r
Nosalty Logó

Csirkeaprólék-leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Csirkeaprólék-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 830 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 4981 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 40 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2736 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2269 micro
  • α-karotin
    1691 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    456 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 830 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    385.9 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    3009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9271.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    624 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    4671 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    9762.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16417 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    627 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    967 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    153 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3556 micro
  • Kolin:
    1648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13613 micro
  • α-karotin
    10149 micro
  • β-karotin
    28554 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2736 micro
  • Lut-zea
    13633 micro
Összesen 4981 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsokat mossuk, felaprítjuk, amelyiket kell, és fazékba tesszük.
  2. Beletesszük a zöldségeket (Kivétel a burgonyát és a zöldborsót!).
  3. Belerakjuk az ízesítőket, és felöntjük vízzel. Feltesszük közepes lángon főni fedő alatt.
  4. A levest lassú tűzön főzzük 50-60 percig, ekkor beletesszük a burgonyahasábokat, amely még fő fajtától függően 8-10 percig. Ekkor tegyük bele a májat is, annak sem kell sok főzési idő!
  5. Kóstolás után ha minden puha, és szükség esetén ízesítettünk, kimerünk kis lábasba a levéből.
  6. Ebben a lében főzzük meg a zöldborsót (10-12 perc).
  7. Kis fazékban, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
  8. A hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a zöldségzöldeket kivéve, egy tálban tálaljuk a levest. A zöldborsót és a kifőtt levestésztát is vele tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 262
  • Össznézettség: 38501
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Aki gondolja, tehet bele karfiolt vagy brokkolit, és még kelkáposzta vagy kelbimbó is szerepelhet, de vigyázni kell, hogy a sok "k" betűs ne domináljon. Akkor nem kell mondjuk karalábé, kelbimbó és karfiol, csak egy kevés a kettőből. Különben elviszi az ízét nagyon, és a többi benne lévő nem érződik. Ajánlom egy kelt tészás másodikféle előtt vagy valamilyen más tartalmas, húsos második fogás előételeként.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkeaprólék-leves
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a levest. Nálunk ez a Csirkeaprólék leves. :-))) Nem kell nagy csodaalapanyag, hogy finom lehessen egy leves. Ezek az apróbb húsok és a zöldségmennyiség megteszi a hatását. Ha nem is olyan, mint az első csirkéből készült és az első zöldségekből tavasszal, de felidézzük vele azt a hangulatot, és nem utolsó sorban, finom, jól esik ebben a hideg időben. Egy tartalmasabb második fogás előtt főztem meg, és sikerült, elfogyott.:-) Karácsony előtt nem is kellett volna tartalmasabb étel. Aki szereti, az meg olyan alkalomra főzi, amilyenre gondolja. Nálunk ízlett, és elfogyott. Nincs több történet. Meg kell próbálni, finom.

Hozzászólások (6)

Wendy

Szia, nagyon szuperül néz ki. Az lenne a kérdésem, hogy a szárnyat hogy kell/lehet feldarabolni? Köszi, Wendy

Éva-Anyóca

Kedves Wendy! A csirkeszárny három részb?l áll, amit a porcok mentén lehet és tudod elvágni.A húsosabb rész, az olyan, mint egy kis alsó comb, a középs? része, szintén húsos, de van benne két vékony csont, ha megf?zöd, és eszitek, akkor fogod tapasztalni, a harmadik része, az az úgynevezett csirkeszárnyvég, ami sok apró kis csontból áll, de mi, és még sokan mások, szeretik rágcsálni,leenni a húst róla, azaz leszopogatni a csontról a húst.A porcok mentén elvágod, és egy csirkeszárnyból máris három darabot kapsz.Remélem, sikerült leírnom.:-) Amúgy nem kell elvágni, hagyhatod egyben is, de én azért szoktam, így tanultam, hogy aki amit szeretne kiszedni a tálból, azt kivehesse.Jó f?zést és szép vasárnapot! Légyszi írd meg, hogy sikerült-e? Köszi.Éva-Anyóca B.U.É.K.!!!2011-re!!

