Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Steak gombás gratinnal

Steak gombás gratinnal
Steak gombás gratinnal
37 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom igazi húsrajongó, amikor 2 hete Gordon Ramsay steaket sütött egy főzőműsörban a képernyőre tapadva áradozott. Akkor megígértem, hogy karácsonyra megcsinálom neki ezt a fogást.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mivel igazi erdei gombát meg mogyoróhagymát már nem tudtam szerezni, kicsit módosítottam a recepten. A fej hagymát 2 db mogyoróhagymára lehet visszacserélni.

Ha nagyobb darab húst vágunk, akkor alufóliával takarjuk le, mert a gratin szósz rá fog égni, mielőtt a hús megsül. Így ugyanannyit süssük lefóliázva, mint nélküle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszszínt 4-5 nappal az elkészítés előtt bepácoljuk az olajban. Ehhez egy nagy tálba tesszük, és felöntjük annyi olajjal, hogy ellepje. Hűtőben érleljük, elkészítés előtt kivesszük egy órával, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  2. A hagymát olívaolajon a fokhagyma gerezdekkel együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a nagyobbacska darabokra vágott gombát, pár perc alatt készre pároljuk (nem kell teljesen átpárolni, mint egy gombapörköltnél!). Kivesszük a fokhagymát, és félretesszük hűlni.
  3. A tejszínt közepesen felverjük, beleütjük a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a gombát, megszórjuk metélőhagymával, összeforgatjuk, és félretesszük.
  4. A bélszínt kivesszük a pácléből, leitatjuk az olajat, és kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, és egy nagy serpenyőben az olívaolajon megsütjük minden oldalát. Ez kb. 2 perc, éppen megbarnul a hús. Vigyázat, ha tovább sütjük, akkor megkeményedik!
  5. Egy tepsibe helyezzük a szeleteket a laposabbik oldalával felfelé, elosztjuk a tetejükön a gombás gratint, megszórjuk parmezánnal, és 7-8 percig sütjük az előmelegített sütőben.

 

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 934
elküldve: 3
receptkönyvben: 208
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – B vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás steak, csőben sült bélszín, gombás marhabélszín

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

finomfőzelék
finomfőzelék Sun, 2015-11-15 15:28

1,2 dkg bélszín? Nem vagyunk nagyétkűek (dehogynem :-) ), de azért kevésnek tűnik.

zildi
zildi Fri, 2013-10-04 21:53

Na, végre itt az érlelési mód!!!
Nagyon köszönöm.
Ez a recept nagyon izgalmasnak tűnik.

bathoryl
bathoryl Sat, 2013-02-02 10:32

A hozzávalókból kimaradt a tojássárgája, az elkészítésnél ott van, de nem tudni hány db. szükséges.
Csak ennyi, megpróbálnám,
üdvözlettel,
rl

kapri18
kapri18 Sat, 2013-02-02 14:59

Kedves bathoryl!
2 tojás sárga,metélőhagyma és parmezán sajt kíséretében.A csuszkát kell lefele húzni,ha nem fér ki abba a sorba.
Üdv kapri18

614
marhabélszín 1.2 kg
olívaolaj 1 dl
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
laskagomba 30 dkg
főzőtejszín 120 ml
tojássárgája 2 db
metélőhagyma 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2 dkg