Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai torta

Bolognai torta
Bolognai torta
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc tésztánk ezúttal jópofa, torta alakban született újjá!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit a csomagon lévő utasítás alapján kifőzzük, és leszűrjük.
  2. Az olívaolajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és a darált húst. 1-2 percig nagy lángon keverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a vörösbort és az összes fűszert. Kb. fél óra alatt készre főzzük.
  3. Ha elkészült, összeforgatjuk a kifőtt spagettitésztával.
  4. Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, és beleöntjük a bolognai tésztát.
  5. A tetejére helyezzük a széttépkedett mozzarellát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg kicsit összeáll, és a sajt szépen megpirul a tetején.
  7. Kivesszük, 10 percig állni hagyjuk, majd levesszük a tortaforma karimáját, és tortaszerűen szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 388
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Regnum

Mióta szakács: 2016.11.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spagettitorta, bolognai spagetti torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
darált marhahús 50 dkg
spagetti tészta 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
passzírozott paradicsom 7 dl
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
vörösbor 1 dl
bazsalikom 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
mozzarella 200 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint