Nosalty Logó

A család tortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Ezen a képen: A család tortája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Összesen 1303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Összesen 7803 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Összesen 293 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 1303 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    526.4 g
  • Telített zsírsav
    265 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4483.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1158.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3058 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2998 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 7803 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót, majd habosítsuk fel.
  2. Öntsük a felvert habba a sárgáját, az olajat és a vizet. Szórjuk bele a réteslisztet is, majd finoman dolgozzuk össze a masszát.
  3. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, simítsuk el a tetejét.
  4. 180-200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük. Miután megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. Vágjuk fel 4 lapra.

Eperhab

  1. Egy fazékba öntsük bele az epret, a málnalekvárt, a cukrot, a vizet, a citromlevet és a zselatint.
  2. Kavarjuk el, hagyjuk egy kicsit állni, amíg a zselatin megszívja magát. Ezután takarék lángon kezdjük el folyamatos kavarás mellett felforralni. Két perc forralás után zárjuk el, majd turmixoljuk le és hagyjuk kihűlni.
  3. A behűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd dolgozzuk bele a mascarponét. Végül forgassuk össze az epres szósszal.
  4. Az első piskótarétegre helyezzük az epres habot.

Áfonyahab

  1. Az eperhabhoz hasonlóan készítsük el az áfonyahabot is.
  2. (A habtejszínt verjük fel egyszerre a mascarponéval, majd válasszuk ketté a két habhoz.)
  3. A második rétegre helyezzük az áfonyás habot.

Pisztáciakrém

  1. A pisztáciát pirítsuk le egy serpenyőben, majd daráljuk le finomra. Adjuk hozzá a kókuszzsírt is, daráljuk tovább, hogy kellően krémes legyen.
  2. A fehér csokit a tejjel vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük össze a pisztáciakrémmel.
  3. A 3. réteg piskótára kerül a kihűlt pisztáciás krém. Végül tegyük rá a 4. piskótalapot.

Svájci krém

  1. Vízgőz felett melegítsük fel 80°C-ig folyamatos kavarás mellett a tojásfehérjét a cukorral együtt.
  2. Öntsük egy keverőtálba, és addig verjük robotgéppel kemény habbá, amíg szobahőmérsékletű lesz.
  3. Ezután kezdjük el a puha vajat fokozatosan hozzáadagolni, miközben megy a robotgép.
  4. A tortát érdemes legalább 4 órára hűtőbe tenni, hogy kissé megszilárduljon. Ezután vigyük fel a külső réteget. A márványos hatást egy kevés eperhab és áfonyahab segítségével érhetjük el.
  5. Tegyük be egy éjszakára dermedni a tortát, és utána fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 188
  • 7 napos nézettség: 2089
  • Össznézettség: 2035
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 18.

Receptkategóriák

Ezt a különleges tortát a sokszínűség ihlette. Tele van különféle gyümölcsökkel, különböző ízekkel, és ami a legfontosabb, egy nagy adag szeretettel!

Hozzászólások

Hozzávalók

Piskóta

Eperhab

Áfonyahab

Pisztáciakrém

Svájci krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek