r
Nosalty Logó

Francia lecsós halfilé (Poisson à la basquaise)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Francia lecsós halfilé (Poisson à la basquaise)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsós halhoz

Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsós halhoz

Összesen 1458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsós halhoz

Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    2650 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3479.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    506 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    1194 micro
  • β-karotin
    7950 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    5257 micro
Összesen 1458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1023 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

A lecsós halhoz

Elkészítés

A lecsós halhoz

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, majd teljesen üvegesre dinszteljük az olajon. Ekkor hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és 1-2 perc alatt lepirítjuk.
  2. A paprikát vékony csíkokra szeljük, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fedő alatt puhára pároljuk. Közben a paradicsomokat meghámozzuk (az aljukon bemetszést ejtünk, majd először forró, utána jeges vízbe mártjuk őket), felkockázzuk.
  3. A paprikához adjuk a paradicsomot, a fűszereket, a mézet és vizet, majd az egész ragut ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon, fedő alatt, nagyjából 20-30 perc alatt összefőzzük. Néha átkeverjük, le ne kapjon.
  4. Ha a zöldségragu már kész, a halfilét három adagra porciózzuk. A filéket alaposan megsózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és 3 evőkanál olívaolajat, majd ha már kellően meleg, megsütjük benne a halfiléket. Közepes lángon, oldalanként nagyjából 3-4 percre lesz szükségük.
  5. Minden tányérra szedünk a pipérade-ból, majd ráhelyezzük a frissen sült halfilét. Ha szeretnénk, a zöldségragu egy részét teljesen simára turmixolhatjuk, így egyfajta mártást kapunk, ami a tálalásnál használható. A lecsós hal mellé kenyeret vagy rizst kínálhatunk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 800
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia lecsós halfilé (Poisson à la basquaise)
Lakos Benedek 277 recept

Franciahon déli részén gyakori elkészítési mód az "à la basquaise", vagyis a "baszk módra". Ez tulajdonképpen bármilyen halfilére (sőt, csirkére is) alkalmazható, gyakorlatilag pedig annyit tesz, hogy a sült hal mellé paradicsomos-paprikás ragut, azaz pipérade-ot adunk. Az alábbi recept fekete tőkehallal készült, de kiváló választás a fogas/süllő, harcsa, tonhal, kardhal, vagy vajhal is.

Hozzávalók

A lecsós halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.