r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás sajttortakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Epres-rebarbarás sajttortakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Zabos alap

Krém

Összesen 810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Zabos alap

Krém

Összesen 4856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Zabos alap

Krém

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    398 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 4856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Zabos alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy 32x20-as sütőedényt sütőpapírral.
  2. A vajat a barna cukorral, a fahéjjal, a sóval, a liszttel és a zabbal morzsoljuk össze darabosra. A keverék 3/4-ét a sütőtál aljába egyenletesen nyomkodjuk bele. A keverék maradék 1/4-ét pedig tegyük félre a hűtőbe.
  3. Süssük körülbelül 15 percig, vagy amíg enyhén megbarnul az alap. Tegyük félre kicsit hűlni, ez idő alatt elkészítjük a krémet.

Krém

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a krémsajtot és a cukrot. Hozzákeverjük a joghurtot és a vaníliakivonatot. Beletesszük a tojásokat, végül a kukoricakeményítőt is, és csomómentesre keverjük.
  2. A sajttortaréteget ráöntjük a zabos alapra, és egyenletesen elosztjuk.
  3. Ezután összekeverjük a rebarbarát, az epret, a cukrot és a keményítőt. Egyenletesen a sajttorta tetejére kanalazzuk.
  4. Majd megszórjuk a félretett morzsával, és visszatesszük a 175 fokos sütőbe, és sütjük még körülbelül 35-40 percig, amíg a morzsa megpirul, és a sajttortaréteg nagyjából megszilárdul (nem baj, ha a közepe még mozog egy kicsit).
  5. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább négy órára vagy egy éjszakára. 16 vagy 25 kis négyzetre vágjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 6217
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 02.

Receptkategóriák

Epres-rebarbarás sajttortakocka
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ez volt az egyik kedvenc rebarbarás süteményem az utóbbi időben: vastag, krémes sajttorta-négyzetecskék eperrel és rebarbarával, valamint ropogós, zabos alappal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek