r
Nosalty Logó

Málnás gyümölcstorta

Eszter121
Málnás gyümölcstorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

343
Kalória
12.3g
Fehérje
41.3g
Szénhidrát
13.5g
Zsír
62.8g
Víz
180g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2055 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 159 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.7 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4063.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1241 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    376.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 2055 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét mixerrel keményre verjük.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 6 lapos evőkanál kristálycukrot, majd habosra verjük. Ezt követően a 6 evőkanál lisztben elkevert fél csomag sütőport apránként hozzáadjuk. 1,5 evőkanál kakaóport tehetünk bele.
  3. A lisztes masszához apránként adagoljuk a keményre felvert fehérje habját. Óvatosan forgassuk a habot bele. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot!
  4. A gyümölcstortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd a piskótát beleöntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e.
  5. A megsült piskótát kiszedjük a formából, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Megfőzzük a pudingot a szokásos módon. Még forró állapotában hozzáadjuk a kockákra vágott 5 dkg margarint és a vaníliás cukrot. Addig kevergetjük, míg elolvadnak.
  2. A kihűlt piskótát félbe vágjuk, a belsejét megkenjük a puding felével. A piskóta tetejét ráhelyezzük, majd erre ráöntjük a maradék pudingot.
  3. A pudingra málnát teszünk, vagy bármely más gyümölcsöt, amink van.
  4. A gyümölcsök tetejére zselatint öntünk. (Amit az elkészítési javaslat szerint elkészítünk.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Sok málna termett, gondoltam készítek gyümölcstortát.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...