Nosalty Logó

Zabpelyhes túrógombóc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Zabpelyhes túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombóchoz

A pirított darához

A tetejére

Összesen 651 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombóchoz

A pirított darához

A tetejére

Összesen 2603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombóchoz

A pirított darához

A tetejére

Összesen 229 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 651 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3940.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 2603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A pirított darához

A tetejére

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással, cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval.
  2. Az így kapott tésztát legalább 20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet.
  3. Vizezett kezünkkel közepes méretű gombócokat készítünk (kb. 12 db lesz ebből az adagból) és bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
  4. A vízből kiszedve pirított zsemlemorzsába, vagy pirított darába forgatjuk és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 89
  • 7 napos nézettség: 712
  • Össznézettség: 286490
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

ze(n)derta 188 recept

A kedves kolléganőm - akitől ez a recept származik - a zabpehelyből készíthető desszertek ismerője. A túrógombóc ötlete is tőle származik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Finom... A gombócok kicsit puhák lettek, de az izük kárpótolt..:)

ze(n)derta

kedves Ady! nagyon örülök, hogy ízlett! a zabpehely mennyiségével lehet szabályozni a gombócok keménységét, ugyanúgy, mint a hagyományos túrógombóc esetében. ha puhának érezted, legközelebb tegyél bele még egy kicsit. további jó f?z?cskézést. üdv, xxx toma

agotanagy

Tényleg nagyon finom! Kicsit több zabpehely kellett hozzá.

ze(n)derta

kedves Ágota! nagyon szépen köszönöm a dícsér? szavakat. örülök, hogy ízlett a recept! továbi jó sütés-f?zést. üdv, toma

Loukoumades

Kedves Toma! Szerinted el lehet ezt a turogombocot turo helyett ricottaval is kesziteni?Attol felek, hogy mivel az kremesebb, igy szetesik majd az egesz :(

ze(n)derta

kedves Loukoumades, szerintem érdemes egy próbát tenni a ricottával is. én általában Natur pur (SPAR bio márka) túróból készítem, és az is nagyon krémes. ha esetleg túlságosan folyósnak találod, akkor esetleg kicsivel több pelyhet is tehetsz bele. majd számolj be a sikeredr?l! jó sütés-f?zést. üdv, toma

Törölt felhasználó

szia!ma megcsináltam, finom lett. cukor helyett steviát tettem bele és fahéjas, enyhén pirított zabkorpába forgattam. volt otthon egy ananászom, azt felvágtam, ráhalmoztam és leöntöttem natúr joghurttal, isteni volt. máskor is megcsinálom, imádom a zabpelyhet, köszi a receptet!

ze(n)derta

kedves Orsika! örülök, hogy bevált a recept! további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Toma! köszönöm a receptet, ma megcsináltam és nagyon finom lett! Adri

ze(n)derta

kedves Adri! nagyon örülök, hogy ízlett a recept. üdv, toma

Törölt felhasználó

Megpróbáltam. Sajna nem volt más itthon, mint pehelymix, és azzal szétesett. Pedig egy órát állt a h?t?ben. Azért megettem, finom volt.

ze(n)derta

kedves Angoltanár! be kell vallanom, hogy a múltkor én is hasonlóképp jártam vele... így a végén beletettem a pirított zsemlemorzsába, és fakanállal nagyobb darabokra vágtam és jó alaposan megpirítottam. a végén olyan lett, mint a túrós császármorzsa. érdemes többször próbálkozni ;-) üdv, toma

Törölt felhasználó

Nekem is totàl szétesett,gomboc formàhoz koze nem volt :(( ami még a kisebb baj lett volna,mert én is 'csàszàrmorzsaként' voltam kénytelen tànyérra tenni,(mint ahogy Toma is irta) mellesleg izre nagyon messze volt a turo gomboctol.az egyetlen,ami arra emlékeztetett,az az édesitoszeres meleg tejfol volt,amit ràcsorgattam,h eheto legyen :(( mindegy,elrakom,és reggelire fogom aprànként megenni,zabkàsànak. azért koszi a receptet..

ze(n)derta

kedves Antrax! az utóbbi negatív visszajelzések és a saját rossz tapasztalatom is azt kívánja, hogy újra megpróbálkozzak vele (a recept szerint, mert bevallom, hogy leginkább saját kútf?b?l szoktam mindent elkészíteni), s ha kell, akkor korrigálom a receptet. addig is jó étvágyat a zabkásához! nagyon egészséges reggeli ;-) üdv, toma

Törölt felhasználó

Nekem nagyon bejött, de én nem cukrot hanem diabetikus izesítöt használtam és nem búzadarába hanem piritott zabkorpába forgattam :))) Isteni leöntve egy kis fahéjas izesít?s tejföllel ;) Üdv

Törölt felhasználó

Kedves Ze(n)derta! Ma elkészítettem ezt a finomságot, nekem nagyon ízlett. A zabpehelyb?l valóban egy kicsit több kellett, egészen pontosan 7 púpos ev?kanál.Na de a kanál mérete sem egyforma mindenkinél!:-)) Üdv.:Anett

ze(n)derta

ahány ház, annyi kanálméret ;-) köszi az elismer? szavakat! üdv, toma

Törölt felhasználó

Ja és persze pirított zabkorpában hempergettem meg.

Büszkeszósz

Ma elkészült, nagyon jó lett! Diétázom, így sovány túróból készítettem, ami kicsit szottyosabb, így csak egy tojást tettem bele, és 5 dkg pelyhet, cukrot pedig nem. Kétfelé osztottam: 1. További sóval és apróra vágott medvehagymával ízesítve köretnek. 2. 4 szem édesít?vel, néhány csepp vaníliaaromával ízesítve, a közepébe egy-egy darabka epret rejtve, ez kés?bb kerül sorra, áfonyás joghurttal. Nem forgattam semmibe, meztelenkednek :)

ze(n)derta

kedves VTTM! a medvehagymás verzió nagyon izgalmas. ma sikerült venni egy jó nagy csokorral a piacon. azt hiszem kipróbálom én is. üdv, toma

Törölt felhasználó

Hihetetlenül finom lett, annak ellenére, hogy édesít?vel csináltam-de rögtön dupla adagot! Köszi a receptet, (különösen az tetszik benne, hogy zabbal készül) imádom!

ze(n)derta

kedves Tiszani! köszi az elismer? szavakat! üdv, toma

tibma

Megcsináltam! Mert mostanában én is rákanttantam a zabra, lassan nyeríteni fogok :) Nagyon nagyon finom lett! Maradt túró, abból szerdán csinálom a következ? adagot! Köszönöm a receptet, tutira meg fogom csinálni ha vendégek jönnek akkor is!

ze(n)derta

kedves Tibma! az nem baj, ha csak nyerítesz, csak zabos ne légy! ;-))) örülök, hogy ízlett a végeredmény! további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Éppen az el?bb lettem kész vele, nagyon-nagyon finom lett!!!! Nekem csak búzacsírám volt itthon, azt megpirítottam egy pici fahéjjal, és ebbe forgattam bele. Egy kis édesít?t is tettem a gombócba, és natúr joghurttal öntöttem le. Isteni, köszönöm a receptet!!!! :) Üdv Móni

ze(n)derta

kedves Móni! nagyon gusztán hangzik a búzacsíra hemperget?. örülök, hogy ízlett ez a recept. további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Kedves Ze(n)derta! Eztán csak így készítek túrógombócot, nagyon ízlett, még a gourmand fiókámnak is. Annyit említenék csak eltérésnek, hogy nem 2 percig f?ztem - szerintem ennyi id? alatt a belsejében nem lesz f?lési h?mérséklet - hanem legalább 10. Köszi a receptet!!! Üdv., Fioka

Hozzávalók

A gombóchoz

A pirított darához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek