Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes-meggyes süti

Zabpelyhes-meggyes süti
Zabpelyhes-meggyes süti
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon régen egy gasztronómiai lapban találtam ezt a receptet, Kaldeneker Györgytől származik - a recept kapcsán ismertem meg a nevét, de annyira jól sikerült, hogy azóta sem felejtettem el. Nem is gondoltam, hogy a mandula ilyen jól passzol a meggyhez és a fahéjhoz.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Meggyes szószhoz

ajánlat

A mandulalikőrt helyettesíthetjük mandula aromával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tészta alapanyagait egy nagy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Forgácsszerű masszát kapunk.
  2. A 2/3-át egy közepes méretű, kivajazott tepsi aljára nyomkodjuk.

Meggyes szószhoz

  1. A meggyet a saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal összefőzzük, mikor már jól forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Ha már jó sűrű, levesszük a tűzről, és mandulalikőrrel ízesítjük.
  2. Rásimítjuk a tepsibe nyomkodott tésztára, majd a tetejére rámorzsoljuk a maradék tésztát. 170 fokon 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 30 223
elküldve: 12
receptkönyvben: 307
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes-mandulás süti, zabpelyhes pite meggyel és fahéjjal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

efgyörgyi
efgyörgyi Sun, 2016-09-18 13:15

Egyszerű, nagyszerű! A tésztába először szűk 1 pohár,utóbb 1/2 pohár cukrot tettem. Köszönöm a receptet!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Sun, 2016-09-18 18:45

Örülök, hogy ízlett, nekünk is nagy kedvencünk ez a recept. A cukor meg szerintem ízlés dolga... ;)

pcsibe
pcsibe Wed, 2016-02-17 09:33

Már kétszer elkészítettem rövid időn belül, brutálisan finom. A gyümölcsös réteghez meggybefőttet és fagyasztott bogyós gyümölcsöt használtam, cukorpótlóval édesítettem. A mandula likőrt mandula aromával helyettestettem. Köszönöm a receptet.

nyultanti
nyultanti / nyultanti Wed, 2016-02-17 20:20

Nagyon örülök, hogy ízlett. Mikor ilyen hozzászólást kapok, mindig kedvem támad újra elkészíteni! :)

hester12
hester12 Sat, 2016-02-06 17:53

Örülök, hogy kipróbáltam, fogom még készíteni!
Annyit változtattam, hogy 1) tönköly fehérlisztet használtam, 2) a tepsit kikentem és zsemlemorzsával behintettem 3) Vénusz laktózmentes margarint használtam 4) a mandulalikőrt kihagytam, viszont a süti tetejére kerülő morzsába kevertem szeletelt mandulát, nagyon finom lett, ahogy kicsit megpirult. Ezekkel a változtatásokkal is kiváló volt.
Viszont számomra ez a cukormennyiség brutálisan édes, legközelebb biztosan kevesebb cukorral csinálom, mondjuk 2/3 vagy fele ennyivel.
A keményítő kicsit becsomósodott a szószban, ezzel más is járt így?

Sajtszósz
Sajtszósz / Sajtszósz Thu, 2015-04-16 07:31

Nagyon ötletes, és finom süti. Tegnap elkészítettem. Észrevételem csak annyi, hogy apróbb szemű zabpehelyből talán jobban összeáll, a nagyobb szemű zabpehellyel egy kicsit "morzsálós" maradt. Étkezési keményítő híján liszttel sűrítettem a meggyes szószt, és így is jó lett.
Köszönöm a receptet!

654
finomliszt 1.5 bögre
cukor 1 bögre
zabpehely 2 bögre
margarin 22 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
meggy 60 dkg
étkezési keményítő 4 evőkanál
fahéj 2 teáskanál
cukor 15 dkg
citromlé 2 ek
likőr 2 ek