r
Nosalty Logó

Epres crumble

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Epres crumble
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 449 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.5 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 2692 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. A zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a fűszerkeveréket és a sót késes aprítóban összezúzzuk.
  2. Hozzáadjuk a kockázott, puha vajat, és a robotgéppel morzsásra daráljuk.
  3. Egy sütőtepsiben összekeverjük a negyedelt epreket a cukorral és a fűszerekkel, majd hozzáreszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét is.
  4. Sűrítésképpen megszórjuk kevés keményítővel az epret, majd alaposan összeforgatjuk (így nem fogja eláztatni a morzsát a tetején).
  5. Az epres réteget elegyengetjük, majd rászórjuk a vajas-zabos morzsát, úgy, hogy viszonylag egyenletesen befedje a gyümölcsös réteget.
  6. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd azon melegében tálaljuk, ízlés szerint vaníliafagylalttal megbolondítva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 6380
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Ajánló

Almával, szilvával, barackkal, áfonyával és szederrel is kiváló és pofonegyszerű desszert, csak arra figyeljünk, hogy a fűszerezést és az édesítés mértékét igazítsuk az alapanyaghoz. Ha pedig épp nincs semminek sem szezonja, mirelit gyümölcsből is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres crumble
Rosanics Petra 313 recept

Az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legfinomabb édesség az angol eredetű crumble, azaz a morzsasüti. Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük, de vétek lenne kihagyni epresen, pláne így, hogy szezonja van. A vajas morzsához érdemes zabot is adni, így még ropogósabb lesz, míg a tölteléket egy-két jól kiválasztott, a gyümölcshöz passzoló fűszerrel tudjuk feldobni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek