Málnalekvár

Málnalekvár

Leírás

A málna magas vitamintartalmú, ízletes gyümölcs, amely Magyarországon is őshonos. Számtalan módon felhasználható a konyhában, készülhet belőle például lekvár is. Málnalekvárt vásárolhatunk készen, illetve elkészíthetjük magunk is. A lekvárkészítés célja a gyümölcs fagyasztás nélküli hosszú távú tartósítása, de nem utolsó sorban egy kenyérre kenhető, vagy süteményekhez felhasználható finomság elkészítése. A lekvár készítésekor ügyeljünk arra, hogy csak érett, hibátlan szemeket használjuk fel. A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, de ne túl hosszú ideig, mert akkor veszít aromájából. A befőzéshez használt üvegeket készítsük elő, mossuk ki alaposan, de akár ki is főzhetjük. A málnát cukorral és vízzel, illetve ízlés szerint fűszerekkel megfőzzük. A megfelelő sűrűség érdekében használhatunk dzsemfixet. Aki nem szereti a magokat a lekvárban, a főzetet le is szűrheti, mielőtt üvegekbe teszi.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

84 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek