Nosalty Logó

Stroganoff bélszín Dacota konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Stroganoff bélszín Dacota konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1105 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 151 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 1105 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    907 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2551 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2535 micro
Összesen 2211 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst megmossuk, 1 centi széles csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.
  3. A gombát átmossuk, leválasztjuk a tönköt a kalaptól, felcsíkozzuk.
  4. A körethez a krumplit megmossuk, megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Olvasztott vajban megforgatjuk, sózzuk, és forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. Vastag serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Rádobjuk a hagymát, és lassú tűzön finoman üvegesre pároljuk.
  6. Teszünk alá még egy kis vajat, és hozzátesszük a gombát is. Ha a kieresztett levét elfőtte, kivesszük hagymát és a gombát is.
  7. Legalább két részletben beletesszük a bélszíncsíkokat a serpenyőbe. Nagyon fontos, hogy csak pár percig süssük, különben kiszárad. Egy adagnak kb. 3-4 perc kell, de ha egy husit kettévágunk, akkor megnézhetjük, jó-e? Akkor tökéletes, ha a közepe még rózsaszín. Visszaöntjük a serpenyőbe a hagymás vargányát.
  8. Akkor ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a mustárt is.
  9. Pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
  10. Ha kész, a krumplival és a felcsíkozott csemegeuborkával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 28732
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Nem is tudom, hogy lehet ennyi finom falatot egyetlen ételben összehozni: bélszín, tejszín, vargánya, hmmm... Sajnos nem olcsó, de pont ezért ideális ünnepi fogás. Óvatosan kell bánni a bélszínnel sütés közben, mert ha túlsütjük, oda az egész. Ha viszont jól eltaláljuk, a hús szét fog omlani a szánkban!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

!!! Must have mindenkinek!! Koszi a receptet, a burgonya ily modon valo elkeszitese ehhez a fenseges fogashoz nagyon tetszik! Mar most erzem az illatat, pedig meg csak a recept elmenteseeig jutottam :)

Törölt felhasználó

A, anyira tetszik a kep hangulata, nem tudom leirni. Koszonom Neked. Ilyen oldalakat szeretnek meg sokat latni. Igy kell kineznie egy etelnek, ilyen talalassal!

Törölt felhasználó

Szia Dakota! Kerdesem, hogy a hust be kell-e elotte pacolni valamiben? Mar megvan a hust! S nem baj-e, higy nincs varganya most? :(

Törölt felhasználó

Valamint elozo este (azaz ma) elkeszithetnem holnapra??

Dacota

Szia Koni, Nem, nem kell semmiben pácolni, az egész kész van 10 perc alatt tokkal-vonóval. :) Szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Hello, igen, kozben en is arra jutottam, hogy ha most megcsinalnam, holnapra mar nem lenne olyan fincsi, es a marhahus meg a gomba hamar megsul, vagyis a belszinnek mindegy is :) koszi!!

Dacota

Igen, akkor csak össze kell melegíteni. De szebb, ha friss. Valamint a krumpli csak frissen jó hozzá :)

Törölt felhasználó

Koszonom, gyonyoru lett, meg nem kostoltam meg, de mindennel egyutt 40 perc. Az illata nagyon jo, a krumplika is pont kesz lett :) ebben a vacak idoben (14fok van!!) ez pont a legtokeletesebb

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.