Hozzávalók
Saláta
-
300 g csicseriborsó
-
100 g olajbogyó
-
100 g feta sajt
-
25 dkg koktélparadicsom
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1 marék menta
-
1 csokor petrezselyem
-
1 marék bazsalikom
-
1 kk curry por
-
1 kk füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Dresszing
734
Kalória
27.1g
Fehérje
86.6g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
148.8g
Víz
22.3g
Koleszterin
14.5g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Saláta
-
38g quinoa138 kcal
-
75g csicseriborsó284 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
-
63g koktélparadicsom11 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
3g menta2 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dresszing
Összesen
734
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Saláta
-
150g quinoa552 kcal
-
300g csicseriborsó1134 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
36g fenyőmag242 kcal
-
250g koktélparadicsom45 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
12g menta8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dresszing
Összesen
2933
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Saláta
-
12.3g quinoa45 kcal
-
24.7g csicseriborsó93 kcal
-
8.2g olajbogyó10 kcal
-
8.2g feta sajt22 kcal
-
3g fenyőmag20 kcal
-
20.5g koktélparadicsom4 kcal
-
7.4g lilahagyma3 kcal
-
1g menta1 kcal
-
3.7g petrezselyem1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dresszing
Összesen
240
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1511.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrát
-
Összesen 86.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 148.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 536 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1039 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1608 micro
-
Lut-zea 1069 micro
Összesen
734
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 108.5 g
Zsír
-
Összesen 133.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6046.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1017 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 731 mg
-
Foszfor 2130 mg
-
Nátrium 2059 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrát
-
Összesen 346.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 58 mg
Víz
-
Összesen 595.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 893 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2143 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 4155 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 4278 micro
Összesen
2933
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 529 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
240
kcal
Elkészítés
Saláta
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Terítsük a csicseriborsót egy konyharuhára, és törölgessük szárazra.
- Tegyük át a csicseriborsót a tepsibe, és forgassuk össze pár csepp olívaolajjal és egy bőséges csipetnyi sóval. Süssük 20-30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. Vegyük ki a sütőből, és amíg még meleg, fogassuk össze a paprikával és curryporral.
- A quinoát és a vizet keverjük össze egy közepes méretű edényben. Forraljuk fel, fedjük le, csökkentsük a hőfokot, és főzzük 15 percig. Vegyük le a tűzről, és lefedve hagyjuk állni még 10 percig. Villával kavarjuk át, majd borítsuk egy tálcára, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Tegyük egy nagy tálba a kihűlt, főtt quinoát, a sült csicseri felét, a paradicsomot, az uborkát, a bazsalikomot, a mentát, a fetát, az olajbogyót, a hagymát és a pirított fenyőmagot.
- Dolgozzuk össze, majd locsoljuk meg az öntet felével, és ismét keverjük át. Szórjuk meg sóval, borssal és néhány csipetnyi csilipehellyel, majd ismét forgassuk össze.
- Ízlés szerint fűszerezzük, tetszés szerint még több öntetet adhatunk hozzá. Tegyük a tetejére a sült csicseriborsót, és tálaljunk.
Dresszing
- Egy kis tálban vagy befőttesüvegben keverjük/rázzuk össze az olajat, az ecetet, a citromlevet, a petrezselymet, a mézet, az oregánót, a fokhagymát, a mustárt, a kakukkfüvet, a sót és a borsot.
Recept infó
Ez a mediterrán quinoasaláta színes, egészséges és finom! Ropogósra sült csicserivel, ropogós uborkával és friss fűszernövényekkel megpakolva készül, és tökéletes ebéd vagy vacsora.