r
Nosalty Logó

Szilvatorta - bűntudat nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timce
Szilvatorta - bűntudat nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3803.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 2861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáit 7 ek nyírfacukorral, lágy vajjal kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, majd az egészet hozzáforgatjuk a csipet sóval felvert tojásfehérjéhez.
  3. Ehhez hozzáadjuk kis adagokban a sütőporral elkevert lisztet, közben ahogy a tészta igényli, adunk még hozzá tejfölt és tejet, hogy lágy, de nem folyós masszát kapjunk.
  4. A megmosott, kimagozott, negyedelt szilvát 3 ek nyírfacukorral és a fahéjjal összekeverjük.
  5. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, rárakosgatjuk a szilvát, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31309
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Ajánló

Mivel a szénhidrátcsökkentett lisztnek magasabb a rosttartalma, így több folyadékot is igényel. Így aki sima fehér liszttel készíti el, feltehetően kevesebb tejfölre/tejre lesz szüksége.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most a szilva van porondon a konyhámban, nagyon szeretem nyersen is, és különböző süteményekben egyaránt. Természetesen az egészség és az alakmegőrzés továbbra is fontos, így most ez a süti szénhidrátcsökkentett liszttel készült és nyírfacukorral, és így elkészítve továbbgazdagítja a büntetlen finomságok táborát. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!