r
Nosalty Logó

Kráter szelet 6.

Vicikó
Kráter szelet 6.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

689
Kalória
13g
Fehérje
91.9g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
64.9g
Víz
145.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
53.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 5497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7584.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2650 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    734.8 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    519.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    965 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 5497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit keverjük.
  2. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a 3 ek kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, jól elkeverük, és a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
  3. A kihűlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk.
  4. Előmelegített sütőben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tűpróbáig sütjük.
  5. Miután kivettük, még melegen a tetejére öntünk-simítunk 3 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral elkevert 400 ml tejfölt.

A pudinghoz

  1. A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük.

A tetejére

  1. A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x40x6

Ezt a sütit egyszerűen csak szeretjük. Az elkészítése is gyors. Az íze pedig... nagyon finom! Érdemes pár órával fogyasztás előtt elkészíteni, mert addig a tejföl is szépen rádermed.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek