Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokis - zabpelyhes keksz

Étcsokis - zabpelyhes keksz
Étcsokis - zabpelyhes keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (74)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmtől kaptam egy könyvet, aminek a címe: Easy to make! Chocolate Ebben a könyvben találtam meg ezt a receptet, nagyon finom volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit fél centis darabkákra vágjuk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  3. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmokat lelapítjuk a tenyerünkkel.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 92
össznézettség: 240 508
elküldve: 150
receptkönyvben: 2 639
elkészítve: 370/414
Facebookon megjelent: 2

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Chocolate Chip Oat Cookies, zabpelyhes keksz étcsokival

Hozzászólások (74)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerjuci
Kerjuci Sun, 2017-10-22 08:41

sziasztok! nagyon szeretjük ezt a sütit, gyakran megsütöm. Én szoktam rakni bele kandírozott narancsot is. Feldobja.

dioevi
dioevi Sun, 2017-10-15 10:46

A jó kis LENGYEL kristálycukor ( amit most vettem ) nem akart elolvadni .... Nem lehetne inkább porcukorral ? Egyébként a 100g elég volt belőle ,és a 10 perc sütés is .....

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2016-11-25 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

H.Ági27
H.Ági27 Sat, 2016-03-19 17:20

Sziasztok! szeretném megcsinálni ezt a kekszet, de annyi kérdésem lenne, hogy a zabpehely benne az egész zabpehely vagy a durvára őrőlt verzió? Azért kérdem, mert nálam itthon most egész zabpehely van, de megveszem a másikat, ha az kell bele :) előre is köszi a segítséget :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-10-28 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Juli1978
Juli1978 Mon, 2015-10-26 23:32

Mézzel, szőlőcukorral és teljes kiőrlésű liszttel ISTENI!!!! Köszi a receptet!!! Legközelebb rakok bele aszalt áfonyát is.

Keti27
Keti27 / Keti27 Thu, 2015-10-01 14:42

Szuper recept! a hozzászólásokból tanulva 10 dkg cukorral csináltam; finomliszt helyett felesbe zab- és teljes kiőrlésű búzaliszttel. és én csak egy fél tábla étcsokit tettem bele.
Sajnos első alkalommal egy picit odaégettem: 15p-nél villával megnyomtam egy kekszet, és éreztem, hogy puha, gondoltam, hagyom még picit. hát nem kellett volna.. Utána mondta egy bnőm, hogy ezek a sütőből kivéve még puhák, és utána hagyni kell a tepsiben kihűlni, utána keményednek meg. na én kezdő keksz-sütő ezt nem tudtam. de most már tudom :)

Keti27
Keti27 / Keti27 Tue, 2015-10-20 14:39

update: újra megcsináltam, nagyon finom lett! vaj helyett kókuszolajjal is működik. ;) cukor helyett meg xillit ment bele.

perla98
Perla / perla98 Mon, 2015-06-15 20:00

kedves Flóra!
Elkészültek a kekszek,finomak lettek,bár nekem bőven elég volt 9 percig sütni.Biztos megsütöm még többször is,a család nevében köszönet a receptért. :)

madarlatta
madarlatta Fri, 2015-04-24 14:03

elkeszitettem, nagyon finom lett, pedig eddig mindig befürödtem a kekszekkel. Köszi a receptet, nagyon klassz. :-) nekünk 100 gr nadcukor is eleg volt bele, ill. teljes kiörlesü liszttel keszitettem, de fantasztikus lett. sokkal jobb, mint a bolti vackok.

bokormonika
bokormonika Mon, 2015-02-02 14:55

Kedves Flóra! Napok óta nézegetem a receptedet, mert már régóta keresek egy igazán tökéletes keksz receptet, de sok-sok rosszabbnál rosszabb recept után kissé bizalmatlan vagyok. Csak ma mertem nekiállni, gondoltam, az az 50 pozitív hozzászólás nem lehet véletlen... Elkészült a "próbasütésem" , pont olyan, amilyet szerettem volna! Sőőőőt, jobb!!!!! :D bekerülhetett a recept a Naaaagy sütikönyvembe (ami receptnek óriási megtiszteltetés nálam!!!) nagyon hálás vagyok, mert végre sikerült rátalálni a TÖKÉLETES keksz receptre!!! Köszönöm! üdv Mónika :D A gyerkőcök imádni fogják

csonkaevi
csonkaevi Sat, 2015-01-24 18:58

Kedves Flóra,
egy igazán pikk-pakk recept. Alig van vele munka. A lisztet teljes kiőrlésű liszttel, a cukrot nádcukorral helyettesítettem. Isteni lett és a nagyobbik lányom szerint finomabb, mint a kedvenc bolti keksze. Nagyon szépen köszönöm.

zsiz
zsiz Thu, 2014-12-18 11:50

Elkészítettem, köszönöm a receptet. Gyors, egyszerű és isteni finom. Nagyon jó alaprecept. Én egyik alkalommal csoki nélkül csináltam, tettem bele reszelt almát fahéjjal. Másik alkalommal is karácsonyi díszbe öltöztettem: csoki és kandírozott narancs kombinációjával csináltam. Én nem halmokat raktam, hanem golyót formáztam és kilapítottam egy kicsit. Következő körben aszalt szilvásat csinálok. :) Érdemes megcsinálni, garantáltan sikere lesz..

evibaba89
evimelanie / evibaba89 Tue, 2014-12-09 09:21

sziasztok! meg tudnátok mondani, hogy 1 adagból kb hány darab lesz, illetve a teáskanálnyi halomból kb milyen átmérőjű korongok lesznek? befőttesüvegben adnám ajándéka, és elég kellemetlen lenne, ha nem férnének bele :)

Könyvtáros kisasszony
Könyvtáros kisasszony Tue, 2015-08-04 16:14

Szia! Többször is elkészítettük már, imádjuk, nálunk 2 tepsire fér csak rá, 4x4-es elrendezésnél sűrűbben nem merjük, pluszban még 6 darab készül el, az átmérője nálunk 5-6 centiméter, 10 percnél kivesszük már és nagyon finom. :)

qwertz
qwertz / qwertz Tue, 2014-08-12 15:20

Dupla adagot sütöttünk, műanyag dobozban tárolva két hét (!) után is isteni, tökéletes recept, köszönjük!

_Annee_
_Annee_ Mon, 2014-07-28 14:23

tényleg 150 dkg, 1,5 kg étcsoki kell bele? nem 150 gramm? köszi :)

napola
napola Tue, 2014-06-03 16:37

Kedves Flóra,
hétvégére szeretném majd elkészíteni a kekszedet. Azonban kb. 10-en leszünk, így nem tudom, mekkora mennyiséget csináljak. Meg tudnád mondani, hogy kb. hány db lesz ebből a leírt adagból? Köszi előre is, Éva

dioevi
dioevi Sun, 2014-05-04 12:18

Leírom tapasztalataimat : ezzel a mennyiségű csokival (nagyon finom ) szerintem sok ez a cukor ,bár én xillitet használtam . Nem szabad vékonyra lapítani és legalább 4 cm-re kell egymástól tenni, valamint a tepsiben hagyni kihűlni.A miénket kanállal kell enni, de finom...

frindli
Frindli / frindli Sat, 2014-03-22 23:44

TIPP:
Zabpehely liszttel készítve még eggyel jobb volt!

FORMÁZÁS:
Kézzel ügyesen meglehet formázni lapos kör alakúra, úgy még szebb, mintha csak tenyérrel lenyomkodjuk. Egy kis golyót a tésztából el kell helyezni a jobb kéz középső és hüvelykujja között úgy, hogy a kis golyónyi tészta hozzáérjen a tenyerünkhöz is. Majd a bal kéz középső és hüvelykujja segítségével kell a tésztagolyót lelapítani és egyúttal forgatni a tésztát. Így a kezeink segítségével majdnem tökéletes kör alakúra és egyenletes vastagságúra tudjuk formázni.

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sun, 2013-11-17 20:50

Kétszer is elkészítettem már, és még biztosan sokszor el fogom, nagyon finom!
Másodjára kipróbáltam kb fele mennyiségű csokival ,mert ahogy többen is írták, soknak tűnik, de meg kellett állapítanom, hogy a receptben megadott mennyiségű csokival sz igazán finom. :))

narandin
narandin Fri, 2013-07-26 12:10

Már vagy tízszer megsütöttem, úgyhogy ideje megköszönni a receptet. Köszönöm! :) Ez volt az első zabpelyhes keksz amit kipróbáltam, és marad is az egyetlen számomra. Néha teszek bele egy kis mazsolát, vagy aszalt áfonyát, néha tk lisztre cserélem a lisztet, de így ahogy van talán a legtökéletesebb.Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2013-09-13 11:27

Nincs mit! Azért is jó, mert ennyiféleképpen lehet készíteni.:) Örülök, hogy ízlett!

Indua
Indua Mon, 2013-03-04 18:47

Nagyon finom lett :) Én fahéjat is raktam bele;)

Kitti008
Konyhatündérke / Kitti008 Sat, 2013-02-16 14:58

Most készítem, zabpelyhes almás változatot ... még nem csináltam eddig ilyen sütit. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Nekem a tésztája összeállítva nagyon tapadós,lágy. Ilyennek kell lennie?

Kitti008
Konyhatündérke / Kitti008 Sat, 2013-02-16 16:19

Most már tudom, hogy ilyennek kell lennie, tökéletes lett. Köszönöm a receptet! Ezt biztos, hogy még sokszor meg fogom sütni! :)

549
vaj 125 g
cukor 125 g
tojás 1 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
zabpehely 125 g
finomliszt 150 g
sütőpor 0.5 tk
étcsokoládé 15 dkg