Cukorborsó

Leírás
Élénk zöld színű, zsenge borsófajta, melyet leszednek, mielőtt a borsószemek kifejlődnének a héjban. A cukorborsó egészben megehető, erre utal francia elnevezése is (mange-tout = „edd meg az egészet”). Tehetjük nyersen salátákba, rövid párolás/ főzés után pedig kitűnő köret, a lényeg, hogy roppanós maradjon.
Mikor vegyem
Amikor kapható éppen.
hogyan tároljam
Hűtőszekrény zöldséges rekeszében egy-két napig eláll.
100g Cukorborsó
fehérjetartalom
2.8 g
zsírtartalom
0.149 g
szénhidráttartalom
7.55 g
víztartalom
88.89 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
53 mg
Kalcium
43 mg
Magnézium
24 mg
Nátrium
4 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.16 g
C vitamin
60 mg
Kolin
17.4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.75 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
2.8 g
Zsír
telített zsírsav
0.039 g
egyszeresen telített zsírsav
0.021 g
többszörösen telített zsírsav
0.089 g
ásványi anyagok
Kalcium
43 mg
Vas
2.08 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
53 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.27 mg
Réz
0.079 mg
Mangán
0.244 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
rost
2.6 g
cukor
4 g
víz
88.89 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.15 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.08 mg
Niacin - B3 vitamin
0.6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.75 mg
Folát
42 µg
Kolin
17.4 mg
Alfa-karotin
44 µg
Béta-karotin
630 µg
Lutein+zeaxantin
740 µg
E vitamin
0.39 mg
K vitamin
25 µg
A vitamin
54 µg
C vitamin
60 mg
B6 vitamin
0.16 g