r
Nosalty Logó

Bélszín yorkshire pudinggal és erdeigomba-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Bélszín yorkshire pudinggal és erdeigomba-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Összesen 1259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Összesen 3773 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3684.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    2397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 1259 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.4 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11052.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    7192 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1345.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1365 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 3773 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    64 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Elkészítés

Yorkshire puding

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, ami valójában egy sűrű palacsintatészta. Ebből a mennyiségből 6 db puding sült ki.
  2. Nagyobb muffinformába 1-1 teáskanálnyi olajat teszünk, és 10-15 percre betesszük a 250 fokra előmelegített sütőbe, hogy nagyon forró legyen.
  3. A forró formába egyenlően elosztva a tésztát, 1/3-ig feltöltjük, és gyorsan visszadugjuk a sütőbe. A hőfokot levesszük 200 fokra, és kb. 12-13 perc alatt megsütjük a pudingokat.

Bélszín száraz pác

  1. A szárazra törölt bélszínt 4-5 nappal a fogyasztás előtt beleforgatjuk az összeőrölt száraz pácba. Naponta megforgathatjuk, és leönthetjük róla a keletkező nedvességet.
  2. Négy nap után lemossuk róla a pácot, és ismét szárazra töröljük.

Nedves pác

  1. A szárazra törölt bélszín felületét átkenjük olajjal elkevert bbq szósszal, borsozzuk, így hagyjuk állni egy napot a hűtőben.
  2. Sütés előtt 1 órával kivesszük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, majd letöröljük a pácot róla, és kb. 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Vékonyan megkenjük olajjal.
  3. Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítünk jó forróra, és a bélszínszeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, hogy kérget kapjon, majd 160 fokos sütőben még 5-6 percig sütjük.
  4. Ha kivettük, tányérra szedjük, hogy ne süljön tovább, és kis darabka vajat teszünk a tetejére, és lefedjük fóliával 8-10 percig pihentetjük. Végül tálalás előtt Maldon sóval szórjuk meg.

Gombaszósz

  1. A szárított vargánya gombát forró vízzel leöntve 10 percig áztatjuk.
  2. Egy kanál vajon megpároljuk az apróra felvágott salottahagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, rászórjuk a paprikát, felöntjük borral, és 1-2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a beáztatott vargányagombát az áztatólével együtt. Kevés sót adunk hozzá, és összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, amivel felforraljuk néhány pillanatra.
  4. Egy tapadásmentes forró serpenyőben egy kanál vajon vagy olajon a negyedekre vágott gombát erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg némi kakukkfüvet is szórhatunk rá. Ügyeljünk rá, hogy olyan erős legyen a tűz, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem piruljon. 2-3 perc alatt megpirul.
  5. Ekkor forgatjuk bele a már elkészült mártásba.

Köret

  1. A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd lehűtjük.
  2. A babot szárazra töröljük, és 6-7 db-ot összefogva körbetekerjük egy baconszelettel. A bélszín mellé rakva a sütőbe egy sütőpapírral bélelt tepsiben megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1097
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bélszín yorkshire pudinggal és erdeigomba-mártással
Évi néni 1830 recept

Minden karácsonykor más-más fogást készítek, mégpedig nem a magyar szokásoknak megfelelő halászlé-rántotthal-kombót. Mindig valami mást. A család megbeszéli, mi is legyen a menü. Most erre esett a választásunk. Utána pedig mákosguba-torta volt a desszert. Aztán csak pihegtünk.

Hozzávalók

Yorkshire puding

Bélszín száraz pác

Nedves pác

Gombaszósz

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek