ne égjen meg a paprika, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, aztán a héjától megfosztott, karikára vágott kolbászt is. Lepirítjuk, majd felöntjük vörösborral, húsleves alaplével, majd fedő alatt 40-50 percig pároljuk.
  3. A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a raguhoz. Teszünk belekakukkfüvet, majorannát,majd tovább pároljuk közepes lángon, amíg minden meg nem puhul. Főzés közben igény szerint pótoljuk az elpárolgott folyadékot vörösborral és a maradék húsleves alaplével.
  4. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, kihűtjük.A tojásokat felverjük a liszttel, és fűszerezzük kakukkfűvel és ételízesítővel,majd beleforgatjuk a félig megfőtt burgonyát.
  5. Az időközben elkészült ragut félrehúzzuk, átöntjük egy tűzálló edénybe, amit sütőben is használhatunk, majd a tetejét befedjük a burgonyával, és máris mehet a sütőbe 200-220 °C fokra10-15 percre,amíg aranybarnára nem pirul.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4778
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

Nemrég olvastam egy újságban egy egytálétel receptet, amit kicsit felpörgettem, hogy fogyasztható legyen. Megjegyzés: Egylapos Rezsőnek ajánlván, aki szaftosabban szereti, annak hosszabb lére eresztve nem érdemes sütőben sütni, ez esetben javaslom inkább a krumplit kockára vágni, és ha a ragu kész, a burgonyával összekeverni, összefőzni. Ez esetben (mintha paprikás krumpli volna) javaslok hozzá savanyúságot és fehér vagy parasztkenyeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek