adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A csirkéhez
-
150 g vaj
-
só ízlés szerint
-
1 tk bors
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk rozmaring
-
chilipehely ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
A mártogatóhoz
A babsalátához
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 dl fehérbor
-
1 dl víz
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál olívaolaj
1646
Kalória
99.9g
Fehérje
127.3g
Szénhidrát
81.2g
Zsír
300.9g
Víz
285.6g
Koleszterin
31.4g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
400g csirke585 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
A mártogatóhoz
-
8g joghurt5 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g menta0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
A babsalátához
-
200g fehérbab666 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
1646
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
1600g csirke2339 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
A mártogatóhoz
-
30g joghurt18 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
2g menta1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A babsalátához
-
800g fehérbab2664 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
Összesen
6586
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
51.8g csirke76 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.2g vöröshagyma0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
A mártogatóhoz
-
1g joghurt1 kcal
-
3.2g krémsajt8 kcal
-
0.1g snidling0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.1g menta0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
A babsalátához
-
25.9g fehérbab86 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
3.2g fehérbor3 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
213
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.9 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2380.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 1040 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 127.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 31 mg
Víz
-
Összesen 300.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 380 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 806 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1646
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 399.5 g
Zsír
-
Összesen 324.7 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9520.9 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 2207 mg
-
Vas 95 mg
-
Magnézium 1785 mg
-
Foszfor 4160 mg
-
Nátrium 942 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrát
-
Összesen 509.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 126 mg
Víz
-
Összesen 1203.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1521 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3224 micro
-
Kolin: 1229 mg
-
Retinol - A vitamin: 1461 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 657 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 360 micro
Összesen
6586
kcal
- 16% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
213
kcal
Elkészítés
A csirkéhez
- A puha vajba belekeverjük a fűszereket.
- A csirkét megmossuk, kivágjuk a nyaktól indítva a gerincét, majd úgy tesszük egy vágódeszkára, hogy a mellrész felénk nézzen. A tenyerünket ráhelyezzük a mellcsontra és egy kis erőkifejtéssel megtörjük, hogy teljesen ki tudjuk teríteni a csirkét.
- A húst besózzuk, ,majd jól belemasszírozzuk a fűszervajat. Sütőben kb 1,5 óra alatt aranybarnára sütjük.
A mártogatóhoz
- Amíg sül a csirke készítsük el a mártogatóst, amihez a joghurtot és a sajtkrémet összekeverjük, majd fűszerezzük.
A babsalátához
- A sült csirkét kivesszük a tepsiből, amiben sült, majd ugyanebbe a tepsibe beleöntjük a babot és a hagymát, hogy a csirke után maradt szaftot szépen magukba szívják. Öntünk hozzá fehérbort és egy kevés vizet is, ha a szaft nem lenne elég. Borsozzuk és olívaolajat locsolunk rá. Kóstoljuk meg, mert a csirke szaftja általában sós, de ha mégis sótlannak találnánk sózzuk is meg.
- A babot tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, hogy összeérjenek az ízek. Mikor kivettük a sütőből szórjuk meg friss petrezselyemmel.
- Az étel mellé érdemes friss kenyeret tálalni, hiszen a bab ízes szaftját egy élmény tunkolgatni vele.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 100 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Sült húsok mellé köretnek leggyakrabban burgonya vagy rizs kerül, pedig számtalan zöldségből vagy gabonából tudunk még izgalmas köreteket kreálni. Ötletnek itt van ez a mennyei, fűszeres vajban sült csirke, aminek a kisült szaftjában pároljuk meg a fehérbabot. Egyszerű, gyors, laktató és izgalmas köretet tudunk így készíteni a babból.