r
Nosalty Logó

Klasszik Mirinda szelet

Gerzsenyi Flóra
Mirinda szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

366
Kalória
15.7g
Fehérje
43.3g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
140.3g
Víz
117.8g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5600.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    346.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 2931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A piskótához az egész tojásokat a cukorral fényes, kemény habbá verjük, fehéredésig. A sütőport, a sót és a kakaót elkeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a habhoz, több részletben. Határozott mozdulatokkal átkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a hab se essen nagyon össze. Sütőpapírral bélelt, négyzetalakú sütőformába öntjük a tésztát, és elegyengetjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formából, és a tetejét fél centi vastagon egy recés késsel levágjuk. Ezután visszahelyezzük a formába.
  2. Miközben sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet: a túrót a porcukorral, tejszínnel habosra keverjük. Ízesítsük vaníliás cukorral és reszelt citrom- és narancshéjjal, valamint egy kevés citromlével. Az egészet jól keverjük el. Végül zselatinfix hozzáadásával stabilizáljuk az állagát. A kész túrókrémet egyenletesen a kihűlt piskóta tetejére kenjük, és hűtőben 1-2 órát hagyjuk dermedni.
  3. Egy kis lábosban az üdítőt még hidegen összekeverjük a cukorral és a pudingporral, majd sűrű krémet főzünk belőle. Langyosra hűtjük, de nem hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor megdermed! A teljesen kidermedt túrókrém tetejére öntjük a zselét.
  4. Fogyasztás előtt egy éjszakát hűtőben hagyjuk állni. Ízlés szerint, szeletelve tálaljuk. Díszíthetjük narancsszeletekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokak által ismert sütemény a Mirinda szelet: időtálló, látványos és biztosan retró hangulatba ringat. A krémes, lágy túrós töltelék tökéletesen harmonizál a puha kakaós piskótával és a sütemény tetején kacérkodó narancsos zselével. Ez a sütemény tökéletes a hétköznapokra, de akár ünnepi alkalmakra is. Nálunk ünnepekkor elmaradhatatlan.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek