r
Nosalty Logó

Pikáns vadasmártás szarvassal

Lurpak
Pikáns vadasmártás szarvassal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

620
Kalória
36.4g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
291.7g
Víz
150.5g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    291.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2482 micro
  • β-karotin
    6223 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6356.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    3786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2863 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    9926 micro
  • β-karotin
    24890 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    471 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban pirítsuk le vajon a szarvascombdarabokat, majd vegyük ki a húsokat, és a visszamaradott zsiradékban kezdjük el lepirítani a hagymát és a zöldségeket.
  2. Öntsük föl alaplével, adjuk hozzá a fűszereket, tegyük vissza bele a húst, fedjük le, és egy másfél órán keresztül alacsony lángon főzzük. A húst kivehetjük korábban is, hogy ne főzzük nagyon szét. Viszont a zöldségeket főzzük teljesen puhára!
  3. Miután elkészültünk, botmixerrel turmixoljuk simára, és habarjuk be tejföllel. Mustárral illetve kis cukorral állíthatunk a pikantériáján.
  4. A körethez serpenyőben hevítsük fel a vajat, dobjuk rá a burgonyagombócokat, jó alaposan pirítsuk át, majd ezzel találjuk a kész vadast illetve a vékonyra szeletelt szarvashúst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a sok friss zöldségtől tele van gazdagabbnál gazdagabb ízekkel. A szarvashús ugyan megosztó lehet, de érdemes kipróbálni, hiszen sokban hasonlít a marhára, arra viszont figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a húst főzéskor!

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek