Pincepörkölt bográcsban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ramonika

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g sertéscsülök139 kcal
-
150g sertéslapocka354 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
40g paprika7 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20g vörösbor17 kcal
Összesen
775
Kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
-
1500g sertéslapocka3540 kcal
-
3000g burgonya1733 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
Összesen
7748
Kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
14.3g sertéscsülök20 kcal
-
21.5g sertéslapocka51 kcal
-
43g burgonya25 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
5.7g paradicsom1 kcal
-
5.7g paprika1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.9g vörösbor2 kcal
Összesen
111
Kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 441.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
775
Kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 460.4 g
Zsír
-
Összesen 423.9 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 186 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10217.4 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 542 mg
-
Kálcium 843 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 1071 mg
-
Foszfor 5867 mg
-
Nátrium 1775 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 478 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 4413.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 18 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 813 mg
-
D vitamin: 1194 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 128 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 571 micro
-
Kolin: 1761 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 473 micro
-
β-karotin 2509 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1847 micro
Összesen
7748
Kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 147 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
111
Kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscsülök
-
1.5 kg sertéslapocka
-
3 kg burgonya
-
8 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
2 dl vörösbor
Elkészítés
- A hagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, pirospaprikával meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
- Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik,majd felöntjük egy kis vízzel.
- A paprikát, paradicsomot, fokhagymátés a fűszereket ízlés szerintbeletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet aláöntve,puhára főzzük. Figyeljünk,hogy soklé ne legyen alatta.
- Amikor már majdnem kész, a meghámozott, kisebb-nagyobb cikkekre vágott burgonyát is beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk, hogy a kisebb darabok jól szétfőljenek, (ettől lesz jó sűrű a szaftja) mire a nagyobbak megpuhulnak. Ha kell, még utána ízesítünk egy kicsit.
- Ha kész, levesszük a tűzről és beleöntjüka vörösbort, jól elkeverjük, majd 5 perc után tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 36 alkalommal
- Receptkönyvben: 380
- Tegnapi nézettség: 299
- 7 napos nézettség: 2767
- Össznézettség: 483237
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 24.
Ajánló
Friss kenyérrel és csemege uborkával vagy kovászos uborkával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Ramonika
32 recept
Egyszer kipróbáltuk, mert a gulyást már meguntuk.
Hozzászólások (22)
Kedves Ramóna, Öröm látni, hogy hölgyek is f?znek pörköltet. Ha egy jó tanácsot elfogadsz: én is f?zök pörkölteket akár otthon a konyhában, akár bográcsban szabadt?zön. Az étel lényege benne van a nevében: pörkölt. Magyarul a húst nem párolni kell, hanem állandó felügyelet mellett mindig zsírjára pirítani, pörkölni. Aztán pótolni a hiányzó folyadékot, de mindig apránként. Igazán jó szaftja akkor lesz az ételednek. No és zsírral, nem pedig olajjal, ha már pörkölt...:o)
Szia! Köszi a tanácsot, a párolás szót átjavíthatom pörkölésre is....lehet,hogy rosszul fogalmaztam. És állandó felügyelet mellett pörkölöm,mindig kevés vízzel pótolva,azért szokott f?zés után még egy hétig füstszagom lenni... Lehet,hogy zsírral finomabb,de én nem szeretem a zsírral készült ételeket.....
Egyébként még egy dolog: szintén jó tanács, ha a húst beleteszed, akkor sózni és borsozni is kell. A sótól levet fog engedni a hús, könnyebben el tudod f?zni.
Köszönöm a tanácsokat,már vagy 50-szer f?ztem ilyet és eddig mindig nagyon finomra sikerült. Mindenki úgy csinálja,ahogyan akarja, én csak leírtam,hogy én hogyan készítem el és ezt javasolom másoknak is. De,nem kötelez? kipróbálni, ez az ÉN receptem! Ja, és szerintem ez az oldal azért van,hogy megosszuk egymással a saját f?zés- és ízvilágunkat,nem lehet mindent egyformán készíteni. Én eddig is így csináltam és ezentúl is így fogom!
Én meg egy véleményt mondtam, mert ezen az oldalon azt is lehet.
Kedves Salumeria! Engedd meg, hogy megkérdezzem, mivel ma nem csak ezt a hozzászólásodat olvastam, viszont a másik is a pörkölttel volt kapcsolatos (azt hiszem a Palócleves volt): azon kívül tudsz mást is fözni, vagy puszta örömödet leled abban, hogy kioktatsz mindekit arról, hogy is kell azt SZERINTED elkészíteni? A kötöszködés nem egyenlö a vélemény nyilvánítással. Ezen az oldalon "véleményt nyilvánítani" lehet. Ilyen például, ha elmeséled te hogyan készíted, de nem adod elö magad, mint minden étel nagykövete. Ezt meg azt KELL csinálni, ezt meg azt NEM SZABAD. Hagyjuk már ezt. Ennyi erövel az ezen az oldalon lévö tradícionális receptek mindegyikének írhatnál, hogy mit csináljon másképp. Hajrá...lehet próbálkozni. A pörkölt elkészítésében ugyan vannak alapszabályok, amiket nagyjából mindenki tud, nem csak Te egyedül, de ez nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk néha másként. Ettöl a pörkölt még pörkölt marad. Nem gyalázzuk meg. Csak mindenki másképp szereti. Ha ezt nem fogadod el, akkor nem kell itt lenned. Ez az oldal arról szól, hogy összegyüjtse a legkülönfélébb változatokat, kísérleteket, amiket az emberek szeretettel, lelkesedéssel készítettek. Hisz ez a lényeg. Nem az, hogy szerinted mit hányszor kevergetve kell lepirítani. Olyat mondj, amit még nem tudunk. Vagy talán esetleg ragadj fakanalat és mutasd meg TE mit tudsz.
Egyetértek Mila57,köszönöm. Ez már nem vélemény volt,hanem direkt kötözködés.
Kedves MILA57, Sajnálom, ha kötözködésnek, vagy kioktatásnak t?nik számodra, amiket írtam, nem ez volt a cél. Van, amikor a segít? szándék, avagy éppen a kritika az olvasó számára támadásként érzékelhet?, ez úgy gondolom, hogy a gyengeség jele. Aki vállalja, hogy a receptjeit (és az arcát) felteszi egy weboldalra, amit sok száz (ezer?) ember böngészik, akkor el kell fogadni a véleménykülönbségeket, és le kell vonni a konzekvenciákat. Ahogy én is felteszem a receptjeimet (szép lassan) én is elfogadom a MÁS véleményt, adott esetben fel tudom sorolni az érveimet, ellenérveket, hogy mit miért teszek úgy, ahogy. Az nem álláspont, hogy TE csináld úgy, ahogy akarod, én meg akkor is így fogom és kész. Én nem óhajtok senkit eltéríteni a f?zés örömét?l, és attól sem, hogy úgy készítse el, ahogy Neki a legjobb, de úgy gondolom, hogy ez a blog azért jött létre, hogy véleményt nyilvánítsunk. Én is olvastam amúgy kritikákat már ezen az oldalon receptekkel kapcsolatban, nem én vagyok az egyetlen, aki az álláspontját kinyilvánítja. Ja????? Hogy szerinted csak dicsérni és vállat veregetni lehet azért, mert valaki f?z?? Az nem biztos, hogy el?reviszi a dolgokat...
Köszönöm tanácsaid...........
Kedves Salumeria! Èn is írtam neked a Palócleves kapcsán, most itt is látom az eszmecseréteket. Nem szeretnék túlságosan beleszólni, de ha lehet ne bántsuk így egymást. Remek kis oldal ez, ahol sok-sok ember jön össze, hogy megossza, amit tud. Finomságok, jókedv, a szívvel teli f?zés öröme. Biztos vagyok benne, hogy Téged is, csak úgy, mint mindannyiunkat ugyanez hozott ide és nyilvánvalóan érthet?, ha jobban a szívén viseli valaki egy-egy étel elkészítésének a módját. Igazad van abban, hogy a vállveregtés nem szükségszer?en viszi el?re a dolgokat, ám neked is meg kellene találnod talán egy picit jobb módját annak, hogyan is mondod el a vélményedet, okulva ezekb?l a hozzászólásokból. Talán néha túl sok, és emiatt érzhetik úgy, hogy kötözködsz. Úgy érzem a soraidból, hogy jót akartál, de sajnos néha, amit leírunk, nem adja feltétlenül vissza a másik számára, amit gondolunk. Olyanoknak kellene lennünk, mint amikor barátok leülnek és elbeszélgetnek, elmondják nevetgélve ki mit csinált másként. Csak az eszmecsere és a különbségek teremtenek változatosságot és fejl?dést. Egyik?nk sem f?z tökéletesen. Olyan ugyanis nincs. A tökéletes, mint olyan nem létezik, mert mindenki mást tart annak. Lehetnek alapelvek a hozzá vezet? úton, de a végredmény mindig egyedi. Ett?l lesz olyan nagyszer?. Nyilvánvalóak az itt megjelent indulatok, de nem nagyon van rájuk szükség. F?zni és segíteni ugyanis csak szeretettel és türelemmel lehet.
Kedves Gargoyle, Örülök a soraidnak és köszönöm, hogy észrevetted a jót bennük, mert alapvet?en nem a kötözködés a célom, s?t egyáltalán nem az. Talán pörköltekb?l, gulyásokból, egytálételekb?l f?ztem(f?ztük) idáig a legtöbbet, tapasztaltunk ezt is, azt is, igazából amit írtam puszta jóindulatból tettem, nem azért, hogy fikázzak bárkit is. Ezzel együtt nyilvánvalóan van egyfajta stílus, amit a magyaros ételek készítésénél az ember használ, mind ízvilágban, mind pedig technológiában. Ha olyat olvasok, ami számomra fura, akkor annak hangot adok, ez nem jelenti azt, hogy az az etalon, amit én készítek, de ezzel együtt nyilván számomra az az összehasonlítási alap. Ahogy telik-múlik az id? egyre több receptemet fel fogom tenni, aztán majd a nagyérdem? eldönti, hogy úgymond "hányas a kabát". Mégegyszer köszi a hozzászólásod, örülök, hogy tudsz olvasni a sorok között!
Kedves Ramóna! Neked pedig további jó f?z?cskézést kívánok. Megnéztem a receptjeidet, nekem személy szerint tetszenek. Egyszer?ek, ízesek, emlékeztet az otthoni ízekre, amiket jelenleg eléggé hiányolok. Azt a cukkinis-paprikás húst pedig mindenképp ki fogom próbálni. Tessék csak szépen továbbra is f?zni nekünk. Èn biztosan várni fogom. :-) Üdvözlettel: Eszter
Mellesleg bírom a képed. :-D Melyik vagy rajta?
Kedves Gargoyle! Remélem ízleni fog a Cukkinis-paprikás hús. A barna hajú vagyok a képen.:) Igyekszem még sok receptet feltenni,de az a baj,hogy sokszor elfelejtem lefényképezni az ételt,és akkor jut eszembe, mikor már elfogyott....de megpróbálok odafigyelni rá.:)
Na ezzel vagyunk mi is így néha, hogy már csak az utolsó kocka vigyorog a tepsi alján és akkor jut eszembe nekem is. :-D (én is a barnára tippeltem... ;-)
Persze,mert az én kezembe van a fakanál....:-)
A pincepöri az mindig a borospincében készült. Ott született a recept. Vagy a szöl?ben !? Viz nincsen csak bor. Tehát szárazborban f? a pöri. Ha pöri. Mert a sertés az nem pöri ,hanem paprikás . Na ennyi.
Sajnos egy kiegészités Pincepöri no olaj csak szalonna !!!!!!!!!!!!! Zsiradék helyett a szalonnát kiolvasztani arra rá a hagyma stb.......... és a kkor stimmel ! Olaj,meg a többi az hamisitvány........mert az m?anyag !!!!!!!!!!!!!
Oké....
Bocsánat Peter42, a pincepörkölt szalonnával jó, ez igaz, de mi az, hogy az olaj az m?anyag, hiszen növényekb?l préselik ki, azok meg nem igazán m?anyagok! Üdv loncsi
:D
Pörköltbe az olaj olyan,mint a rézkilincs helyett a m?anyag. Sze vili nem ? Ajakruzs helyet disznózsirral kened az ajkad ? Na ugye! Olasz étel libazsirral szintén m?anyagos ügy.Nem eredeti! Persze nem tilos egyik sem ,de nem eredeti !!!!
Kedves Peter42! Feltételeztem, hogy ha el tudod olvasni, amit írtam, érted is. Remélem így már elég ?vili?? Növényekb?l préselik ki ?ket, így nem m?anyagok, de ha már itt tartunk az általad oly annyira kedvelt sertés zsírt (én is szeretem), melyet az állat szalonnájából SÜTNEK ki, kémiailag mindenképpen roncsolóbb eljárás, mint a hideg sajtolás (ez csak fizikai eljárás). Felhívnám a figyelmedet, hogy meg sem kérd?jeleztem, hogy a pincepörkölt alapja füstölt kenyérszalonna frissen kisütött zsírja! S?t jeleztem, hogy én is így készítem. Ne ködösítsünk, van amikor az embernek egyszer?en nincs igaza. Azért ismeretlenül is imádlak Szeretettel loncsi
Kedves Loncsi! A zsír kisütése nem kémiai hanem fizikai eljárás, melynek során a zsírsejteket "tároló" sejtfal h? hatására roncsolódik, így a benne rejt?zköd? zsír szabadon távozhat. Nem kioktatni akarlak,(Isten ments, csak pontosítottam. Bocs', szakmai ártalom. Üdv Bandipapa
Ja ! Ha imádsz, akkor minden gyönyör? ! Mindent csináljunk kedvesen és finoman,kinek,hogy izlik Kézcsók,pussszantás !
Kedves Ramonika! Jó a recepted. Ezen az oldalon az a jó, hogy mindenki a saját izlése szerint f?zi és írja le az ételeket. Aztán ki-ki válassza ki a neki legjobban tetsz?t, esetleg megírhatja a véleményét, de ne jelentse ki "ex cathedra". Jól látom, hogy kicserélted a fényképedet? Miért, olyan helyesek voltatok! Üdv.Zsóka
Köszönöm Gerzsó! Ez így van,ezért van ez az oldal. Majd visszarakom azt a képet,csak egy kicsit változtatni akartam..:D Üdv. R.
Jó ez a recept úgy ahogy van .Üdv tgyury Érdr?l
Hali! Én a pincepörit úgy ismerem, hogy savanyú káposztával van megf?zve, azt hiszem a vége felé kell belerakni, mikor már majdnem kész. De a Te változatodat sokszor készítettem bográcsba, és imádjuk. Egyébként én a pörit úgy készítem, hogy a el?ször lepirítom a hagymát, majd fehéredésig a húst, és csak utána paprikázom meg. További sikeres f?z?cskézést. Ági
Köszi, nekünk is így a legfinomabb és az ízlésünk nem lehet egyforma.:D Üdv. R.
Szia!A pörkölt savanyú káposztával sz a székelygulyás v.székelykáposzta!
Szia! A székelykáposztában van rizs is, de tudod ahány ház annyi szokás!
Kedves mindenki, csak véletlenül tévedtem erre az oldalra, de magával ragadott a résztvev?k szenvedélye. Ahogy az ételkészítés egyeseket lázba hoz. Helyes ! Így is kell, lépjünk túl a hamarjában összeütött ötperces vacsorákon, hideg és meleg szendvicses f?étkezéseken. Teremtse meg mindenki otthon a saját gasztró kultúráját. Az élet min?sége lesz jobb! Az ilyen értekezések, viták mindenesetre el?re viszik a dolgokat. Azért pár megjegyzést tennék. A pince pörkölt legalább öt féle (többnyire csülök, sertés-marha lábszár, lapocka, comb, -akár csirke-, pulyka szárny valamilyen variációja) és három fajta (sertés, marha, szárnyas) húsból készül. A pörköltet valóban pörkölni kell, ami a húst illeti. Attól az a neve. A paprikás hosszú lével, b? tejfölös-paprikás szafttal készül. Általában csirkéb?l, borjúból, halból készülhet többek között. Magyar sajátosság. A székely káposztában nincs rizs! Az a töltött káposztában van. Egy Székely nev? színészr?l kapta a nevét amikor az el?adás után betért egy vendégl?be, és már csak egy kis maradék káposztát, meg sertéspörköltet tudtak összekeverni neki. A legtöbb un. magyaros étel pedig valóban füstölt szalonna kiolvasztott zsírján fonnyasztott hagymával indul. Tehát eleink zsírral f?ztek. Üdv mindenkinek, csak így tovább.
Kedves Ramona. Szeretnem megkerdezni, hogy mikor kerul bele a csulok. Ugyanis a hozzavaloknal elso helyen van az elkeszitesnel pedig nincs emlitve sehol. Szeretnem kiprobalni a receptet, mivel meg soha nem csinaltam igy tanacstalan vagyok. Koszonom szepen.
Szia Gyongyic! Benne van a receptbe,hogy a kockára vágott húst beletesszük. Ebbe tartozik bele a csülök is. Én a csontot is bele szoktam f?zni. Remélem jól fog sikerülni.:D Üdv. R.
Szia jó a recept/persze kiderül ,ha megföztem/. a kérdés szintén a csülökre vonatkozik. Böröstöl kockázom vagy nem?Ha olvastad próbálj vissza irni, mert holnap fözném! Köszönettel! Bali László
Szia! Most ültem csak géphez. Igen b?röst?l rakom bele. Remélem ízleni fog,én vasárnap készítem el ismét.:D Üdv. R.
Jézusom!Ez egy jó recept,amit kaptunk.Igenis támadásos volt az a vélemény nyilvánítás, amit kapott az elkészít? Szabó Ramóna, pedig nem érdemelte meg!!Neki ez és így tetszik.Ennyi.Igen, az igazi pöri zsírral készül,de már nekem se, mert megváltozott a f?zési szokásom!!Akkor, aki már nem szalonnát és zsírt tesz a pörkölt alá, az már béna és nem tud f?zni?Ez butaság.Mindenki azt és úgy f?z, ahogy tud.Véleményt lehet mondani, ha nem tetszik, ahogy írtátok fent , ki is lehet innen lépni, de az a megjegyzés nem épít? jelleg? volt, hanem véres kritika és az már sért?!!Ha valaki véleményt mond, teheti, ha tanácsot ad teheti, ahogy szokták mondani, tanácsot lehet adni, meg is kell hallgatni, de nem kell megfogadni!!!Ha már ötvenszer f?zött olyan ételt, tán csak tud valamit Ramóna,nem??Csinálja ? is úgy, ahogy tanulta, szokta, tudja.Szerintem.Ha valakinek nem tetszik, lépjen egy másik oldalra, és kész. Ezek után már csak azért is megcsinálom Ramóna receptjét, és igen, eleink zsírral és szalonnával f?ztek, de mi most nem.Akkor itt a világvége?Ugyanis én is olajjal fogom csinálni.Gerzsónak is igaza van, ez az oldal azért van, amit írt!Éva-Anyóca
Kedves Gregoreva! Kösz és jó étvágyat hozzá!:D Üdv. R.
Szabó Ramóna!!Köszi, remélem összejön nekem is.Neked meg csak annyit még:csak így tovább!!!Éva-Anyóca
Szabó Ramóna! Most jutok csak ide hozzád.Az augusztus huszadikai hosszú hétvége egyik napján elkészült az olajos alapon lév? pincepörkölt.Én úgy csináltam, ahogy írtad, ugyanis, bár sok dologhoz tényleg jó a zsír és kell is, de sajnos, már nem mindenhez fül a fogam, a fogunk, egész egyszer?en nehéz a gyomornak, és akkor váltok.Ezért a legels?, fentebb lév? véleményem alapján, és most is írtam, olajon készítettem el.Havi 3-4 olyan recept van, ami zsírral készül vagy szalonnával.Sajna, az ember változik, és mi például azért használunk kevesebb zsírt, mert nem bírja a gyomrunk, de pld. a párom annak idején megevett egy ült? helyében 7 dl-es sárgabaracklekvárt, házit, ma már 2 kanál után ég a gyomra.Detto ez van a házi paradicsomlével, paradicsomlevessel, a paradicsomszósszal húsgombóccal, hogy ne soroljam tovább, mint pld. a napi fél liter teje, amit 17 évvel ezel?tt, amikor összeházasodtunk minden nap vettem, mert azt vitt munkába, most meg 3 és fél éve nem ihat nyers tejet, mert érzékeny rá.Tehát f?zve jó, ételekben megf?zve is,de másként nem.Ez az Élet!! A pincepörkölt nagyon nagy siker volt, és köszönöm szépen a receptedet.Ha majd visszajön a jó id?, azaz jöv?re, újra megcsinálom, és így.További jó f?zögetést, csak ne felejtsd el lefényképezni ha kész, szép napokat:Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szépen köszönem-e kedves sorokat, örültem neki és annak is,hogy az étel nagyon ízlett. Csak lenne már megint jó id?.:D Bár volt rá példa,hogy még decemberben is elkészítettük kint az udvaron, egy kis melegít? pálinka kíséretében.:D Igyekszem használni a fényképez?t,már tettem is fel egy új receptet,lassan sorra kerül. Neked is minden jó kívánok! Üdv. R.