r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb tiramisu

Lakos Benedek
Klasszikus tiramisu tányéron, kakaóporral meghintve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A rétegezéshez

737
Kalória
16.1g
Fehérje
41.1g
Szénhidrátok
56.1g
Zsír
88.9g
Víz
135g
Koleszterin
1.9g
Rost
28.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A krémhez

A rétegezéshez

Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A krémhez

A rétegezéshez

Összesen 5886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A krémhez

A rétegezéshez

Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 737 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    448.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    711.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 5886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Egy lábosban vizet forralunk, majd ha a víz már forr, ráhelyezünk egy hőálló tálat és takarékra vesszük a lángot, hogy a víz csak gyöngyözzön. A tálba tesszük a sárgáját és a cukor felét, amit egy kézi robotgéppel, közepes fokozaton verni kezdünk, így gőz fölött pasztörizálva a nyers tojást. 5-7 perc folyamatos keverés után a keverék világossárga és légies lesz: ekkor készült el. Kissé hagyjuk kihűlni.
  2. Egy nagy keverőtálba öntjük a cukros sárgáját, majd három adagban robotgéppel hozzákeverjük a mascarponét.
  3. A fehérjéket és egy csipet sót robotgéppel elkezdünk közepes fokozaton felverni. Amikor a tojás fehéredni és habosodni kezd, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Magas fokozaton kemény habbá verjük.
  4. A mascarponés alapkrémhez adjuk a tojáshab harmadát, majd határozott mozdulatokkal belekeverjük, ezzel fellazítva a krémet. A maradék fehérjét két részletben, óvatosan forgatva adjuk a masszához.

A rétegezéshez

  1. Egy nagyobb kerámiaedény, tepsi vagy jénai aljában eloszlatunk egy vékony réteg mascarponekrémet. Erre jöhet egy réteg kávéban megmártott babapiskóta, amit megkenünk egy vastag réteg krémmel. Újabb réteg kávés piskóta következik, amit felül csak vékonyan kenünk meg krémmel. A maradék mascarponét habzsákba töltjük és kis cseppekkel dekoráljuk a sütemény felszínét.
  2. A tiramisut egy éjszakára, de legalább 3 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, majd kockákban szervírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az egyéjszakás pihentetést nem érdemes lespórolni, ugyanis ettől lesz igazán ellenállhatatlan a krémes, kávés desszert.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tepsis húsos burgonya

Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...