r
Nosalty Logó

Klasszik Mirinda szelet

Gerzsenyi Flóra
Klasszik Mirinda szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

366
Kalória
15.7g
Fehérje
43.3g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
140.3g
Víz
117.8g
Koleszterin
1.3g
Rost
22.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5600.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 2931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A piskótához az egész tojásokat a cukorral fényes, kemény habbá verjük, fehéredésig. A sütőport, a sót és a kakaót elkeverjük a liszttel, és hozzászitáljuk a habhoz, több részletben. Határozott mozdulatokkal átkeverjük, hogy ne legyen csomós, és a hab se essen nagyon össze. Sütőpapírral bélelt, négyzetalakú sütőformába öntjük a tésztát, és elegyengetjük. Előmelegített, 170 fokos sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. A kisült tésztát hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a formából, és a tetejét fél centi vastagon egy recés késsel levágjuk. Ezután visszahelyezzük a formába.
  2. Miközben sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet: a túrót a porcukorral, tejszínnel habosra keverjük. Ízesítsük vaníliás cukorral és reszelt citrom- és narancshéjjal, valamint egy kevés citromlével. Az egészet jól keverjük el. Végül zselatinfix hozzáadásával stabilizáljuk az állagát. A kész túrókrémet egyenletesen a kihűlt piskóta tetejére kenjük, és hűtőben 1-2 órát hagyjuk dermedni.
  3. Egy kis lábosban az üdítőt még hidegen összekeverjük a cukorral és a pudingporral, majd sűrű krémet főzünk belőle. Langyosra hűtjük, de nem hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor megdermed! A teljesen kidermedt túrókrém tetejére öntjük a zselét.
  4. Fogyasztás előtt egy éjszakát hűtőben hagyjuk állni. Ízlés szerint, szeletelve tálaljuk. Díszíthetjük narancsszeletekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokak által ismert sütemény a Mirinda szelet: időtálló, látványos és biztosan retró hangulatba ringat. A krémes, lágy túrós töltelék tökéletesen harmonizál a puha kakaós piskótával és a sütemény tetején kacérkodó narancsos zselével. Ez a sütemény tökéletes a hétköznapokra, de akár ünnepi alkalmakra is. Nálunk ünnepekkor elmaradhatatlan.

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...