r
Nosalty Logó

Málnás tejfölös Süni torta

SüniSüti
Málnás tejfölös Süni torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

450
Kalória
8.2g
Fehérje
39.7g
Szénhidrát
29g
Zsír
85.6g
Víz
170.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 3593 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    317.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    684.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1819 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 3593 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat fehérjére és sárgájára választjuk. A fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a maradék cukorral és sóval fehéredésig keverjük, ekkor hozzáadjuk a lágy margarint, és alaposan felhabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet is, míg egy sűrű masszát nem kapunk.
  3. A sárga masszánkat először fellazítjuk egy ek fehérjehabbal, majd a többi habot óvatosan hozzáforgatjuk, míg nagyjából egynemű nem lesz a tésztánk.
  4. A tortaforma aljára sütőpapír kerül, az oldalát margarinnal megkenjük, így öntjük bele a tésztánkat, és spatula segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetejét.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 20- 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Krém

  1. Mikor a tészta kihűlt, a tetejéről 1 cm vastagságú kört leválasztunk, ezt félretesszük, mert vissza fog rá kerülni.
  2. A vastagabb tortarész belsejét kibelezzük egy kiskanál segítségével, hogy csak az alján s az oldalán maradjon egy-egy cm vastag fala. A kiszedett piskótát a kezünkkel elmorzsoljuk, nyakon öntjük a tejföllel, vaníliás cukorral, sóval, rumaromával, és összedolgozzuk.
  3. Az így kapott krémünk felét visszatöltjük a kibelezett tortánkba, erre kerül egy réteg málna, majd a kencénk másik fele, végül az elején levágott piskóta szeletünk.
  4. Így mehet a hűtőbe pihenni egy kicsit.

Dekoráció

  1. A torta külsejének borításához a habtejszínből, pár szem málnából, cukorból, habfixálóból kemény habot verünk.
  2. Ezt kenjük rá a piskótánkra.
  3. Végül a fehér és keserű csoki forgácsokat óvatosan kézzel felvisszük a tortánk oldalára és a tetejének külső peremére.
  4. Ekkor a dekortollak segítségével megrajzoljuk a süni füleit, szemét és lábacskáit is. Ezzel el is készültünk a nagy művel :D

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 30 p

Mivel van egy sünidisznónk, így adta magát az ötlet, hogy férjem születésnapjára süni legyen a tortán a minta :D

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...