Őszi ragu sütőtökkel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
sirGalahad
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
250g sertéshús415 kcal
-
4 kcal
-
125g sütőtök47 kcal
-
175g burgonya101 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
35 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
0 kcal
Összesen
716
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
16 kcal
-
500g sütőtök189 kcal
-
700g burgonya404 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g alaplé28 kcal
-
0 kcal
Összesen
2867
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
2.6g fehérrépa2 kcal
-
7.5g zeller3 kcal
-
29g sertéshús48 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
14.5g sütőtök5 kcal
-
20.3g burgonya12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
11.6g alaplé1 kcal
-
0 kcal
Összesen
83
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1779.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 526.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 903 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2115 micro
-
β-karotin 7434 micro
-
β-crypt 3647 micro
-
Likopin 1439 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
716
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 249.5 g
Zsír
-
Összesen 111 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1000 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7118.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 627 mg
-
Foszfor 3231 mg
-
Nátrium 2285 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2104.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3614 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 289 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 8460 micro
-
β-karotin 29735 micro
-
β-crypt 14587 micro
-
Likopin 5754 micro
-
Lut-zea 909 micro
Összesen
2867
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 245 micro
-
β-karotin 862 micro
-
β-crypt 423 micro
-
Likopin 167 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 kg sertéshús
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
50 dkg sütőtök
-
70 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
4 dl alaplé
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Meghámozzuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, karikára vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát, és felkockázzuk a zellert, levágjuk, és félretesszük a zellerszárat. A sertéshúst zsírjától és a mócsingoktól megtisztítjuk, kb. 1-2 cm-es kockákra vágjuk. Elkészítjük a húsleves alaplét forró víz és csirke- vagy erőleveskocka segítségével. (Ha nincs maradék húsleves otthon.)
- Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát és a gyökérzöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller), majd hozzácsapjuk a fokhagymát, aztán mehet bele a sertéshús is. Sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk, míg levet nem enged, majd meghintjük pirospaprikával és kicsi liszttel. Lepirítjuk, de vigyázzunk, hogy közben ne égjen meg a paprika, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, aztán a héjától megfosztott, karikára vágott kolbászt is. Lepirítjuk, majd felöntjük vörösborral, húsleves alaplével, majd fedő alatt 40-50 percig pároljuk.
- A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a raguhoz. Teszünk belekakukkfüvet, majorannát,majd tovább pároljuk közepes lángon, amíg minden meg nem puhul. Főzés közben igény szerint pótoljuk az elpárolgott folyadékot vörösborral és a maradék húsleves alaplével.
- A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, kihűtjük.A tojásokat felverjük a liszttel, és fűszerezzük kakukkfűvel és ételízesítővel,majd beleforgatjuk a félig megfőtt burgonyát.
- Az időközben elkészült ragut félrehúzzuk, átöntjük egy tűzálló edénybe, amit sütőben is használhatunk, majd a tetejét befedjük a burgonyával, és máris mehet a sütőbe 200-220 °C fokra10-15 percre,amíg aranybarnára nem pirul.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4778
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sirGalahad
10 recept
Nemrég olvastam egy újságban egy egytálétel receptet, amit kicsit felpörgettem, hogy fogyasztható legyen. Megjegyzés: Egylapos Rezsőnek ajánlván, aki szaftosabban szereti, annak hosszabb lére eresztve nem érdemes sütőben sütni, ez esetben javaslom inkább a krumplit kockára vágni, és ha a ragu kész, a burgonyával összekeverni, összefőzni. Ez esetben (mintha paprikás krumpli volna) javaslok hozzá savanyúságot és fehér vagy parasztkenyeret.