Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi ragu sütőtökkel

Őszi ragu sütőtökkel
Őszi ragu sütőtökkel
160 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég olvastam egy újságban egy egytálétel receptet, amit kicsit felpörgettem, hogy fogyasztható legyen.

Megjegyzés: Egylapos Rezsőnek ajánlván, aki szaftosabban szereti, annak hosszabb lére eresztve nem érdemes sütőben sütni, ez esetben javaslom inkább a krumplit kockára vágni, és ha a ragu kész, a burgonyával összekeverni, összefőzni. Ez esetben (mintha paprikás krumpli volna) javaslok hozzá savanyúságot és fehér vagy parasztkenyeret.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, karikára vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát, és felkockázzuk a zellert, levágjuk, és félretesszük a zellerszárat. A sertéshúst zsírjától és a mócsingoktól megtisztítjuk, kb. 1-2 cm-es kockákra vágjuk. Elkészítjük a húsleves alaplét forró víz és csirke- vagy erőleveskocka segítségével. (Ha nincs maradék húsleves otthon.)
  2. Az olajon megpirítjuk a vöröshagymát és a gyökérzöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller), majd hozzácsapjuk a fokhagymát, aztán mehet bele a sertéshús is. Sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk, míg levet nem enged, majd meghintjük pirospaprikával és kicsi liszttel. Lepirítjuk, de vigyázzunk, hogy közben ne égjen meg a paprika, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, aztán a héjától megfosztott, karikára vágott kolbászt is. Lepirítjuk, majd felöntjük vörösborral, húsleves alaplével, majd fedő alatt 40-50 percig pároljuk.
  3. A sütőtököt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a raguhoz. Teszünk bele kakukkfüvet, majorannát, majd tovább pároljuk közepes lángon, amíg minden meg nem puhul. Főzés közben igény szerint pótoljuk az elpárolgott folyadékot vörösborral és a maradék húsleves alaplével.
  4. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A tojásokat felverjük a liszttel, és fűszerezzük kakukkfűvel és ételízesítővel, majd beleforgatjuk a félig megfőtt burgonyát.
  5. Az időközben elkészült ragut félrehúzzuk, átöntjük egy tűzálló edénybe, amit sütőben is használhatunk, majd a tetejét befedjük a burgonyával, és máris mehet a sütőbe 200-220 °C fokra 10-15 percre, amíg aranybarnára nem pirul.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 548
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

sirGalahad

Mióta szakács: 2013.11.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésragu sütőtökkel, sütőtökös ragu, sütőben sült ragu burgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susie_lizik
susie_lizik Mon, 2017-02-06 13:54

Kedves sirGalahad!

Most készítem recepjét, de sok helyen elég hiányos, tehát kezdő háziasszony nem biztos, hogy végigcsinálja és én is, aki pedig már 19 éve vagyok háziasszony csak találgatok az egyes pontoknál.
Lisztet például többször is említ a recept folyamán és még a lisztszórásnál az elején hagyján is, de a tojásokat mennyi liszttel kell összekeverni/felverni? Gondolom nem annyival, hogy nokedli-tészta sűrűsége legyen.
Írja továbbá a recept részben, hogy tegyük bele a kolbászt az ételbe, közben a hozzávalók között a kolbász nincs felsorolva.
A vörösbor és a majoranna sincsenek felsorolva a hozzávalók között, pedig én speciel mindig úgy főzök, hogy kiválasztom úgy ránézésre a nekem tetsző ételt, majd először megnézem, hogy van-e hozzá mindenem. Még szerencse, hogy rendes háztartást vezetek és éppen volt itthon 15 dkg kolbász (ennyit saccoltam, hogy kellhet bele) és majoranna is.
Remélem finom lesz, mert az illata már jó. Még most vagyok a sütőtök előtt, a krumpli már közben kész.

Üdvözlettel,

Zsuzsa

sirGalahad
sirGalahad / sirGalahad Sun, 2013-11-03 13:54

Ősz ide vagy oda, kicsit tartottam tőle hogy a sütőtök íze túlságosan domináns lesz majd de tévedtem ez így pont tökéletes!
:)

725
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
sertéshús 1 kg
sűrített paradicsom 2 dkg
sütőtök 50 dkg
burgonya 70 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tojás 2 db
alaplé 4 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint