r
Nosalty Logó

Karalábészószban sült provanszi csirke

Judit69
Karalábészószban sült provanszi csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karalábészósz

Csirkéhez

709
Kalória
46.4g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
42.3g
Zsír
433.8g
Víz
166.5g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Karalábészósz

Csirkéhez

Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Karalábészósz

Csirkéhez

Összesen 2834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Karalábészósz

Csirkéhez

Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2009.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8037.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2524 mg
  • Nátrium
    3608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1735.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2401 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    470 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 2834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

Karalábészósz

  1. A karalábét felkockázzuk, a répát kb. két ujjnyi vastag darabokra vágjuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a répát, a karalábét, felöntjük kb. 2,5dl alaplével (vagy víz + leveskocka) és roppanósra főzzük. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a zöldséghez, hozzáöntjük a bort és összeforraljuk. Ezután elzárjuk alatta a lángot, hozzákeverjük a sajtot, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
  2. A zöldségszószt egy kivajazott hőálló tálba öntjük, ráhelyezzük a csirkemelleket és 200 °C - os sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük, a sütés végén megszórjuk kevés reszelt sajttal és grill fokozaton még 5 percig sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk.

Csirkéhez

  1. A csirkemellet 4 részre vágjuk, bedörzsöljük az olajjal összekevert fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk, majd betekerjük 3 - 3 szelet szalonnába. Fóliát terítünk rá és hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd forró serpenyőben minden oldalról jól átpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek