Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-zabpelyhes sütemény

Szilvás-zabpelyhes sütemény
Szilvás-zabpelyhes sütemény
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem nagyon a zabpelyhes sütiket, mert sütés után ropogós lesz. Ez a süti viszont a szilvától ragacsos-ropogós lesz. Nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát magozzuk ki, vágjuk nagyobb darabokra. Egy tálban forgassuk össze a fűszerekkel, 5 dkg cukorral, pici sóval, és hagyjuk állni.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a felaprított diót és a maradék cukrot.
  3. A margarint olvasszuk fel, és adjuk a lisztes keverékhez a mézzel együtt.
  4. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 20x20-as), és a zabpelyhes massza felét nyomkodjuk a tepsi aljára. Erre kenjük rá egyenletesen a fűszeres szilvát, majd nyomkodjuk a tetejére a maradék masszát úgy, hogy teljesen elfedje a szilvát.
  5. 180 fokon süssük 40-45 percig, amíg a teteje jó ropogósra sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 291
elküldve: 4
receptkönyvben: 233
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes süti, ragacsos-ropogós zabpelyhes szilvás, szilvás süti zabpehellyel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cantatrice
Cantatrice Sun, 2018-10-28 19:01

Isteni finom!!!!
Én egyszerűsítettem: robotgép táljába dobáltam a tészta hozzávalóit, NEM olvasztottam a margarint, mindent összegyúrt. 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodtam a tészta felét, rá a fél szilvákat. (tehát a szilvát sem kevertem össze külön a fűszerekkel) Megszórtam fahéjas cukorral+mézeskalács fűszerrel. Rámorzsoltam a maradék tésztát. Így nagyon gyorsan összedobható! 170 fok, légkeveréssel kb. 25-30 perc alatt megsült.
Alig bírjuk abbahagyni, köszi a receptet.

Herbie
Herbie Tue, 2018-03-13 18:48

Biztos ez a 45 perc 180 fokon? Nekem nagyon sötét lett a teteje.

efgyörgyi
efgyörgyi Fri, 2017-09-15 19:20

Sajnos már alig van belőle! Én a csillagánizst kihagytam, és

tettem bele 1teáskanál szódabicarbónát. Amilyen egyszerű,olyan finom,..és az illata!! Nagyon köszi!

1134
szilva 50 dkg
fahéj 0.5 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
kardamom 0.5 kávéskanál
csillagánizs 0 ízlés szerint
cukor 20 dkg
margarin 25 dkg
zabpehely 23 dkg
finomliszt 11 dkg
dió 5 dkg
méz 2 ek