r
Nosalty Logó

Csípős garnélaleves Hobbychef konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Csípős garnélaleves Hobbychef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1176 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 294 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8334.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    5998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2068.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    5171 micro
  • β-karotin
    13588 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    2115 micro
Összesen 1176 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát, gyömbért daraboljuk, a hagymát, póréhagymát, chili paprikát karikára vágjuk. A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfüvet hosszú csíkokra, a laskagombát, koriander levelet nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot hosszában nyolcadoljuk.
  2. A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beletesszük egy lábasba, feleresztjük vízzel, fűszerezzük, reszelünk rá citrom és lime héjat, facsarunk bele citromlevet, s elkezdjük főzni.
  3. Amikor már félpuha, hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot is.
  4. Majd öntök bele fehérbort (bár nem igazán autentikus, de szerintem sokat javít az ízvilágon), s beletesszük a tésztát, végül belerakjuk a garnélákat.
  5. Tálaláskor merünk a levesből egy tányérba, díszítjük koriander levéllel.
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2850
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csípős garnélaleves Hobbychef konyhájából
Hobbychef 738 recept

Egy kedvelt thai leves. Annyira autentikus, amennyire nálunk a hozzávalók beszerezhetőek. Engem mindenesetre emlékeztetett a Bangkokban fogyasztottra.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.