r
Nosalty Logó

Bolognai ragu babáknak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Bolognai ragu babáknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 555 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 2219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A tálaláshoz

Összesen 137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2748 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 555 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5548.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2580 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1125 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    4955 micro
  • β-karotin
    13115 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10993 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 2219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A finomra vágott hagymákat kevés olívaolajon megdinszetljük.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt, egyforma kis kockákra vágott répákat és a felszeletelt zellerszárat. Pár perc alatt megpirítjuk.
  3. Mehet bele a darált hús. Összekeverjük, finoman sózzuk, beletépkedjük a rozmaringleveleket, öntünk hozzá egy kis vizet és lefedve, közepes tűzön főzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk.)
  4. Amikor majdnem puha minden (kb. 30 perc), hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat és a paradicsomot.
  5. További kb. 15 perc után kész is. Közben kifőzzük a spagettitésztát.
  6. A babáknak durvára mixeljük a tésztát a raguval, vagy pedig villával összetördeljük kissé.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22127
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 24.

Ajánló

2 fenőtt-, és 2 babaadag

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt az első igazi baba-mama ételünk, amikor ugyanazt ebédeltük a kis egyévesemmel. Persze enyhébben fűszereztem, mintha csak felnőtteknek készült volna, de sózni utólag is lehet, nemde?

Hozzávalók

A raguhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek