Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás hajdinasaláta fetával, gombával, mogyoróval

Céklás hajdinasaláta fetával, gombával, mogyoróval
Céklás hajdinasaláta fetával, gombával, mogyoróval
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hajdina egy méltatlanul mellőzött alapanyag, pedig igen egészséges és változatosan használható gabonaféle. Lúgosító hatású, emellett erősíti a hajszálereket, és csökkenti a vérnyomást.  Nem utolsó sorban gluténmenetes étrendbe is tökéletesen beilleszthető. Most egy olyan igazán gyorsan összeállítható és finom őszies saláta következik, ami nem csak kiadós és tápláló, de köretként is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat héjukban megsütjük 200 fokos sütőben durván egy óra alatt.
  2. A hajdinát kis olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és másfélszeres vízzel felöntjük, és kb. 15-20 percig párjuk, hogy mikor elkészül, „pergős” legyen.
  3. A hozzávalókat előkészítjük. A már megsült céklákat nagyon darabokra vágjuk, és kis olívaolajon lepirítjuk sóval, borssal, római köménnyel és balzsamecettel ízesítjük. A gombákat szeletekre vágjuk, és a fűszernövényekkel pirítjuk. Az újhagymákat apróra vágjuk, a törökmogyorót lepirítjuk, és mozsárban durvára törjük. Petrezselymet felaprítjuk. A fetát kézzel nagyobb darabokra morzsoljuk. Készítünk egy dresszinget, olívaolaj, balzsamecset, só, bors, citromlé, kis agavé szirup és egy gerezd fokhagyma együtteséből.
  4. Egy nagy tálba tesszük a kihűlt, de még kissé langyos hajdinát, rá a rukkolát, gombát, céklát, petrezselymet, mogyorót és a dresszinget, majd alaposan összeforgatjuk.
  5. Tálalásnál megszórjuk bőven fetával, petrezselyemmel és a maradék mogyoróval. Ha egy napig hagyjuk állni hűtőben remekül összeérnek az ízek, több napig fogyaszthatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 861
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

céklasaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

519
olívaolaj 2 ek
hajdina 200 g
rukkola 80 g
feta sajt 100 g
csiperkegomba 300 g
újhagyma 3 db
törökmogyoró 100 g
rozmaring 1 szál
kakukkfű 2 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
római kömény 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
agávé szirup 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3.5 dl