r
Nosalty Logó

Bolognai tészta ahogy Zsanna készíti

Zsanna
Bolognai tészta ahogy Zsanna készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

694
Kalória
38.4g
Fehérje
61.9g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
207.6g
Víz
102.8g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2775 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    207.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 694 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6531.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    2940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    830.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    4980 micro
  • β-karotin
    12729 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 2775 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2048 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

  1. Egynagy lábosban (figyelem ez nagyon fontos!)kevés olajon kipirítjuk a bacont, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Ha a hagyma már üvegesre sült, ráreszeljük a sárgarépát, és pár perc pirítás után rádobjuk a darált húst is.
  3. A ragu alapját fűszerezzük, zúzott fokhagymát és paradicsompürétis keverünk hozzá, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk.
  4. Ezután a raguhoz adjuk a gombát, és egy kicsit tovább pároljuk.
  5. Míg a gomba is párolódik, 1/2 l vízben csomómentesen elkeverjük a keményítőt.
  6. A keményítős vizet a raguhoz öntjük, alaposan elkeverjük, végül rászórjuk a száraztésztát.
  7. Időnként megkeverve 15-18 pecig főzzük.
  8. Reszelt sajttal és/vagy ketchuppal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Ennek az ételnek viszonylag hosszabb története van: 18 évesen nagyon csúnyán leforráztam magam (a végeredmény másodfokú égés lett combtól bokáig; az ellenségemnek sem kívánom...); na azóta rettegek a forró víztől. Bár a baleset nem főzés közben történt, mégis, ha egyedül vagyok itthon, képes vagyok szinte egyenként szűrőkanállal pecázni a fazékból a tésztát, csak a forró vizet ne kelljen edényestől mozgatnom a konyhában... Egy alkalommal a konyhában setepertélt a Kisfiam is, szóval dupla kockázat, tészta főzés elmarad... Mit tegyek, a gyereknek "tésztácskát" ígértem? Na így született meg az ötlet, és jelentem, immár 2 éve működik a dolog! Fiacskámnak is ízlett, szóval megtartottuk a receptet...

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek