r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti 7. - gazdag fűszeres

NS
Bolognai spagetti 7. - gazdag fűszeres
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

696
Kalória
42g
Fehérje
74.9g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
316.9g
Víz
99.8g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
17.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5551 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    316.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1297 micro
  • β-karotin
    4217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27057 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    336.4 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9525.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    569 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    949 mg
  • Foszfor
    4484 mg
  • Nátrium
    1965 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    599.1 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    2535 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3608 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    579 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1673 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    10379 micro
  • β-karotin
    33735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    216454 micro
  • Lut-zea
    3943 micro
Összesen 5551 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5686 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát kisebbre felkockázzuk, a hagymát is felkockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, a répákat megpucoljuk, és nagyobb lyuku resszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk.
  2. Egy nagyobb edénybe öntjük az olajat, amelybe beledobjuk a nagyon apróra darabolt szalonnánkat bőröstől. Azt majd a legvégén kivesszük. Ha a szalonna pici színt kapott, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, keverünk rajta vagy kettőt, és lehúzzuk a tűzről.
  4. Hozzáadjuk a pirospaprikát, visszatesszük a tűzre az edényt, és beletesszük a darált husit. Közepes lángon kevergetjük, ha nagyon száraznak találjuk, öntsünk hozzá 2-3 dl paradicsomlét.
  5. Ha kissé megfehéredett a husi, hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát (utóbbit nem reszelem, hanem nagyobb darabokban adom a ételhez, a végén pedig kiszedem), a babérleveleket, a zeller- és petrezselyemzöldet, a fűszereket, amelyekből kb. ennyit használok: 3 kk bazsalikom, 3-4 kk oregánó, 1/2 kk kakkukfű, többi ízlés szerint. Én ételízesítőt szeretek sokat használni.
  6. A paradicsomok héját lehúzzuk és apró kockára vágjuk, amit szintén az ételhez adunk. Lehet hámozott konzerv paradicsomot is használni.
  7. Közben pótolhatjuk a paradicsomlével a folyadék mennyiséget, hogy ne legyen száraz. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt. Innentől nem baj, ha még legalább fél 1 órát fő, mert minél tovább fő, annál szószosabb lesz. Mi csak kevergessük néha, és ha úgy érezzük, kell még bele paradicsomsűrítmény, akkor tegyünk bele. Az a jó, ha van minimális leve, de inkább úgy össze van minden főve. Értitek?!
  8. Kóstoljuk meg, nem hiányzik-e még belőle valami fűszer, azt pótoljuk. A fűszerezésen sok minden múlik!
  9. Közben főzzük meg a spagettinket forró, lobogó, sós vízben! Ha kész, szűrjük le, és olajjal kicsit csorgassuk meg, hogy ne legyen ragacsos.
  10. Sajtot lereszeljük rá. Tálalhatunk! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Elegem lett a zacskós bolognaiból, így interneten felkutattam a házi bolognai recepteket, azokat kicsit átvariáltam, és ez lett belőle...Isteni!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek