Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babgulyás

Babgulyás
Babgulyás
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A babgulyás télen-nyáron megállja a helyét az asztalon. Ezek alapján pedig te is bármikor elkészítheted otthon!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát.
  2. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús.
  3. Ezután jöhet a kockára vágott erős és sima paprika. Utána a paradicsom, sárgarépa, fehérrépa és a zeller is. Keverjük össze, és hagyjuk pár percet párolódni.
  4. Szórjuk a fűszerpaprikát és a borsot a zöldségekre, a friss kakukkfüvet pedig tépkedjük rá.
  5. Öntsük fel vízzel az egészet, majd sózzuk meg, és hagyjuk felforrni a levest.
  6. Forrás után öntsük bele az előzőleg beáztatott babot, és ha a babhoz nem adtunk az áztatás idején babérlevelet, akkor azt is tegyük a levesbe.
  7. Ezután lassú tűzön, addig főzzük a babot, amíg meg nem puhul. Ez körülbelül másfél-két óra lesz, de közben azért figyeljük.
  8. A kész levest kevés tejföllel a tetején tálalhatjuk is.
  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 510
össznézettség: 214 774
elküldve: 9
receptkönyvben: 249
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
775 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bableves marhanyakkal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Fri, 2017-01-27 10:15

Ez egy nagyon jó és komplex recept, de valamit hiányolok belőle, a füstöltet.
Mondjuk ez lehetne, összegyűjtött szalonna bőrke csíkok, vagy füstölt csont, esetleg füstölt sonka, vagy csülök
Ezekkel kiegészítve ki fogom próbálni valószínűleg a hétvégén
Mentve Köszi

574
sertészsír 1 ek
marhanyak 1 kg
fejtett bab 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
tv paprika 2 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
fűszerpaprika 2 ek
kakukkfű 4 szál
babérlevél 4 db
víz 1.5 l
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint