r
Nosalty Logó

Bélszín gombával és tejbensült krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
cukroskata
Bélszín gombával és tejbensült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Összesen 659 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Összesen 2632 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Összesen 113 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 659 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    790 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2360 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 2632 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Az olajat összekevertem sóval, borssal, mustárral, majd ahogy azt Nigellánál láttam, egy nejlonzacskóba öntöttem, beletettem a bélszínt, megrázogattam, és ment egy napra a hűtőben pihenni, érlelődni. Több nap még jobb, de én nem győztem volna kivárni :-). (Nigella csirkét pácolt így, de a bélszínnél is bejött. Sokkal kevesebb olaj kell hozzá, mert, ha egy tálba tesszük, vagy állandóan forgatni kell, vagy nagyon sok olajat kell ráönteni, hogy teljesen ellepje.)
  2. Sütés előtt kivettem a zacsiból, és kb 2 cm vastag szeletekre vágtam. A serpenyőbe öntöttem egy kis olajat a zacskóból, és egy kis vajat, amikor a zsiradék forró lett beletettem a hússzeleteket és kb. 4-4 percig sütöttem mindkét oldalát. Gyönyörű rózsaszín maradt a belseje, de nem véres.
  3. A gombát kis darabokra vágtam, a hagymát üvegesre pároltam, beletettem a fokhagymát, majd a gombát, sóztam, borsoztam, és puhára főztem. Levettem a a tűzről, és belekevertem egy csokor apróra vágott petrezselymet.
  4. A krumplit meghámoztam, karikára vágtam, egy fazékba tettem. Ráöntöttem 2 dl főzőtejszínt, és kb 4 dl vizet, annyi kell, hogy jól ellepje, sóztam, borsoztam, majd főztem amíg majdnem puha lett. Akkor az egészet egy tűzálló tálba öntöttem, és a sütőben 180 fokon addig sütöttem, amíg az összes levét "megitta" Egy csokor petrezselymet apróra vágva belekevertem. Ez ízlés szerint el is maradhat, én imádom a petrezselymet, ezért amibe csak lehet, beleteszem.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16075
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bélszín gombával és tejbensült krumplival
cukroskata 25 recept

Szerintem a bélszín a lehető legfinomabb hús, és bár drága, de ha azt vesszük, hogy én minden húsról levágok minden bőrt, zsírcafatot, akkor már nem is tűnik olyan drágának, mert ezen semmi levágni,- kidobnivaló nincs.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.