r
Nosalty Logó

Zabpelyhes-meggyes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Zabpelyhes-meggyes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Meggyes szószhoz

Összesen 654 kcal
  • 3% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Meggyes szószhoz

Összesen 5232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Meggyes szószhoz

Összesen 302 kcal
  • 3% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 654 kcal
  • 3% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    197.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.4 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5506 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 5232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Meggyes szószhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta alapanyagait egy nagy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Forgácsszerű masszát kapunk.
  2. A 2/3-át egy közepes méretű, kivajazott tepsi aljára nyomkodjuk.

Meggyes szószhoz

  1. A meggyet a saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal összefőzzük, mikor már jól forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Ha már jó sűrű, levesszük a tűzről, és mandulalikőrrel ízesítjük.
  2. Rásimítjuk a tepsibe nyomkodott tésztára, majd a tetejére rámorzsoljuk a maradék tésztát. 170 fokon 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 387
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 64230
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 14.

Ajánló

A mandulalikőrt helyettesíthetjük mandula aromával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabpelyhes-meggyes süti
nyultanti 100 recept

Nagyon-nagyon régen egy gasztronómiai lapban találtam ezt a receptet, Kaldeneker Györgytől származik - a recept kapcsán ismertem meg a nevét, de annyira jól sikerült, hogy azóta sem felejtettem el. Nem is gondoltam, hogy a mandula ilyen jól passzol a meggyhez és a fahéjhoz.

Hozzávalók

Tésztához

Meggyes szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...