Törölt felhasználó

--

Éva-Anyóca

__

kicsiszoke

Nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Éva-Anyóca

Kedves kicsiszoke! Nagyon örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett is.:) Kellemes nyári napokat kívánok, jó sütés-f?zést.:) Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Hat ez a legjobb leves eddig, amit ettem! Tenyleg nem kellenek csoda alapanyagok. :o) Mar ketszer egymas utan aprolekbol foztem, mert olyan finom. Koszi!!! udv:witch

Éva-Anyóca

Kedves witch! Jaj de örülök, hogy ízlett!!!! :D Tényleg nem kell drága alapanyag, és annyira jó dolgok f?hetnek-sülhetnek ki az olcsóbb és egyszer?bb anyagokból. :) Remélem, készül még majd a konyhádban. :) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

witch

Kedves Eva-Anyoca! Vettem egesz csirkeket, mert legutoljara csak csirkemell kellett egy recepthez es az olyan rossz volt, hogy megfogadtam mostmar en darabolom magamnak. Itt ha kulon van a melle, akkor azt telenyomjak valami vizes kutyulekkal, hogy nehezebb legyen es tobbet tudjanak szamolni erte. Az egesz csirke az ami a legfrissebb es nem fujjak ugy fel talan, de teny, hogy sokkal jobb az ize. Szoval ezert lett kiprobalva az aprolek leves es nem is merem leirni, de nekem jobban izlett, mint a tyukhusleves. Az is lehet, hogy a tyukok sem "normalisak" itt, ki tudja? Na, nem is filozok sokat ezen, az aprolek leves bejott es maradok is ennel. Szep napot Neked is! udv:witch

witch

Kedves Eva-Anyoca! Gyakori vendeg ez a leves nalunk es mindig nagyon-nagyon finom! Kulon koszonet azert, amiert olyan reszletesen leirod, hogy mit es hogyan, mert nem mindenki olyan szerencses, hogy valakitol el tudja lesni. A zoldborsora gondolok peldaul, hogy egy kis labasban fozzuk ki, mert amikor leszurjuk a levest es a nagy fazekban van, akkor onnan nem konnyu kipecazni. Vagy a krumplit meg a majat csak a vegen hozzaadni a leveshez, mert azoknak nem kell egy orat foni. Koszi-koszi! :o) Amugy, hogy vagytok? Te jobban vagy mar vagy meg mindig kinoz a hatfajas? L?ve, witch

Éva-Anyóca

szia witch! Örülök, hogy szeretitek ezt a levest, én is szeretem f?zni, gyors, egyszer? és finom. :) Igen, sokan nem tudnak alapokból indulni, nem látták, nem tapasztalták, nem tanítgatta anyu vagy a nagyi :) , - ezért is, meg néhány receptnél kértek magyarázatot, ezért már eleve sokat ezért tettem fel magyarázattal, hogy érthet? legyen, mit mikor és hogy ... :) Megvagyunk, ezerrel várjuk a június 15-ét, mert akkor lesz a sulinak vége a lányomnál a gimiben....... A fiam az írásbeli technikusi vizsgán túl van, nem sokára lesz a gyakorlati , el?tte szóbeli,...és ha siker, akkor június közepe táján valamikor, dátum nincs, meg lesz a technikusi vizsgája is :) :D . Még marad ebbe a suliba, egy másik technikusi szakon, de az már csak egy éves lesz, nem kett? - viszont évi tandíj 70 ezer ft. :( :( ezért sajnos a nyáron két hónapot dolgoznia kell, ami azért nem baj, mert tudni fogja, hogy miért tanult, látni és tapasztalni fogja azt, hogy az életben, a gyakorlatban mi az, amiért két évet tanult.. A férjem januártól két m?szakban dolgozott, most bejött a tizenkettezés, illetve jöv? hónaptól a három m?szak, és belekevernek néha tizenkettezést is... nehéz, de sjanos így van, lesz pénz. Héten úgy dolgozott, hogy hétf?n este hattól reggel hatig, kedden délután kett?re ment, és este 10 -ig dolgozott, majd szerda, újra este hattól reggel hatig, és csütörtökön meg pénteken is délután 2-t?l este 10-ig. ma szombaton nem melózott...., na és itt a pünkösdi hétvége, mai azért is jó, mert hétf?n senki nem melózik és nem sulizik :) Aztán kezd?dik minden elölr?l, suli még a lánynak, júni 15-ig, a bizonyítványt ha igaz 20-án adják, .......a legény vizsgázik, ........férjem meg dolgozik ezerrel . Mivel van 38 óra közmunkája még a lányomnak is, mert összesen 50 kell, azt elkezdte tavaly, most be kell fejeznie, mert különben két év múlva el se kezdheti az érettségi vizsgáit... Könyvtárba megy melózni :) :( nem tetsz? dolog, de muszáj, kell. Mindkett? nyara már nem annyira olyan, mint egy gyereké, sajnos n?nek ki abból a korból, és lassan kezdenek feln?tté válni, az pedig nem habos tejszín...ez van.... :) Én hátam -derekam-gerincem-lábam szerencsére rendbe jött március végére, elég is volt november elejét?l a sok baj és fájdalom :( !!!!!! - aztán még óvatoskodtam vele, de szép lassan belejöttem a dolgaim újra kézhez és kézbe vételéhez, fokozatosan, de minden rendben. :) Sajnos a nyaralás, az nekünk nem jön be, oly messze vagyunk t?le, mint Makó Jeruzsálemt?l,.......de hátha egyszer, mégis,talán.pedig nem messzire mennénk, " csak " a Balatonhoz..... Remélem Ti is jól vagytok, vigyázz Magatokra, sok puszi :Éva

witch

Szia Eva-Anyoca! Igen, az en anyukam ki nem allhatta, ha valaki a konyhaban volt mellette, igy en semmit nem lattam abbol, hogy mit csinalt. A nagymamam (az az egy aki meg elt, amikor megszulettem) pedig 360 km-re lakott tolunk, szoval Tole se leshettem el dolgokat, sajnos. :o( De nem baj, ez mind a multe es a sajat karomon kitapasztaltam mindent. Viszont meg mindig sok mindent nem tudok, a tanulasnak soha nincs vege, de ezt sem banom, mert szeretek tanulni. :o) Az nagyon jo, hogy a fiad dolgozik azert, hogy tanulhasson, mert a mai vilagban ritka az ilyen. Sokan megkapjak/elvarjak a szuloktol, hogy mindent eloteremtsen es egy bizonyos fokig ez termeszetes, de ok is tehetnek valamit magukert. Igy tanulnak meg becsulni dolgokat, ha nekik is tenni kell erte, ha mindent keszen elejuk talalunk, azzal nem alakitjuk az ertek rendjuket. A ferjednek nem konnyu a dolga, hogy igy ossze-vissza dobaljak, de nekem mindig az jut az eszembe, hogy hala Istennek van munkaja es tud is dolgozni. Biztos nem is gondolja, hogy teher, mert aranyos felesege van, aki szinten kiteszi a lelket a csaladjaert, meg a gyerekekre is buszke lehet, mert ok is mindent megtesznek az iskolaban, plusz dolgoznak is, ha szukseges, hogy elorebb haladjanak. Minden szulonek ez ad erot, hogy a lehetetlennel is megbirkozzon akar, ha latja, hogy a gyerekeibol lesz VALAKI. :o) Ez viszont csak ilyen onfelaldozo szulokkel lehetseges, amilyenek Ti vagytok. A lanykamnak is volt kotelezo munka az iskolaval kapcsolatban, mivel o pszihologia szakos, egy menedek haznak nevezett helyen toltotte ezt az idot. A munkaja tobbek kozott az volt, hogy olyan telefon hivasokra valaszolt, akik valamilyen lelki valsagon mentek keresztul. Nem is reszletezem, hogy milyen borzaszto helyzetre kellett tanacsot adnia valakinek. Nagyon szerette, mert o ilyen anyaskodo tipus es ezt mar elso osztalyban az elso tanara latta benne. Ritka az ilyen, hogy valaki arra szuletik, amit szeret csinalni. A jo hireket a vegere hagytad kedves Eva! :o) Nagyon-nagyon orulok, hogy jobban vagy! :o) Borzaszto hosszura nyult a felepulesed, de hala Istennek tul vagy rajta! :o) Szivbol ? kivanom, hogy tobbet ne kelljen keresztul menni ezen. Pfuuu, hat a nyaralassal mi is igy vagyunk, a lanykam mondta, hogy 10 eve voltunk utoljara valahol. Nem is hittem el, de utana neztem es igaza van, sajnos. :o( Hat ez van, majd lesz jobb is! :o) Gyakran az elet ugy "besurusodik" korulottunk, hogy eszre sem vesszuk es lepereg 10 ev pillanatok alatt. Igen, mi jol vagyunk, orulok, hogy most mar Te is! :o) Ti is vigyazzatok magatokra! L?ve, Aniko

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek