r
Nosalty Logó

Cukkinifasírt alaprecept

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3862 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2604 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    259.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9509.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    6782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    824 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    15625 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    15499 micro
Összesen 3862 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lereszelt cukkinit megszórjuk sóval, és hagyjuk állni kb. 15 percet. Miután kicsit levet eresztett, jó alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Tegyük át egy másik tálba, és kezdhetjük a fasírt összeállítását.
  2. Hozzákeverjük a lereszelt répát, az apróra vágott hagymákat és a fűszereket. Jöhet bele a zsemlemorzsa, a kukoricaliszt, két tojás és egy kevés olívaolaj.
  3. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd tetszőlegesen megformázzuk őket - mi kis korongokat készítettünk. Eközben forrósítsuk fel egy magas falú edényben a napraforgóolajat.
  4. A panko morzsát öntsük egy mélytányérba, és egyesével forgassuk meg benne a cukkinikorongokat. Majd mehetnek a forró olajba, ahol kb. 8 perc alatt aranybarnára sülnek.
  5. Csöpögtessük le róluk a felesleges olajat, és hagyjuk őket kicsit kihűlni.
  6. Tálalhatjuk friss salátával, öntettel vagy akár főzelékfeltétként is. Sőt, mi a maradék korongokat császárzsemlébe tettük salátával, paradicsommal, csemegeuborkával és egy kis majonézzel. Isteni reggeli szendvics!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 35495
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Azt gondolhatnátok, hogy a sok hozzávaló miatt biztosan valami bonyolult recepttel álltunk elő - pedig nem! Ez a cukkinifasírt ugyanis gyorsan összeállítható és elkészíthető. Ha már kicsit besokalltunk a hústól, érdemes egy-egy ilyen fogással könnyíteni az étkezésünkön - friss kevert salátával és lágy, joghurtos öntettel remek nyári harapnivaló. Ráadásul, ha nem kedveljük az olajszagot, sütőben is bátran kisüthetjük a zöldségkorongokat.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.