Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás sült csirkemáj

Hagymás sült csirkemáj
Hagymás sült csirkemáj
11 perc / előkészület: 5 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma a piacon járva beszereztem némi bőrös kacsahájat, amit kisütöttem. Lett finom tepertőm, zsírom és a lábas alján megmaradt tepertős zsír, amiben a friss májat ily módon elkészítettem. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májról leválasztjuk a szívet, és megtisztítjuk a felesleges hártyáktól, alaposan folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. Kevés kacsazsíron egy jókora vöröshagymát félfőre (félbe vágás után felszeleteljük) vágva megpirítunk.
  3. Hozzáadjuk a májat, és elkezdjük pirítani közepes tűzön, miközben hozzáadjuk a borsot (tetszőleges mennyiségben), a majorannát, majd a kakukkfüvet. Így pirítjuk fedő nélkül 5-6 percig, végül megsózzuk, és elzárjuk a gázt.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 107
össznézettség: 233 503
elküldve: 15
receptkönyvben: 561
elkészítve: 82/88
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

hagymás máj, pirított csirkemáj, hagymával pirított máj

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyaka papa
Gyaka papa Fri, 2018-08-03 21:42

Laktózmentes tejbe ásztatom a májat, gombával, palermo paprikával gazdagítom a szaftot. Remélem jól sikerül.

Agata
Agata Fri, 2017-02-17 08:27

Elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy még egy kis gombával is megspékeltem :), mondhatom nem rontotta el!
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett.

ednapipi
edna / ednapipi Wed, 2013-01-02 00:42

Fincsi lett nagyon, legközelebb még több hagymával készül. azt nagyon szeretjük mindenben:)

Gaben76
Gaben76 Mon, 2012-09-10 15:26

reggel még rántott májnak indult haza a piacról a csirkemáj, azután szerencsére meggondolta magát! Nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Máskor is fogok ilyet készíteni.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-09-10 18:58

Váljon egészségedre Gaben! Köszönöm, hogy megírtad. Megtisztelőnek tartom, ha visszajeleznek (ha nem elismerőn, akkor is), mert akkor tudom, hogy foglalkoznak az általam bemutatott receptel. Legyen szép estéd! Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2011-12-08 12:56

Köszönöm, szoktam, csak olyan természetes, hogy elfelejtettem beírni. Akár egész éjszakára is beleteszem. Még egyszer köszi. Üdv: Évi néni

b_melcsi
Melcsi / b_melcsi Thu, 2011-12-08 09:54

TIPP: A máj omlósabb és jobb ízű lesz, ha elkészítés előtt pár órával nyers tejbe áztatjuk. :)

463
csirkemáj 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
kacsazsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
kakukkfű 1 kk