
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 ek finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál sütőpor
-
500 g tehéntúró
-
200 ml habtejszín
-
4 púpozott ek porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 tk narancshéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag zselatinfix
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
366
Kalória
15.7g
Fehérje
43.3g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
140.3g
Víz
117.8g
Koleszterin
1.3g
Rost
22.9g
Cukor
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
5 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
30 kcal
-
21 kcal
-
4g cukor15 kcal
Összesen
366
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
240 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
2931
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
12.4g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
28.2g tehéntúró41 kcal
-
11.3g habtejszín33 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
2.3g citromlé0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
-
14 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
Összesen
165
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.1 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 140.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
366
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.4 g
Zsír
-
Összesen 118.7 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5600.8 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.6 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 1122.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 868 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 617 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
2931
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.9 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
165
kcal
Elkészítés
- A piskótához az egész tojásokat a cukorral fényes, kemény habbá verjük, fehéredésig. A sütőport, a sót és a kakaót elkeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a habhoz, több részletben. Határozott mozdulatokkal átkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a hab se essen nagyon össze. Sütőpapírral bélelt, négyzetalakú sütőformába öntjük a tésztát, és elegyengetjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formából, és a tetejét fél centi vastagon egy recés késsel levágjuk. Ezután visszahelyezzük a formába.
- Miközben sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet: a túrót a porcukorral, tejszínnel habosra keverjük. Ízesítsük vaníliás cukorral és reszelt citrom- és narancshéjjal, valamint egy kevés citromlével. Az egészet jól keverjük el. Végül zselatinfix hozzáadásával stabilizáljuk az állagát. A kész túrókrémet egyenletesen a kihűlt piskóta tetejére kenjük, és hűtőben 1-2 órát hagyjuk dermedni.
- Egy kis lábosban az üdítőt még hidegen összekeverjük a cukorral és a pudingporral, majd sűrű krémet főzünk belőle. Langyosra hűtjük, de nem hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor megdermed! A teljesen kidermedt túrókrém tetejére öntjük a zselét.
- Fogyasztás előtt egy éjszakát hűtőben hagyjuk állni. Ízlés szerint, szeletelve tálaljuk. Díszíthetjük narancsszeletekkel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 120 perc
- Főzés ideje: 8 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Sokak által ismert sütemény a Mirinda szelet: időtálló, látványos és biztosan retró hangulatba ringat. A krémes, lágy túrós töltelék tökéletesen harmonizál a puha kakaós piskótával és a sütemény tetején kacérkodó narancsos zselével. Ez a sütemény tökéletes a hétköznapokra, de akár ünnepi alkalmakra is. Nálunk ünnepekkor elmaradhatatlan.