Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamie Oliver fehérjedús palacsintája

Jamie Oliver fehérjedús palacsintája
Jamie Oliver fehérjedús palacsintája
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc séfem, Jamie Oliver az elmúlt évben látványosan egyre több figyelmet fordít az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra, egyre több receptje képviseli már ezeket az értékeket - személy szerint igen nagy örömömre. Eddig is kedveltem a fiatalembert, de ezek után még inkább odáig vagyok érte. Konkrét receptért is gyakran fordulok az ő ötleteihez - így történt ennél a fehérjedús, cukormentes, értékes tápanyagokban gazdag palacsintareceptnél is. Az elkészítés rendkívül egyszerű, 11 éves nagy fiam már önállóan is elkészíti mindenki örömére ezt az egészséges változatot - a videó készítésekor is ő volt a segítségemre.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A joghurtos-gyümölcsös öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a tej kivételével öntsük egy turmixgépbe, érdemes a zabpelyhet utoljára hagyni, hogy a turmixgép a lágyabb alapanyagokkal tudja megkezdeni a keverést. A zabpehely lehet egész vagy előre aprított (apró szemű) is, az utóbbival könnyebben birkóznak meg a turmixgépek.
  2. Magas fokozaton indítsuk el a gépet, ha nem elég lágy a massza (nekem nem volt az), akkor adjunk hozzá tejet. Ez lehet tehéntej vagy növényi tej is, ízlés szerint. Az eredeti receptben egy löttyintésnyi tej mennyisége van megadva, nekem ennél azért több kellett, valahol fél-1 dl körüli mennyiséget igényel.
  3. Turmixoljuk össze a masszát, amíg teljesen egynemű nem lesz, azaz nem lesznek már benne zabpehelydarabok és túrórögök sem.
  4. Egy serpenyőbe/palacsintasütőbe tegyünk egy kis darab vajat (vagy ecsettel vékonyan kenjünk ki olajjal), és a turmixgépből egyenesen öntsük a felforrósított serpenyőbe a masszát kis adagokban.
  5. A palacsinták egyik felét addig süssük, míg a felszín kicsit elszíneződik, és buborékok képződnek rajta, ekkor egy kis lapát segítségével fordítsuk meg, és süssük készre őket.
  6. A joghurtos-gyümölcsös öntethez a görög joghurtot keverjük össze a málna és a nektarin felével, ezt öntsük a kész palacsintára, dobjuk fel még friss gyümölcsökkel, és csorgassunk rájuk egy kevés mézet.
  7. Egészséges, fehérjedús palacsintáinkat tálalhatjuk magukban is, vagy a fenti módon mézzel, szezonális gyümölcsdarabokkal, krémes görög joghurttal - ízlésünk szerint.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 33 449
elküldve: 15
receptkönyvben: 368
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

BodonJudit

Mióta szakács: 2013.12.13.
28 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

amerikai palacsinta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2018-08-17 18:19

Kedves Nosalty!?
Ide miért nem írtátok ki, hogy a Facebookon kiemelve 2018. augusztus 17., péntek, 14 óra magasságában????!!!!!! Nekem bezzeg, kiírjátok, még utólag is, ami szintén nem fedi a valóságot!!!!!

266
zabpehely 100 g
tojás 2 db
tehéntúró 100 g
sütőpor 1 teáskanál
tej 50 ml
banán 1 közepes db
vaj 1 ek
joghurt 3 ek
málna 5 dkg
nektarin 1 db
méz 1 ek