r
Nosalty Logó

Karalábészószban sült provanszi csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Judit69
Karalábészószban sült provanszi csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Karalábészósz

Csirkéhez

Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Karalábészósz

Csirkéhez

Összesen 2834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Karalábészósz

Csirkéhez

Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2009.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8037.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    3608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1735.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2401 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 2834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Karalábészósz

Csirkéhez

Elkészítés

Karalábészósz

  1. A karalábét felkockázzuk, a répát kb. két ujjnyi vastag darabokra vágjuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a répát, a karalábét, felöntjük kb. 2,5dl alaplével (vagy víz + leveskocka) és roppanósra főzzük. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a zöldséghez, hozzáöntjük a bort és összeforraljuk. Ezután elzárjuk alatta a lángot, hozzákeverjük a sajtot, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
  2. A zöldségszószt egy kivajazott hőálló tálba öntjük, ráhelyezzük a csirkemelleket és 200 °C - os sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük, a sütés végén megszórjuk kevés reszelt sajttal és grill fokozaton még 5 percig sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk.

Csirkéhez

  1. A csirkemellet 4 részre vágjuk, bedörzsöljük az olajjal összekevert fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk, majd betekerjük 3 - 3 szelet szalonnába. Fóliát terítünk rá és hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd forró serpenyőben minden oldalról jól átpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 10549
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karalábészószban sült provanszi csirke
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Karalábészósz

Csirkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!