r
Nosalty Logó

Ráérős bolognai ragu

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ráérős bolognai ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    6523 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7648 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2034.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2602 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    9911 micro
  • β-karotin
    26094 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    30592 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 2091 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1228 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát az olívaolajon megpirítjuk. Amikor elkezd pörcösödni, kivesszük. A maradék zsiradékon a hagymát, répát és a szárzellert egyszerre megpirítjuk. Ha a hagyma üvegesre pirult, ezeket is kiszedjük az edényből.
  2. A szobahőmérsékletű marhahúst ugyanebben az edényben két ütemben némi olívaolajon fehéredésig pirítjuk, ügyelve arra, hogy az első 1-2 percben lehetőleg ne keverjük meg, különben levet ereszt. Ha ez mégis megtörtént, hagyjuk, hogy elfőjön alóla a lé nagy része. A hús sülés közben odatapadhat az edény aljához, de később könnyen fel fog onnan jönni.
  3. Ha a hús kifehéredett, kiszedjük, és az edény aljába löttyintünk egy kevés vörösbort, amivel felkapargatjuk a letapadt ételt. Ha úgy látjuk, hogy ezek égett darabok, akkor kanalazzuk ki belőle. Ha elforrt az alkohol a borból, beletesszük a sűrített paradicsomot, és elkeverjük. Visszapakoljuk a szalonnát, a megpirult zöldségeket és a húst. Ráöntjük a Worcestershire-szószt, és gyorsan belekeverjük a szardelladarabokat és a reszelt fokhagymát. Épp csak kavarunk rajta egyet. Aztán mehet bele a hámozott paradicsomkonzerv vagy a passata vagy akár vegyesen, majd a fűszerek, a cukor, a só és a víz.
  4. Fedő alatt gyöngyöztetjük 2 órát, vagy hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben ugyanennyi időt. Kb. félóránként keverjük meg. Ha nagyon sűrű, kevés vizet adhatunk még hozzá. A végén a babérleveleket kivesszük, megborsozzuk, és mehet a tésztára/gnocchira rengeteg reszelt parmezán/pecorino sajttal kísérve, persze.:)
  5. Ha megmarad, le lehet fagyasztani.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3002
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Ajánló

Ha van öntöttvasedényünk, bátran használjuk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap megkérdezte az egyik barátnőm, hogy hogyan készítem a bolognai ragut. Végre magamnak is pontosan leírtam, miután a kérdése azonnal kedvet csinált az elkészítéséhez. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek