Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeaprólék-leves

Csirkeaprólék-leves
Csirkeaprólék-leves
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a levest. Nálunk ez a Csirkeaprólék leves. :-)))
Nem kell nagy csodaalapanyag, hogy finom lehessen egy leves. Ezek az apróbb húsok és a zöldségmennyiség megteszi a hatását.
Ha nem is olyan, mint az első csirkéből készült és az első zöldségekből tavasszal, de felidézzük vele azt a hangulatot, és nem utolsó sorban, finom, jól esik ebben a hideg időben.
Egy tartalmasabb második fogás előtt főztem meg, és sikerült, elfogyott.:-)
Karácsony előtt nem is kellett volna tartalmasabb étel. Aki szereti, az meg olyan alkalomra főzi, amilyenre gondolja. Nálunk ízlett, és elfogyott. Nincs több történet. Meg kell próbálni, finom.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tésztához

  • 250 g tészta (gyufa tészta, cérnácska, kiskocka, ami otthon van)
  • ízlés szerint
  • 1 l víz

ajánlat

Aki gondolja, tehet bele karfiolt vagy brokkolit, és még kelkáposzta vagy kelbimbó is szerepelhet, de vigyázni kell, hogy a sok "k" betűs ne domináljon. Akkor nem kell mondjuk karalábé, kelbimbó és karfiol, csak egy kevés a kettőből. Különben elviszi az ízét nagyon, és a többi benne lévő nem érződik.
Ajánlom egy kelt tészás másodikféle előtt vagy valamilyen más tartalmas, húsos második fogás előételeként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat mossuk, felaprítjuk, amelyiket kell, és fazékba tesszük.
  2. Beletesszük a zöldségeket (Kivétel a burgonyát és a zöldborsót!).
  3. Belerakjuk az ízesítőket, és felöntjük vízzel. Feltesszük közepes lángon főni fedő alatt.
  4. A levest lassú tűzön főzzük 50-60 percig, ekkor beletesszük a burgonyahasábokat, amely még fő fajtától függően 8-10 percig. Ekkor tegyük bele a májat is, annak sem kell sok főzési idő!
  5. Kóstolás után ha minden puha, és szükség esetén ízesítettünk, kimerünk kis lábasba a levéből.
  6. Ebben a lében főzzük meg a zöldborsót (10-12 perc).
  7. Kis fazékban, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
  8. A hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a zöldségzöldeket kivéve, egy tálban tálaljuk a levest. A zöldborsót és a kifőtt levestésztát is vele tálaljuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 377
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirkeaprólék-leves, csirkeleves apróbb húsokból, gazdag csrikeleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sat, 2015-05-23 14:35

Kedves Eva-Anyoca!

Gyakori vendeg ez a leves nalunk es mindig nagyon-nagyon finom! Kulon koszonet azert, amiert olyan reszletesen leirod, hogy mit es hogyan, mert nem mindenki olyan szerencses, hogy valakitol el tudja lesni. A zoldborsora gondolok peldaul, hogy egy kis labasban fozzuk ki, mert amikor leszurjuk a levest es a nagy fazekban van, akkor onnan nem konnyu kipecazni. Vagy a krumplit meg a majat csak a vegen hozzaadni a leveshez, mert azoknak nem kell egy orat foni. Koszi-koszi! :o)
Amugy, hogy vagytok? Te jobban vagy mar vagy meg mindig kinoz a hatfajas?

L♥ve, witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2015-05-23 21:34

szia witch!

Örülök, hogy szeretitek ezt a levest, én is szeretem főzni, gyors, egyszerű és finom. :)

Igen, sokan nem tudnak alapokból indulni, nem látták, nem tapasztalták, nem tanítgatta anyu vagy a nagyi :) , - ezért is, meg néhány receptnél kértek magyarázatot, ezért már eleve sokat ezért tettem fel magyarázattal, hogy érthető legyen, mit mikor és hogy ... :)
Megvagyunk, ezerrel várjuk a június 15-ét, mert akkor lesz a sulinak vége a lányomnál a gimiben....... A fiam az írásbeli technikusi vizsgán túl van, nem sokára lesz a gyakorlati , előtte szóbeli,...és ha siker, akkor június közepe táján valamikor, dátum nincs, meg lesz a technikusi vizsgája is :) :D . Még marad ebbe a suliba, egy másik technikusi szakon, de az már csak egy éves lesz, nem kettő - viszont évi tandíj 70 ezer ft. :( :( ezért sajnos a nyáron két hónapot dolgoznia kell, ami azért nem baj, mert tudni fogja, hogy miért tanult, látni és tapasztalni fogja azt, hogy az életben, a gyakorlatban mi az, amiért két évet tanult.. A férjem januártól két műszakban dolgozott, most bejött a tizenkettezés, illetve jövő hónaptól a három műszak, és belekevernek néha tizenkettezést is... nehéz, de sjanos így van, lesz pénz. Héten úgy dolgozott, hogy hétfőn este hattól reggel hatig, kedden délután kettőre ment, és este 10 -ig dolgozott, majd szerda, újra este hattól reggel hatig, és csütörtökön meg pénteken is délután 2-től este 10-ig. ma szombaton nem melózott...., na és itt a pünkösdi hétvége, mai azért is jó, mert hétfőn senki nem melózik és nem sulizik :) Aztán kezdődik minden elölről, suli még a lánynak, júni 15-ig, a bizonyítványt ha igaz 20-án adják, .......a legény vizsgázik, ........férjem meg dolgozik ezerrel . Mivel van 38 óra közmunkája még a lányomnak is, mert összesen 50 kell, azt elkezdte tavaly, most be kell fejeznie, mert különben két év múlva el se kezdheti az érettségi vizsgáit... Könyvtárba megy melózni :) :( nem tetsző dolog, de muszáj, kell. Mindkettő nyara már nem annyira olyan, mint egy gyereké, sajnos nőnek ki abból a korból, és lassan kezdenek felnőtté válni, az pedig nem habos tejszín...ez van.... :)
Én hátam -derekam-gerincem-lábam szerencsére rendbe jött március végére, elég is volt november elejétől a sok baj és fájdalom :( !!!!!! - aztán még óvatoskodtam vele, de szép lassan belejöttem a dolgaim újra kézhez és kézbe vételéhez, fokozatosan, de minden rendben. :) Sajnos a nyaralás, az nekünk nem jön be, oly messze vagyunk tőle, mint Makó Jeruzsálemtől,.......de hátha egyszer, mégis,talán.pedig nem messzire mennénk, " csak " a Balatonhoz.....
Remélem Ti is jól vagytok, vigyázz Magatokra, sok puszi :Éva

witch
witch / witch Sun, 2015-05-24 16:09

Szia Eva-Anyoca!

Igen, az en anyukam ki nem allhatta, ha valaki a konyhaban volt mellette, igy en semmit nem lattam abbol, hogy mit csinalt. A nagymamam (az az egy aki meg elt, amikor megszulettem) pedig 360 km-re lakott tolunk, szoval Tole se leshettem el dolgokat, sajnos. :o( De nem baj, ez mind a multe es a sajat karomon kitapasztaltam mindent. Viszont meg mindig sok mindent nem tudok, a tanulasnak soha nincs vege, de ezt sem banom, mert szeretek tanulni. :o)
Az nagyon jo, hogy a fiad dolgozik azert, hogy tanulhasson, mert a mai vilagban ritka az ilyen. Sokan megkapjak/elvarjak a szuloktol, hogy mindent eloteremtsen es egy bizonyos fokig ez termeszetes, de ok is tehetnek valamit magukert. Igy tanulnak meg becsulni dolgokat, ha nekik is tenni kell erte, ha mindent keszen elejuk talalunk, azzal nem alakitjuk az ertek rendjuket.
A ferjednek nem konnyu a dolga, hogy igy ossze-vissza dobaljak, de nekem mindig az jut az eszembe, hogy hala Istennek van munkaja es tud is dolgozni. Biztos nem is gondolja, hogy teher, mert aranyos felesege van, aki szinten kiteszi a lelket a csaladjaert, meg a gyerekekre is buszke lehet, mert ok is mindent megtesznek az iskolaban, plusz dolgoznak is, ha szukseges, hogy elorebb haladjanak. Minden szulonek ez ad erot, hogy a lehetetlennel is megbirkozzon akar, ha latja, hogy a gyerekeibol lesz VALAKI. :o) Ez viszont csak ilyen onfelaldozo szulokkel lehetseges, amilyenek Ti vagytok.
A lanykamnak is volt kotelezo munka az iskolaval kapcsolatban, mivel o pszihologia szakos, egy menedek haznak nevezett helyen toltotte ezt az idot. A munkaja tobbek kozott az volt, hogy olyan telefon hivasokra valaszolt, akik valamilyen lelki valsagon mentek keresztul. Nem is reszletezem, hogy milyen borzaszto helyzetre kellett tanacsot adnia valakinek. Nagyon szerette, mert o ilyen anyaskodo tipus es ezt mar elso osztalyban az elso tanara latta benne. Ritka az ilyen, hogy valaki arra szuletik, amit szeret csinalni.
A jo hireket a vegere hagytad kedves Eva! :o) Nagyon-nagyon orulok, hogy jobban vagy! :o) Borzaszto hosszura nyult a felepulesed, de hala Istennek tul vagy rajta! :o) Szivbol ♥ kivanom, hogy tobbet ne kelljen keresztul menni ezen.
Pfuuu, hat a nyaralassal mi is igy vagyunk, a lanykam mondta, hogy 10 eve voltunk utoljara valahol. Nem is hittem el, de utana neztem es igaza van, sajnos. :o( Hat ez van, majd lesz jobb is! :o) Gyakran az elet ugy "besurusodik" korulottunk, hogy eszre sem vesszuk es lepereg 10 ev pillanatok alatt.
Igen, mi jol vagyunk, orulok, hogy most mar Te is! :o) Ti is vigyazzatok magatokra!

L♥ve, Aniko

witch
witch / witch Thu, 2013-10-10 04:38

Kedves Eva-Anyoca!
Hat ez a legjobb leves eddig, amit ettem! Tenyleg nem kellenek csoda alapanyagok. :o)
Mar ketszer egymas utan aprolekbol foztem, mert olyan finom. Koszi!!!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-10-10 08:50

Kedves witch!

Jaj de örülök, hogy ízlett!!!! :D

Tényleg nem kell drága alapanyag, és annyira jó dolgok főhetnek-sülhetnek ki az olcsóbb és egyszerűbb anyagokból. :)

Remélem, készül még majd a konyhádban. :)
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

witch
witch / witch Thu, 2013-10-10 13:56

Kedves Eva-Anyoca!
Vettem egesz csirkeket, mert legutoljara csak csirkemell kellett egy recepthez
es az olyan rossz volt, hogy megfogadtam mostmar en darabolom magamnak.
Itt ha kulon van a melle, akkor azt telenyomjak valami vizes kutyulekkal, hogy
nehezebb legyen es tobbet tudjanak szamolni erte. Az egesz csirke az ami a
legfrissebb es nem fujjak ugy fel talan, de teny, hogy sokkal jobb az ize.
Szoval ezert lett kiprobalva az aprolek leves es nem is merem leirni, de
nekem jobban izlett, mint a tyukhusleves. Az is lehet, hogy a tyukok sem
"normalisak" itt, ki tudja? Na, nem is filozok sokat ezen, az aprolek leves
bejott es maradok is ennel.
Szep napot Neked is!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-07-28 09:44

Kedves kicsiszoke!

Nagyon örülök, hogy elkészítetted, és hogy ízlett is.:)
Kellemes nyári napokat kívánok, jó sütés-főzést.:)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-01 23:45

Kedves Wendy! A csirkeszárny három részből áll, amit a porcok mentén lehet és tudod elvágni.A húsosabb rész, az olyan, mint egy kis alsó comb, a középső része, szintén húsos, de van benne két vékony csont, ha megfőzöd, és eszitek, akkor fogod tapasztalni, a harmadik része, az az úgynevezett csirkeszárnyvég, ami sok apró kis csontból áll, de mi, és még sokan mások, szeretik rágcsálni,leenni a húst róla, azaz leszopogatni a csontról a húst.A porcok mentén elvágod, és egy csirkeszárnyból máris három darabot kapsz.Remélem, sikerült leírnom.:-) Amúgy nem kell elvágni, hagyhatod egyben is, de én azért szoktam, így tanultam, hogy aki amit szeretne kiszedni a tálból, azt kivehesse.Jó főzést és szép vasárnapot! Légyszi írd meg, hogy sikerült-e? Köszi.Éva-Anyóca

B.U.É.K.!!!2011-re!!

aneg
Wendy / aneg Sat, 2011-01-01 23:30

Szia,
nagyon szuperül néz ki. Az lenne a kérdésem, hogy a szárnyat hogy kell/lehet feldarabolni?
Köszi,
Wendy

844
csirkeszárny 4 db
csirkefarhát 2 db
csirkemell (csontos) 2 db
csirkenyak 30 dkg
csirkezúza 30 dkg
csirkemáj 40 dkg
burgonya 6 közepes db
zöldborsó 40 dkg
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 4 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 4 közepes db
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
víz 6 l
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tészta 250 g
0 ízlés szerint
víz 1 l