Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balinéz kacsaleves

Balinéz kacsaleves
Balinéz kacsaleves
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az indonéz konyhát, viszont sajnos nagyon ritkán lehet étteremben ezekhez a finom fogásokhoz hozzájutni. Leginkább csak kínai vagy thai éttermek nyílnak. Így hát kénytelen voltam nekifogni, és valami hasonlót az emlékek alapján elkészíteni. Persze egy igazi Soto Ayam-tól még messze van, de az érzés mégis megvan... ráadásul minden hozzávaló beszerezhető, és kicsit gyorsabban kész is van. A zöldségek tetszés szerint variálhatóak, attól függően, épp mi van otthon.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nagyobb, kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. Ha combot vagy szárnytőt használunk, az egyben mehet majd a fazékba. A zöldségeket nagyobb darabokra felaprítjuk. A gyömbért felkarikázzuk, a chilit pedig félbevágjuk.
  2. Mogyoró- vagy szezámolajon feltesszük a húst és a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát párolni. Közben folyamatosan adjuk hozzá a gyömbért és a fűszereket. Bátrabbak a chilit is itt tehetik bele. Ha valaki nem szereti a csípőset, a végére is maradhat, hogy csak egyet "rottyanjon" vele.
  3. Ha a hús kifehéredett, felengedjük vízzel. Ekkor belefacsarjuk a citromot, és ha forrni kezd, lejjebb vesszük, fedő alatt főzzük. Folyamatosan kóstolgatjuk, hogy mi kell bele, csak arra vigyázzunk, közben el ne fogyjon.
  4. Ha kész, leszűrjük. Tálaláskor a hús és minden zöldség mehet bele apróbb darabokra vágva. Közvetlenül étkezés előtt helyezzük el a tányérokban a tojásszelővel felvágott főtt tojást, a friss póréhagymát, a felcsíkozott friss kaliforniai paprikát, illetve a plusz chilit egészben, vagy ha úgy szeretjük, pehelyként.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 784
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

398
kacsahús 1 kg
sárgarépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
káposzta 0.5 közepes db
shiitake gomba 10 dkg
cukorborsó 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
salottahagyma 1 közepes db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
citromlé 1 citromból nyert
szójaszósz 3 ek
petrezselyem 1 szál
chili 2 db
fekete bors 10 szem
0 ízlés szerint
koriandermag 1 kávéskanál
kurkuma 1 teáskanál
mustármag 1 tk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
póréhagyma 1 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
főtt tojás 3 db
mogyoróolaj 2 ek
víz 2 l