Nosalty Logó

Pincepörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ramonika
Pincepörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 775 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 7748 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 775 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    460.4 g

Zsír

  • Összesen
    423.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10217.4 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    542 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1071 mg
  • Foszfor
    5867 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    4413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    813 mg
  • D vitamin:
    1194 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    1761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    2509 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1847 micro
Összesen 7748 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    147 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, pirospaprikával meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
  2. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik,majd felöntjük egy kis vízzel.
  3. A paprikát, paradicsomot, fokhagymátés a fűszereket ízlés szerintbeletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet aláöntve,puhára főzzük. Figyeljünk,hogy soklé ne legyen alatta.
  4. Amikor már majdnem kész, a meghámozott, kisebb-nagyobb cikkekre vágott burgonyát is beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk, hogy a kisebb darabok jól szétfőljenek, (ettől lesz jó sűrű a szaftja) mire a nagyobbak megpuhulnak. Ha kell, még utána ízesítünk egy kicsit.
  5. Ha kész, levesszük a tűzről és beleöntjüka vörösbort, jól elkeverjük, majd 5 perc után tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 36 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 325
  • 7 napos nézettség: 4047
  • Össznézettség: 379090
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 24.

Ajánló

Friss kenyérrel és csemege uborkával vagy kovászos uborkával tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ramonika 32 recept

Egyszer kipróbáltuk, mert a gulyást már meguntuk.

Hozzászólások

Kornél

Kedves Ramóna, Öröm látni, hogy hölgyek is f?znek pörköltet. Ha egy jó tanácsot elfogadsz: én is f?zök pörkölteket akár otthon a konyhában, akár bográcsban szabadt?zön. Az étel lényege benne van a nevében: pörkölt. Magyarul a húst nem párolni kell, hanem állandó felügyelet mellett mindig zsírjára pirítani, pörkölni. Aztán pótolni a hiányzó folyadékot, de mindig apránként. Igazán jó szaftja akkor lesz az ételednek. No és zsírral, nem pedig olajjal, ha már pörkölt...:o)

Ramonika

Szia! Köszi a tanácsot, a párolás szót átjavíthatom pörkölésre is....lehet,hogy rosszul fogalmaztam. És állandó felügyelet mellett pörkölöm,mindig kevés vízzel pótolva,azért szokott f?zés után még egy hétig füstszagom lenni... Lehet,hogy zsírral finomabb,de én nem szeretem a zsírral készült ételeket.....

Kornél

Egyébként még egy dolog: szintén jó tanács, ha a húst beleteszed, akkor sózni és borsozni is kell. A sótól levet fog engedni a hús, könnyebben el tudod f?zni.

Ramonika

Köszönöm a tanácsokat,már vagy 50-szer f?ztem ilyet és eddig mindig nagyon finomra sikerült. Mindenki úgy csinálja,ahogyan akarja, én csak leírtam,hogy én hogyan készítem el és ezt javasolom másoknak is. De,nem kötelez? kipróbálni, ez az ÉN receptem! Ja, és szerintem ez az oldal azért van,hogy megosszuk egymással a saját f?zés- és ízvilágunkat,nem lehet mindent egyformán készíteni. Én eddig is így csináltam és ezentúl is így fogom!

Kornél

Én meg egy véleményt mondtam, mert ezen az oldalon azt is lehet.

Törölt felhasználó

Kedves Salumeria! Engedd meg, hogy megkérdezzem, mivel ma nem csak ezt a hozzászólásodat olvastam, viszont a másik is a pörkölttel volt kapcsolatos (azt hiszem a Palócleves volt): azon kívül tudsz mást is fözni, vagy puszta örömödet leled abban, hogy kioktatsz mindekit arról, hogy is kell azt SZERINTED elkészíteni? A kötöszködés nem egyenlö a vélemény nyilvánítással. Ezen az oldalon "véleményt nyilvánítani" lehet. Ilyen például, ha elmeséled te hogyan készíted, de nem adod elö magad, mint minden étel nagykövete. Ezt meg azt KELL csinálni, ezt meg azt NEM SZABAD. Hagyjuk már ezt. Ennyi erövel az ezen az oldalon lévö tradícionális receptek mindegyikének írhatnál, hogy mit csináljon másképp. Hajrá...lehet próbálkozni. A pörkölt elkészítésében ugyan vannak alapszabályok, amiket nagyjából mindenki tud, nem csak Te egyedül, de ez nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk néha másként. Ettöl a pörkölt még pörkölt marad. Nem gyalázzuk meg. Csak mindenki másképp szereti. Ha ezt nem fogadod el, akkor nem kell itt lenned. Ez az oldal arról szól, hogy összegyüjtse a legkülönfélébb változatokat, kísérleteket, amiket az emberek szeretettel, lelkesedéssel készítettek. Hisz ez a lényeg. Nem az, hogy szerinted mit hányszor kevergetve kell lepirítani. Olyat mondj, amit még nem tudunk. Vagy talán esetleg ragadj fakanalat és mutasd meg TE mit tudsz.

Ramonika

Egyetértek Mila57,köszönöm. Ez már nem vélemény volt,hanem direkt kötözködés.

Kornél

Kedves MILA57, Sajnálom, ha kötözködésnek, vagy kioktatásnak t?nik számodra, amiket írtam, nem ez volt a cél. Van, amikor a segít? szándék, avagy éppen a kritika az olvasó számára támadásként érzékelhet?, ez úgy gondolom, hogy a gyengeség jele. Aki vállalja, hogy a receptjeit (és az arcát) felteszi egy weboldalra, amit sok száz (ezer?) ember böngészik, akkor el kell fogadni a véleménykülönbségeket, és le kell vonni a konzekvenciákat. Ahogy én is felteszem a receptjeimet (szép lassan) én is elfogadom a MÁS véleményt, adott esetben fel tudom sorolni az érveimet, ellenérveket, hogy mit miért teszek úgy, ahogy. Az nem álláspont, hogy TE csináld úgy, ahogy akarod, én meg akkor is így fogom és kész. Én nem óhajtok senkit eltéríteni a f?zés örömét?l, és attól sem, hogy úgy készítse el, ahogy Neki a legjobb, de úgy gondolom, hogy ez a blog azért jött létre, hogy véleményt nyilvánítsunk. Én is olvastam amúgy kritikákat már ezen az oldalon receptekkel kapcsolatban, nem én vagyok az egyetlen, aki az álláspontját kinyilvánítja. Ja????? Hogy szerinted csak dicsérni és vállat veregetni lehet azért, mert valaki f?z?? Az nem biztos, hogy el?reviszi a dolgokat...

Ramonika

Köszönöm tanácsaid...........

P.

Kedves Salumeria! Èn is írtam neked a Palócleves kapcsán, most itt is látom az eszmecseréteket. Nem szeretnék túlságosan beleszólni, de ha lehet ne bántsuk így egymást. Remek kis oldal ez, ahol sok-sok ember jön össze, hogy megossza, amit tud. Finomságok, jókedv, a szívvel teli f?zés öröme. Biztos vagyok benne, hogy Téged is, csak úgy, mint mindannyiunkat ugyanez hozott ide és nyilvánvalóan érthet?, ha jobban a szívén viseli valaki egy-egy étel elkészítésének a módját. Igazad van abban, hogy a vállveregtés nem szükségszer?en viszi el?re a dolgokat, ám neked is meg kellene találnod talán egy picit jobb módját annak, hogyan is mondod el a vélményedet, okulva ezekb?l a hozzászólásokból. Talán néha túl sok, és emiatt érzhetik úgy, hogy kötözködsz. Úgy érzem a soraidból, hogy jót akartál, de sajnos néha, amit leírunk, nem adja feltétlenül vissza a másik számára, amit gondolunk. Olyanoknak kellene lennünk, mint amikor barátok leülnek és elbeszélgetnek, elmondják nevetgélve ki mit csinált másként. Csak az eszmecsere és a különbségek teremtenek változatosságot és fejl?dést. Egyik?nk sem f?z tökéletesen. Olyan ugyanis nincs. A tökéletes, mint olyan nem létezik, mert mindenki mást tart annak. Lehetnek alapelvek a hozzá vezet? úton, de a végredmény mindig egyedi. Ett?l lesz olyan nagyszer?. Nyilvánvalóak az itt megjelent indulatok, de nem nagyon van rájuk szükség. F?zni és segíteni ugyanis csak szeretettel és türelemmel lehet.

Kornél

Kedves Gargoyle, Örülök a soraidnak és köszönöm, hogy észrevetted a jót bennük, mert alapvet?en nem a kötözködés a célom, s?t egyáltalán nem az. Talán pörköltekb?l, gulyásokból, egytálételekb?l f?ztem(f?ztük) idáig a legtöbbet, tapasztaltunk ezt is, azt is, igazából amit írtam puszta jóindulatból tettem, nem azért, hogy fikázzak bárkit is. Ezzel együtt nyilvánvalóan van egyfajta stílus, amit a magyaros ételek készítésénél az ember használ, mind ízvilágban, mind pedig technológiában. Ha olyat olvasok, ami számomra fura, akkor annak hangot adok, ez nem jelenti azt, hogy az az etalon, amit én készítek, de ezzel együtt nyilván számomra az az összehasonlítási alap. Ahogy telik-múlik az id? egyre több receptemet fel fogom tenni, aztán majd a nagyérdem? eldönti, hogy úgymond "hányas a kabát". Mégegyszer köszi a hozzászólásod, örülök, hogy tudsz olvasni a sorok között!

P.

Kedves Ramóna! Neked pedig további jó f?z?cskézést kívánok. Megnéztem a receptjeidet, nekem személy szerint tetszenek. Egyszer?ek, ízesek, emlékeztet az otthoni ízekre, amiket jelenleg eléggé hiányolok. Azt a cukkinis-paprikás húst pedig mindenképp ki fogom próbálni. Tessék csak szépen továbbra is f?zni nekünk. Èn biztosan várni fogom. :-) Üdvözlettel: Eszter

P.

Mellesleg bírom a képed. :-D Melyik vagy rajta?

Ramonika

Kedves Gargoyle! Remélem ízleni fog a Cukkinis-paprikás hús. A barna hajú vagyok a képen.:) Igyekszem még sok receptet feltenni,de az a baj,hogy sokszor elfelejtem lefényképezni az ételt,és akkor jut eszembe, mikor már elfogyott....de megpróbálok odafigyelni rá.:)

P.

Na ezzel vagyunk mi is így néha, hogy már csak az utolsó kocka vigyorog a tepsi alján és akkor jut eszembe nekem is. :-D (én is a barnára tippeltem... ;-)

Ramonika

Persze,mert az én kezembe van a fakanál....:-)

Törölt felhasználó

A pincepöri az mindig a borospincében készült. Ott született a recept. Vagy a szöl?ben !? Viz nincsen csak bor. Tehát szárazborban f? a pöri. Ha pöri. Mert a sertés az nem pöri ,hanem paprikás . Na ennyi.

Törölt felhasználó

Sajnos egy kiegészités Pincepöri no olaj csak szalonna !!!!!!!!!!!!! Zsiradék helyett a szalonnát kiolvasztani arra rá a hagyma stb.......... és a kkor stimmel ! Olaj,meg a többi az hamisitvány........mert az m?anyag !!!!!!!!!!!!!

Ramonika

Oké....

loncsi

Bocsánat Peter42, a pincepörkölt szalonnával jó, ez igaz, de mi az, hogy az olaj az m?anyag, hiszen növényekb?l préselik ki, azok meg nem igazán m?anyagok! Üdv loncsi

Ramonika

:D

Törölt felhasználó

Pörköltbe az olaj olyan,mint a rézkilincs helyett a m?anyag. Sze vili nem ? Ajakruzs helyet disznózsirral kened az ajkad ? Na ugye! Olasz étel libazsirral szintén m?anyagos ügy.Nem eredeti! Persze nem tilos egyik sem ,de nem eredeti !!!!

loncsi

Kedves Peter42! Feltételeztem, hogy ha el tudod olvasni, amit írtam, érted is. Remélem így már elég ?vili?? Növényekb?l préselik ki ?ket, így nem m?anyagok, de ha már itt tartunk az általad oly annyira kedvelt sertés zsírt (én is szeretem), melyet az állat szalonnájából SÜTNEK ki, kémiailag mindenképpen roncsolóbb eljárás, mint a hideg sajtolás (ez csak fizikai eljárás). Felhívnám a figyelmedet, hogy meg sem kérd?jeleztem, hogy a pincepörkölt alapja füstölt kenyérszalonna frissen kisütött zsírja! S?t jeleztem, hogy én is így készítem. Ne ködösítsünk, van amikor az embernek egyszer?en nincs igaza. Azért ismeretlenül is imádlak Szeretettel loncsi

Törölt felhasználó

Kedves Loncsi! A zsír kisütése nem kémiai hanem fizikai eljárás, melynek során a zsírsejteket "tároló" sejtfal h? hatására roncsolódik, így a benne rejt?zköd? zsír szabadon távozhat. Nem kioktatni akarlak,(Isten ments, csak pontosítottam. Bocs', szakmai ártalom. Üdv Bandipapa

Törölt felhasználó

Ja ! Ha imádsz, akkor minden gyönyör? ! Mindent csináljunk kedvesen és finoman,kinek,hogy izlik Kézcsók,pussszantás !

Gerzsó

Kedves Ramonika! Jó a recepted. Ezen az oldalon az a jó, hogy mindenki a saját izlése szerint f?zi és írja le az ételeket. Aztán ki-ki válassza ki a neki legjobban tetsz?t, esetleg megírhatja a véleményét, de ne jelentse ki "ex cathedra". Jól látom, hogy kicserélted a fényképedet? Miért, olyan helyesek voltatok! Üdv.Zsóka

Ramonika

Köszönöm Gerzsó! Ez így van,ezért van ez az oldal. Majd visszarakom azt a képet,csak egy kicsit változtatni akartam..:D Üdv. R.

Törölt felhasználó

Jó ez a recept úgy ahogy van .Üdv tgyury Érdr?l

Törölt felhasználó

Hali! Én a pincepörit úgy ismerem, hogy savanyú káposztával van megf?zve, azt hiszem a vége felé kell belerakni, mikor már majdnem kész. De a Te változatodat sokszor készítettem bográcsba, és imádjuk. Egyébként én a pörit úgy készítem, hogy a el?ször lepirítom a hagymát, majd fehéredésig a húst, és csak utána paprikázom meg. További sikeres f?z?cskézést. Ági

Ramonika

Köszi, nekünk is így a legfinomabb és az ízlésünk nem lehet egyforma.:D Üdv. R.

Tarackos

Szia!A pörkölt savanyú káposztával sz a székelygulyás v.székelykáposzta!

Törölt felhasználó

Szia! A székelykáposztában van rizs is, de tudod ahány ház annyi szokás!

Törölt felhasználó

Kedves mindenki, csak véletlenül tévedtem erre az oldalra, de magával ragadott a résztvev?k szenvedélye. Ahogy az ételkészítés egyeseket lázba hoz. Helyes ! Így is kell, lépjünk túl a hamarjában összeütött ötperces vacsorákon, hideg és meleg szendvicses f?étkezéseken. Teremtse meg mindenki otthon a saját gasztró kultúráját. Az élet min?sége lesz jobb! Az ilyen értekezések, viták mindenesetre el?re viszik a dolgokat. Azért pár megjegyzést tennék. A pince pörkölt legalább öt féle (többnyire csülök, sertés-marha lábszár, lapocka, comb, -akár csirke-, pulyka szárny valamilyen variációja) és három fajta (sertés, marha, szárnyas) húsból készül. A pörköltet valóban pörkölni kell, ami a húst illeti. Attól az a neve. A paprikás hosszú lével, b? tejfölös-paprikás szafttal készül. Általában csirkéb?l, borjúból, halból készülhet többek között. Magyar sajátosság. A székely káposztában nincs rizs! Az a töltött káposztában van. Egy Székely nev? színészr?l kapta a nevét amikor az el?adás után betért egy vendégl?be, és már csak egy kis maradék káposztát, meg sertéspörköltet tudtak összekeverni neki. A legtöbb un. magyaros étel pedig valóban füstölt szalonna kiolvasztott zsírján fonnyasztott hagymával indul. Tehát eleink zsírral f?ztek. Üdv mindenkinek, csak így tovább.

Törölt felhasználó

Kedves Ramona. Szeretnem megkerdezni, hogy mikor kerul bele a csulok. Ugyanis a hozzavaloknal elso helyen van az elkeszitesnel pedig nincs emlitve sehol. Szeretnem kiprobalni a receptet, mivel meg soha nem csinaltam igy tanacstalan vagyok. Koszonom szepen.

Ramonika

Szia Gyongyic! Benne van a receptbe,hogy a kockára vágott húst beletesszük. Ebbe tartozik bele a csülök is. Én a csontot is bele szoktam f?zni. Remélem jól fog sikerülni.:D Üdv. R.

Törölt felhasználó

Szia jó a recept/persze kiderül ,ha megföztem/. a kérdés szintén a csülökre vonatkozik. Böröstöl kockázom vagy nem?Ha olvastad próbálj vissza irni, mert holnap fözném! Köszönettel! Bali László

Ramonika

Szia! Most ültem csak géphez. Igen b?röst?l rakom bele. Remélem ízleni fog,én vasárnap készítem el ismét.:D Üdv. R.

Éva-Anyóca

Jézusom!Ez egy jó recept,amit kaptunk.Igenis támadásos volt az a vélemény nyilvánítás, amit kapott az elkészít? Szabó Ramóna, pedig nem érdemelte meg!!Neki ez és így tetszik.Ennyi.Igen, az igazi pöri zsírral készül,de már nekem se, mert megváltozott a f?zési szokásom!!Akkor, aki már nem szalonnát és zsírt tesz a pörkölt alá, az már béna és nem tud f?zni?Ez butaság.Mindenki azt és úgy f?z, ahogy tud.Véleményt lehet mondani, ha nem tetszik, ahogy írtátok fent , ki is lehet innen lépni, de az a megjegyzés nem épít? jelleg? volt, hanem véres kritika és az már sért?!!Ha valaki véleményt mond, teheti, ha tanácsot ad teheti, ahogy szokták mondani, tanácsot lehet adni, meg is kell hallgatni, de nem kell megfogadni!!!Ha már ötvenszer f?zött olyan ételt, tán csak tud valamit Ramóna,nem??Csinálja ? is úgy, ahogy tanulta, szokta, tudja.Szerintem.Ha valakinek nem tetszik, lépjen egy másik oldalra, és kész. Ezek után már csak azért is megcsinálom Ramóna receptjét, és igen, eleink zsírral és szalonnával f?ztek, de mi most nem.Akkor itt a világvége?Ugyanis én is olajjal fogom csinálni.Gerzsónak is igaza van, ez az oldal azért van, amit írt!Éva-Anyóca

Ramonika

Kedves Gregoreva! Kösz és jó étvágyat hozzá!:D Üdv. R.

Éva-Anyóca

Szabó Ramóna!!Köszi, remélem összejön nekem is.Neked meg csak annyit még:csak így tovább!!!Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Szabó Ramóna! Most jutok csak ide hozzád.Az augusztus huszadikai hosszú hétvége egyik napján elkészült az olajos alapon lév? pincepörkölt.Én úgy csináltam, ahogy írtad, ugyanis, bár sok dologhoz tényleg jó a zsír és kell is, de sajnos, már nem mindenhez fül a fogam, a fogunk, egész egyszer?en nehéz a gyomornak, és akkor váltok.Ezért a legels?, fentebb lév? véleményem alapján, és most is írtam, olajon készítettem el.Havi 3-4 olyan recept van, ami zsírral készül vagy szalonnával.Sajna, az ember változik, és mi például azért használunk kevesebb zsírt, mert nem bírja a gyomrunk, de pld. a párom annak idején megevett egy ült? helyében 7 dl-es sárgabaracklekvárt, házit, ma már 2 kanál után ég a gyomra.Detto ez van a házi paradicsomlével, paradicsomlevessel, a paradicsomszósszal húsgombóccal, hogy ne soroljam tovább, mint pld. a napi fél liter teje, amit 17 évvel ezel?tt, amikor összeházasodtunk minden nap vettem, mert azt vitt munkába, most meg 3 és fél éve nem ihat nyers tejet, mert érzékeny rá.Tehát f?zve jó, ételekben megf?zve is,de másként nem.Ez az Élet!! A pincepörkölt nagyon nagy siker volt, és köszönöm szépen a receptedet.Ha majd visszajön a jó id?, azaz jöv?re, újra megcsinálom, és így.További jó f?zögetést, csak ne felejtsd el lefényképezni ha kész, szép napokat:Éva-Anyóca

Ramonika

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon szépen köszönem-e kedves sorokat, örültem neki és annak is,hogy az étel nagyon ízlett. Csak lenne már megint jó id?.:D Bár volt rá példa,hogy még decemberben is elkészítettük kint az udvaron, egy kis melegít? pálinka kíséretében.:D Igyekszem használni a fényképez?t,már tettem is fel egy új receptet,lassan sorra kerül. Neked is minden jó kívánok! Üdv. R.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek