Hagymás sült csirkemáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
331
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
661
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1224.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 260.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 8243 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 41 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1486 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 8225 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
331
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.5 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2448.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 1534 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 520.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 16486 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2973 micro
-
Kolin: 982 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
661
Kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 423 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 2343 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 28 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
94
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A májról leválasztjuk a szívet, és megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, alaposan folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük.
- Kevés kacsazsíron egy jókora vöröshagymát félfőre (félbe vágás után felszeleteljük) vágva megpirítunk.
- Hozzáadjuk a májat, és elkezdjük pirítani közepes tűzön, miközben hozzáadjuk a borsot (tetszőleges mennyiségben), a majorannát, majd a kakukkfüvet. Így pirítjuk fedő nélkül 5-6 percig, végül megsózzuk, és elzárjuk a gázt.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 508
- Tegnapi nézettség: 170
- 7 napos nézettség: 1093
- Össznézettség: 423777
- Feltöltés dátuma: 2011. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Évi néni
1830 recept
Ma a piacon járva beszereztem némi bőrös kacsahájat, amit kisütöttem. Lett finom tepertőm, zsírom és a lábas alján megmaradt tepertős zsír, amiben a friss májat ily módon elkészítettem.
Hozzászólások (6)
TIPP: A máj omlósabb és jobb íz? lesz, ha elkészítés el?tt pár órával nyers tejbe áztatjuk. :)
Köszönöm, szoktam, csak olyan természetes, hogy elfelejtettem beírni. Akár egész éjszakára is beleteszem. Még egyszer köszi. Üdv: Évi néni
reggel még rántott májnak indult haza a piacról a csirkemáj, azután szerencsére meggondolta magát! Nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Máskor is fogok ilyet készíteni.
Váljon egészségedre Gaben! Köszönöm, hogy megírtad. Megtisztel?nek tartom, ha visszajeleznek (ha nem elismer?n, akkor is), mert akkor tudom, hogy foglalkoznak az általam bemutatott receptel. Legyen szép estéd! Üdv: Évi néni
Fincsi lett nagyon, legközelebb még több hagymával készül. azt nagyon szeretjük mindenben:)
A mai eszemmel én is azt tenném. Szép napot! Üdv: Évi néni
Elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy még egy kis gombával is megspékeltem :), mondhatom nem rontotta el! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett.
A gomba nagyon jó választás, szívem szerint való. Örülök, hogy ízlett az étel. :-)
Laktózmentes tejbe ásztatom a májat, gombával, palermo paprikával gazdagítom a szaftot. Remélem jól sikerül.
Gombával csak finom lehet.