Félszáraz fehérbor

Félszáraz fehérbor

Leírás

Fehér szőlőszemekből kipréselt mustból, erjesztéssel készülő alkoholos ital. A borokat a cukortartalmuk szerint a következő kategóriákba soroljuk: száraz, félszáraz, félédes és édes. Félszáraz bor az, amelynek maradékcukortartalma 4-12 g/l között van. Fogyasztása szárnyas ételekhez ajánlott, tipikusan félszáraz borfajták a sárgamuskotály, mézes és a tramini.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Félszáraz fehérbor

fehérjetartalom

0.07 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

2.16 g

víztartalom

86.85 g

gramm félszáraz fehérbor?

Top ásványi anyagok

Foszfor

18 mg

Magnézium

10 mg

Kalcium

9 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.05 g

Niacin - B3 vitamin

0.108 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.045 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.015 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.07 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

9 mg

Vas

0.27 mg

Magnézium

10 mg

Foszfor

18 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.12 mg

Réz

0.004 mg

Mangán

0.117 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

cukor

0.96 g

víz

86.85 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.015 mg

Niacin - B3 vitamin

0.108 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.045 mg

Folát

1 µg

B6 vitamin

0.05 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!