r
Nosalty Logó

Csirkeaprólék-leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkeaprólék-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 830 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 4981 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tésztához

Összesen 40 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1627.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2736 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2269 micro
  • α-karotin
    1691 micro
  • β-karotin
    4759 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    456 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 830 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    385.9 g

Zsír

  • Összesen
    200 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    3009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9271.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    624 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    4671 mg
  • Nátrium
    2026 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    9762.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16417 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    73 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    627 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    967 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    153 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3556 micro
  • Kolin:
    1648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13613 micro
  • α-karotin
    10149 micro
  • β-karotin
    28554 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2736 micro
  • Lut-zea
    13633 micro
Összesen 4981 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 40 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Elkészítés

A leveshez

  1. A húsokat mossuk, felaprítjuk, amelyiket kell, és fazékba tesszük.
  2. Beletesszük a zöldségeket (Kivétel a burgonyát és a zöldborsót!).
  3. Belerakjuk az ízesítőket, és felöntjük vízzel. Feltesszük közepes lángon főni fedő alatt.
  4. A levest lassú tűzön főzzük 50-60 percig, ekkor beletesszük a burgonyahasábokat, amely még fő fajtától függően 8-10 percig. Ekkor tegyük bele a májat is, annak sem kell sok főzési idő!
  5. Kóstolás után ha minden puha, és szükség esetén ízesítettünk, kimerünk kis lábasba a levéből.
  6. Ebben a lében főzzük meg a zöldborsót (10-12 perc).
  7. Kis fazékban, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
  8. A hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a zöldségzöldeket kivéve, egy tálban tálaljuk a levest. A zöldborsót és a kifőtt levestésztát is vele tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 286
  • Össznézettség: 49402
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Aki gondolja, tehet bele karfiolt vagy brokkolit, és még kelkáposzta vagy kelbimbó is szerepelhet, de vigyázni kell, hogy a sok "k" betűs ne domináljon. Akkor nem kell mondjuk karalábé, kelbimbó és karfiol, csak egy kevés a kettőből. Különben elviszi az ízét nagyon, és a többi benne lévő nem érződik. Ajánlom egy kelt tészás másodikféle előtt vagy valamilyen más tartalmas, húsos második fogás előételeként.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkeaprólék-leves
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a levest. Nálunk ez a Csirkeaprólék leves. :-))) Nem kell nagy csodaalapanyag, hogy finom lehessen egy leves. Ezek az apróbb húsok és a zöldségmennyiség megteszi a hatását. Ha nem is olyan, mint az első csirkéből készült és az első zöldségekből tavasszal, de felidézzük vele azt a hangulatot, és nem utolsó sorban, finom, jól esik ebben a hideg időben. Egy tartalmasabb második fogás előtt főztem meg, és sikerült, elfogyott.:-) Karácsony előtt nem is kellett volna tartalmasabb étel. Aki szereti, az meg olyan alkalomra főzi, amilyenre gondolja. Nálunk ízlett, és elfogyott. Nincs több történet. Meg kell próbálni, finom.

Hozzávalók

A leveshez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek