Nosalty Logó

Hagyományos zserbó Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 862 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 10342 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 396 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 862 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    531.8 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    1578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5401.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    964 mg
  • Foszfor
    2729 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1328.3 g
  • Cukor
    711 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2566 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    863 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2511 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 10342 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 396 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az1 mk cukrot, ésa meleg tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne.
  3. Hozzátesszük a tojások sárgáit, afelfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
  4. Lemérjük, és 4 db egyenlő részre osztjuk. Egyesével kis gombócokat formálunk belőlük, tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen1 órát kelesztjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A diótmegdaráljuk,hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot,keverjük össze, ésosszuk el egyenlően 3 részre.
  6. A lekvárt is is osszuk el 3 részre.
  7. A tésztagolyókból egyet lisztezett felületen kinyújtunk a tepsi méretére: 35 x 25 cm.Igyekezzünk pontosan, sarkosan nyújtani, és sütőpapírral borított tepsibe fektetjük az első lapot.
  8. Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag cukros dióval,és folytatjuk ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió).
  9. A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen atepsiig beleszúrunk.
  10. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  11. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percet hagyjuk hűlni, majd megfordítva egy tiszta, "illatmentes" deszkára ( nem műanyag, üveg, stb. ) borítjuk, levesszük a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
  12. A csokihoz összekeverjük a hozzávalókat a citromlé kivételével,forró vízgőz felett összemelegítjük, hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, elkeverjük, és a sütire simítjuk a csokit.
  13. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd forró vízbe mártott, letörölt, éles, vékony pengéjű késsel szépen felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 262
  • 7 napos nézettség: 2101
  • Össznézettség: 914017
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Nagymamám egyik kitűnő receptje. Szerintünk tökéletes. :-)

Hozzászólások

benari

Nagyon szép,gratulálok!Üdv.Benari

Vicikó

Köszönöm :-) Üdv: V.

Torma

Viciko, ezek gyonyoruek!!! Receptet mentettem! Gratulálok, üdv, Torma :)

Vicikó

Köszi, kedves Torma! :-) Üdv: Vici

Torma

Visszajöttem gyönyörködni a képben, olyan profi, de a leírás is! Nekem sokat segit, mert edeset nagyon ritkan keszitek. Szerintem ez pattanni fog a Facebook oldalra! Kellemes hétvégét Vici, Torma :)

Vicikó

Nagyon kedves T?led, hogy ilyet írsz! :-) Igen, megpróbálom a leírásokat olyanná fogalmazni, hogy érthet? és követhet? legyen, egy akár kezd? háziasszony - ( ember ) :-) nak is. Szerintem annál nincs rosszabb,mint hogy azt kell silabizálni, hogy ezt most hogy is, ezzel most mit is kell csinálni? Ilyenkor biztos sokan fel is adják. Igen, ez ugyan valóban édes süti, de olyan sokáig eláll, s?t az állástól még finomabb is, hogy nem kell rögtön, szinte aznap elpusztítani, így el lehet csipegetni szép lassan. És így már nem olyan vészes édes. :-) Igaz, én saját készítés? lekvárral készítem, és abban alig van cukor, így a töltelék sem igazán édes, valamint a csoki a tetején is szinte keser?csoki jelleg?, amit?l szintén nem édesedik el nagyon. És, végül lehet féladagot is készíteni, én sokszor így csinálom, nem vagyunk nagy család, s?t, ezért sokszor az is éppen elegend?. :-)) Még egyszer, köszi a kedves dicséretet, örülök, hogy tetszik a kép :-) Neked is szép hétvégét kívánok! ( nekem munkával telik, de én már csak így élek :-)) ) Vici

pussycat

Szerintem mar kinezetre is tokeletes, gratulalok!:) Veronika

Vicikó

Köszi, kedves vagy Veronika! :-) Üdv: Vici

Ági78

...mmmm... de szép! :D

Vicikó

..... mmm...., de milyen fincsi volt! :-))) Szép hétvégét kívánok Neked! Üdv: Vici

Ági78

Szia Vici! :D No azt elhiszem! Ami ilyen klasszul néz ki, csak finom lehet(ett)! Neked is szép hétvégét! Üdv: Ági

Csiki Piroska

Nagyon guszta és a csokimáz is tökéletes. Üdv. Piroska

Vicikó

Köszönöm kedves Piroska! Igen, jó recept a csokira is :-)) Jó hétvégét kívánok! Üdv: Vici

Fahéj

Kedves Vicikó! Gratulálok ehhez a gyönyör? sütihez! Nagyon guszta és eszméletlenül profi a teteje. :) Üdv: Fahéj

Vicikó

Köszönöm szépen! Igyekszem-igyekszem! :-)))) Szép hétvégét kívánok Neked! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki,gratulálok!Imádom a zserbót!

Vicikó

Köszi! Mi is szeretjük! :-)) Üdv: Vici

Farkas József 1945

Jól néz ki és nagyon finom is lehet.Holnap megsütjük.

Vicikó

Kedves József! Köszönöm a dicséretét! :-) Kíváncsian várom, hogy Önöknek hogy ízlett, ha majd elkészítik. Szép hétvégét kívánok! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Boldog Új Évet Kívánok! Annyira guszta, annyira nyami,...már ránézésre is!...:-O Csodálatos a süti, ha ránézésre ennyire guszta és finom, elkészítve nagyon jó lehet.:-O.:-O Köszönöm. Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva, boldog új évet Nektek is! Köszi- köszi én is! Fincsi is volt! :-))) A drága Mamika-recept érdeme...! Tudod?! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Hát igen, a mamik azok tudtak, de mennyire!! :-) Nekem még soha ételt (sütit), ilyen közelr?l nem sikerült lefényképezni, hogy ennyire éles is legyen.... A süti így tutira teljesen kivehet?, egyenletesek a rétegek, és a tetején az a csokimáz, valami felséges...:-), menten ennék egy szelettel bel?le! :-O Köszönöm, és az a jó, hogy a mami még hátra is hagyta a receptet, és sokan örülhetünk, ha esetleg még tudtunk a nagyinkkal, vagy dédinkkel találkozni, és látni ?t, ?ket sütés közben, az is valami felemel? érzés ám! Igaz? :-O Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

gyanett

A csokimázzal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A citromlé érdekel, hogy miért kell bele, mivel még nem hallottam ilyen megoldásról. A szép és mutatós csokimázhoz külön gratulálok! Nekem ez az egyik gyenge pontom, ami nem szokott sikerülni.

Vicikó

Kedves gyanett! A citromlé az íze miatt kell bele, - nekem. Ha egyszer kipróbálod így, szerintem megérted. Nagyon finom ízt ad, a cukor édességéhez, és a kakaó keser?ségéhez. Ez a leheletnyi savanyú íz csak még jobban kiteljesíti a csoki ízét. És csakis vajat használok bele, ( sosem margarin, vagy olaj !!) mert az is nagyon megselymesíti az ízeket. Próbáld ki egyszer ezt a csoki receptet, azt hiszem nem fogsz csalódni, és er?s pontoddá válik! :-)) Szép vasárnapot Neked! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Hát ez valami fantasztikus! Szemet gyönyörködtet?, ahogy ezek a sütiszeletek kinéznek! És külön gratulálok a tökéletes csokimázhoz! Vera

rakosne

Megsütöttem....de már csak fél adag csokimázat tudok rátenni. A családomnak nagyon ízlett! :)

Vicikó

Igen, a sütikre veszélyes tud lenni, ha beengedjük a falánk családtagokat a konyhába, mikor ilyesmit készítünk, mert rejtélyes módon el tudnak t?nni bizonyos alkotórészek:-)))) De örülök, hogy a felére azért jutott:-))) Áldott Húsvétot kívánok Nektek! Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Szia Vicikó!Tekintettel arra,hogy nagyon sok dióm volt itthon,úgy döntöttem,zserbót sütök húsvétra.A Te receptedre esett a választás!Annyira jól sikerült,hogy húsvét vasárnapra már nem el is fogyott! A csokimáz is nagyon finom lett,bár a citromtól kicsit idegenkedtem!Nem kellett volna,azzal együtt tökéletes volt.Ünnepek után még egy adagot kell sütnöm közkívánatra!Köszi! Áldott ünnepeket!

Vicikó

Kedves Kata! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, reagálok a hozzászólásodra, nem is értem, hogy kerülte el a figyelmem? Bocsánat! Szóval, nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a zserbód, és hogy ideje el?tt el is fogyott! :-))) Köszi, hogy megírtad! Szép Húsvét utáni hétvégét kívánok Neked, és családodnak is! :-) Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Röviden csak annyit, hogy én még ilyen finom zserbót nem ettem, tökéletes a töltelék és tészta aránya. Csak egy baj van vele, nem lehet abbahagyni az evést...:-)

Vicikó

Köszi, Nagymamám nevében is! :-), és hogy megírtad, azt is! Üdv:-) Vici

fnbetti

Szia! Most találtam a receptedet, a facebook-nak hála!! :D És örülök, m nagy zserbó-?rült vagyok, de régen ettem! :P Nem is értem, miért.... :O Nagyon nagyon gusztán néz ki!!! Ahogy elolvastam, rögtön tudtam, h ki fogom próbálni. A hozzászólások csak er?sítettek ebben! Hétvégén tuti megsütöm! Köszi nagyon! Bea :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek