Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors gyöngyöző vasárnapi húsleves

Gyors gyöngyöző vasárnapi húsleves
Gyors gyöngyöző vasárnapi húsleves
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megközelítőleg 15 éve főzök. De levest nem tudtam készíteni éveken keresztül. Irigykedtem édesanyám és anyósom vasárnapi húslevesére. Hogy tudják megcsinálni? Addig-addig próbálkoztam, míg megalkottam saját receptemet egy kis csalással: a vöröshagymát héjastól teszem bele, és szórok bele kurkumát. Kettejüket azzal a megbízatással indítom útjukra, hogy színezzék, színezzék és színezzék a levest! És milyen ügyesek. Próbáljuk csak ki! Igazán gyors, finom ünnepi fogás!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Klasszikus vasárnapi leves. Ha jó húsos csontot választottunk, elég egy meggyszószt készítenünk "másodiknak" a főtt hús mellé! Laktató és gyors. És így a vasárnapi istentiszteletre is eljutunk, hiszen nem kell otthon maradni ebédet készíteni!

Gyakorlatilag kukta nélkül is pont így készül, de tovább tart.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a zöldségeket: a répát, fehérrépát, zellert, burgonyát. A répákat hosszában kettévágjuk, a zellert és burgonyát negyedeljük, a vöröshagymát felezzük (héjastól), a fokhagymákat megroppantjuk, de egészben hagyjuk, a zöldpaprikát felezzük, magházától megszabadulunk.
  2. A húsos levescsontot a kukta aljára helyezzük. Belerakjuk az előkészített zöldségeket, majd a fűszereket. Felöntjük hideg vízzel, hogy jól ellepje. A kuktát lezárjuk, majd egy jó órán át főzzük alacsony lángon.
  3. Egy külön kisebb lábasban enyhén sós vizet forralunk, és ebben forrástól számítva 5 perc alatt megfőzzük a (házi) tésztát. Leszűrjük.
  4. A készre főtt levest egy külön tálba, a megfőtt tésztára szűrjük. A benne főtt csontos húst és a zöldségeket külön tányérra szedjük, és tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 7 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves kuktában, csontleves cérnametélttel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

133
sertéscsont 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 kis db
burgonya 1 közepes db
cérnametélt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 1 kk
petrezselyem 0.5 csokor
tárkony 0.5 kk
kurkuma 0.5 kávéskanál
tv paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
víz 2 l