Marhabélszín

Marhabélszín

Leírás

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A marhabélszín pecsenyehús, más néven vesepecsenye, a hátszín és a fartő közti hosszúkás rész. Ez a marha legértékesebb része. A bélszín középső részét szeletelve steaket süthetünk. Magas hőfokon sütve viszonylag rövid idő alatt megsül. Óvatosan kell sütni, mert kiszáradhat, külseje kemény lehet. Magyarországon háromféle fokozatot különböztetünk meg a steak sütési fokától függően: véres, közepesen és jól átsült. Az angoloknál ennél jóval több stációt elkülönítenek. A steaken kívül a bélszínből igen sokféle, nemzetközileg ismert étel készíthető, mint pl. tatár bifsztek, bélszín Wellington és Sztroganoff módra. Süthetjük egyben, vagy érméket, szeleteket vágva belőle. Magas ára miatt inkább alkalmi, ünnepi fogás.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben. Frissen vagyük, ne fagyasszuk.

59 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek