Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai tészta ahogy Zsanna készíti

Bolognai tészta ahogy Zsanna készíti
Bolognai tészta ahogy Zsanna készíti
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az ételnek viszonylag hosszabb története van: 18 évesen nagyon csúnyán leforráztam magam (a végeredmény másodfokú égés lett combtól bokáig; az ellenségemnek sem kívánom...); na azóta rettegek a forró víztől. Bár a baleset nem főzés közben történt, mégis, ha egyedül vagyok itthon, képes vagyok szinte egyenként szűrőkanállal pecázni a fazékból a tésztát, csak a forró vizet ne kelljen edényestől mozgatnom a konyhában... Egy alkalommal a konyhában setepertélt a Kisfiam is, szóval dupla kockázat, tészta főzés elmarad...

Mit tegyek, a gyereknek "tésztácskát" ígértem?

Na így született meg az ötlet, és jelentem, immár 2 éve működik a dolog!

Fiacskámnak is ízlett, szóval megtartottuk a receptet...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábosban (figyelem ez nagyon fontos!) kevés olajon kipirítjuk a bacont, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Ha a hagyma már üvegesre sült, ráreszeljük a sárgarépát, és pár perc pirítás után rádobjuk a darált húst is.
  3. A ragu alapját fűszerezzük, zúzott fokhagymát és paradicsompürét is keverünk hozzá, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk.
  4. Ezután a raguhoz adjuk a gombát, és egy kicsit tovább pároljuk.
  5. Míg a gomba is párolódik, 1/2 l vízben csomómentesen elkeverjük a keményítőt.
  6. A keményítős vizet a raguhoz öntjük, alaposan elkeverjük, végül rászórjuk a száraztésztát.
  7. Időnként megkeverve 15-18 pecig főzzük.
  8. Reszelt sajttal és/vagy ketchuppal tálaljuk.
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 789
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanna

Mióta szakács: 2012.01.13.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bolognai tészta egy kicsit másképp, bolognai ragu vele főtt tésztával, gombás baconös bolognai szósz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

703
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
bacon 15 dkg
darált sertéshús 30 dkg
tészta 25 dkg
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
gombakonzerv 1 db
sűrített paradicsom 10 dkg
kukoricakeményítő 0.5 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg