r
Nosalty Logó

Csípős garnélaleves Hobbychef konyhájából

Hobbychef
Csípős garnélaleves Hobbychef konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

294
Kalória
14g
Fehérje
42.4g
Szénhidrát
7.2g
Zsír
517.2g
Víz
63g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1176 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    517.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8334.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    5998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    2068.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    5171 micro
  • β-karotin
    13588 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2115 micro
Összesen 1176 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymát, gyömbért daraboljuk, a hagymát, póréhagymát, chili paprikát karikára vágjuk. A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfüvet hosszú csíkokra, a laskagombát, koriander levelet nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot hosszában nyolcadoljuk.
  2. A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beletesszük egy lábasba, feleresztjük vízzel, fűszerezzük, reszelünk rá citrom és lime héjat, facsarunk bele citromlevet, s elkezdjük főzni.
  3. Amikor már félpuha, hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot is.
  4. Majd öntök bele fehérbort (bár nem igazán autentikus, de szerintem sokat javít az ízvilágon), s beletesszük a tésztát, végül belerakjuk a garnélákat.
  5. Tálaláskor merünk a levesből egy tányérba, díszítjük koriander levéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egy kedvelt thai leves. Annyira autentikus, amennyire nálunk a hozzávalók beszerezhetőek. Engem mindenesetre emlékeztetett a Bangkokban fogyasztottra.

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...