r
Nosalty Logó

Céklás hajdinasaláta fetával, gombával, mogyoróval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Céklás hajdinasaláta fetával, gombával, mogyoróval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1808 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4900.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    989 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4444 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7233 micro
Összesen 2079 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 134 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat héjukban megsütjük 200 fokos sütőben durván egy óra alatt.
  2. A hajdinát kis olívaolajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és másfélszeres vízzel felöntjük, és kb. 15-20 percig párjuk, hogy mikor elkészül, „pergős” legyen.
  3. A hozzávalókat előkészítjük. A már megsült céklákat nagyon darabokra vágjuk, és kis olívaolajon lepirítjuk sóval, borssal, római köménnyel és balzsamecettel ízesítjük. A gombákat szeletekre vágjuk, és a fűszernövényekkel pirítjuk. Az újhagymákat apróra vágjuk, a törökmogyorót lepirítjuk, és mozsárban durvára törjük. Petrezselymet felaprítjuk. A fetát kézzel nagyobb darabokra morzsoljuk. Készítünk egy dresszinget, olívaolaj, balzsamecset, só, bors, citromlé, kis agavé szirup és egy gerezd fokhagyma együtteséből.
  4. Egy nagy tálba tesszük a kihűlt, de még kissé langyos hajdinát, rá a rukkolát, gombát, céklát, petrezselymet, mogyorót és a dresszinget, majd alaposan összeforgatjuk.
  5. Tálalásnál megszórjuk bőven fetával, petrezselyemmel és a maradék mogyoróval. Ha egy napig hagyjuk állni hűtőben remekül összeérnek az ízek, több napig fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5953
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Céklás hajdinasaláta fetával, gombával, mogyoróval
Gerzsenyi Flóra 374 recept

A hajdina egy méltatlanul mellőzött alapanyag, pedig igen egészséges és változatosan használható gabonaféle. Lúgosító hatású, emellett erősíti a hajszálereket, és csökkenti a vérnyomást.  Nem utolsó sorban gluténmenetes étrendbe is tökéletesen beilleszthető. Most egy olyan igazán gyorsan összeállítható és finom őszies saláta következik, ami nem csak kiadós és tápláló, de köretként is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?