Nosalty Logó

Kráter szelet 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 689 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 5497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 217 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 689 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7584.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2650 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    965 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 5497 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 217 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük.
  2. A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit keverjük.
  3. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a 3 ek kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, jól elkeverük, és a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
  4. A kihűlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk.
  5. Előmelegített sütőben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tűpróbáig sütjük.
  6. Miután kivettük, még melegen a tetejére öntünk-simítunk 3 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral elkevert 400 ml tejfölt.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x40x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 174
  • 7 napos nézettség: 1181
  • Össznézettség: 541548
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Ezt a sütit egyszerűen csak szeretjük. Az elkészítése is gyors. Az íze pedig... nagyon finom! Érdemes pár órával fogyasztás előtt elkészíteni, mert addig a tejföl is szépen rádermed.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon ötletes ez a kép, tetszik. Így lefotózva ez a süti, tényleg olyan kráteres.

Törölt felhasználó

Egyszer, amikor a Mátrában jártunk, sikerült a felh?k fölé kerülni. Amikor szétnéztünk láttuk az alacsonyabb csúcsokot, ahogy "kilógnak" a felh?kb?l. Arra is hasonlít ez a kép. (tudom a recept a lényeg, hisz ez nem egy fotós oldal. Viszont azt már ismertem, a kép viszont továbbra is nagyon tetszik.) Egyébként ez tényleg egy finom süti. :-)

Vicikó

Szia nita.b! Örülök, hogy tetszik a kép, köszi!

Törölt felhasználó

Sziasztok!Mi is imádjuk a Krátert,de én fordiva csinálom,kihagyom a tésztából a kakaóport és vaníliapuding helyett csokit használok.

Vicikó

Szia! Az is biztos finom. Én már puncspudinggal is készítettem. Nekünk az is bejött...

Tmea

Gyönyör? ez a kép! Tényleg, mint a felh?ben úszó hegycsúcsok! S közben étvágygerjeszt? is! Ügyes vagy! :-)

Vicikó

Szia Tmea! Köszi és örülök, hogy Neked is tetszik a kép..

csokibogyó

Sajnos nekem nem lett ilyen szép kráteres:S Nem tudom mit ronthattam el:(

Vicikó

Kedves Evicus91! Nagyon sajnálon, hogy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna!!!Szerintem a süt? lehet az oka, ha egyébként mindent úgy csináltál, ahogy a receptben van. Vagy talán a tepsi mérete lehetett nagyobb? És még azt tudom mondani, hogy nem szabad várni a süt?poros liszt belekeverése után, onnantól gyorsan kell dolgozni és a legrövidebb id?n belül a süt?be kell rakni a tésztát. De ezt biztos Te is tudod, csak eszembe jutott...De..... remélem az íze jó lett és legközelebb majd jó kráteres lesz!!!! :-)) üdv,vicikó

Törölt felhasználó

Én is megsütöttem, csak fordított szín?ben (csoki pudinggal, vaníliás tésztával). Cseresznye darabkák is kerültek bele, ami a párom ötlete volt. Isteni fincsi, és nagyon finom lágy tésztája lett. Én el?ször 200 fokon sütöttem, utána amikor kezdett színt kapni, akkor vettem vissza a h?fokot 180-ra. (a mi süt?nkben így sülnek szépen a sütik) Köszi a receptet! blondevilke

Vicikó

Szia blondevilke! Nagyon örülök, hogy finom lett !! Igen, a tésztája is nagyon jó szokott lenni. Jó étvágyat hozzá! Üdv. vicikó

fonicia

Most lett kész a sütike, sajnos a szépen kiemelked? kráterek elmaradtak!Nem lett ilyen szép mutatós mint a képen látszik.Nekem a kakaós tészta körbe ölelte a puding halmokat és szinte minden kis halmocskát teljesen befedett.Gondolom az éleszt? túl sok volt?!Remélem az íze kárpótol majd.Amúgy könnyen elkészíthet?.

fonicia

Az el?bbi megjegyzésemhez még annyi, hogy most kóstoltam meg a sütit és mondhatom ISTENI!!!! Köszönöm a receptet Vicikó mentettem!!!! Jaj most vettem észre hogy zavaromba éleszt?t írtam(az el?z? hozzászólásomba) (hi-hi) dehogy is éleszt? hanem SÜT?POR!Nehogy valaki azzal csinálja!

Vicikó

Szia fonicia! Örülök, hogy az íze azért rendben lett.. :-)) Szerintem próbáld meg legközelebb egy kicsivel nagyobb h?mérsékleten sütni, mert akkor talán a hirtelen nagy h?t?l rögtön kiemelkednek a " hegyek ". Tudod, nem minden süt? egyforma, nekem ezen a h?fokon szokott ilyen lenni. Nem akartam okoskodni, bocsi, csak talán ez segít majd. Üdv.: Vicikó

Animani67

Sziasztok!Csak szeretném megköszönni a receptet.Elkészítettem és valami csodás lett.Pontosan olyan,amilyennek le lett írva.A családom pillanatok alatt felfalta.Biztosan sokszor megsütöm még.Lehet még a karácsonyi sütik közé is beteszem.Mégegyszer köszi!

Vicikó

Szia Animani67! Nagyon szívesen!!!! Örülök, hogy ilyen sikeres voltál vele!!!!!! Jó sütés-f?zést Neked továbbra is! Üdv.: Vicikó

Törölt felhasználó

Én is megsütöttem ezt a sütit,gluténmentes lisztb?l.Nagyon finom lett és könny? elkészíteni.Köszi a receptet!:)

Vicikó

Szia juki! Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült Neked is! Köszi, hogy megírtad azt is, hogy gluténmentes lisztb?l készítetted! Én még sosem használtam ilyen lisztet. Egy tapasztalattal több :-) Üdv.: Vicikó

Törölt felhasználó

Szia Vicikó! Elkészítettem ezt a sütit,nagyon finom lett és szép is.Nekem legalábbis tetszik.:)!!!Én gluténmentes lisztet használtam,de tökéletesen m?ködött a mutatvány úgy is...Köszi a receptet!

Vicikó

Szia juki! De örülök, hogy ok lett a mutatványod :-)) Azt külön köszi, hogy megírtad, hogy gluténmentesb?l csináltad. Ezek szerint sok mindent meglehet abból is uolyan jóra csinálni, mert már írták vissza egy másik receptemre is és az is uolyan fincsi lett... Ja, és nagyon szívesen, természetesen!!! Üdv Vicikó

Törölt felhasználó

Szia Vicikó! Nagyon köszönöm a receptet!!!! :) Ma sütöttem meg és Nagyon jól sikerült, ISTENI finom lett. Párom odáig volt érte és barátn?m már a receptet is elkérte. ( nem bírta abbahagyni az evését.... :) ) Annyit változtattam, hogy 1 csomag vaníliás és 1 csomag puncsos pudingot csináltam és raktam bele. Még egyszer köszönöm!!!

Vicikó

Kedves sisy! Nagyon örülök a sikerednek!!!!!! Egészségetekre!!!!!! A puncsos változatot már én is készítettem, ugyanúgy ahogy Te, igen azzal is nagyon fincsi. Mi is így voltunk unokan?véreméknél, ( mint a barátn?d Nálad ) mikor el?ször kóstoltuk, én szinte kivadásztam a legpudingosabb kockákat :-))) Pedig egy akkora lakoma után került az asztalra...... Örömmel, és nagyon szívesen osztom meg a receptjeimet, amit tudok, mert miért ne :-)) ? További nagyon jó sütkérezést, f?zicskézést kívánok Neked! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Szeretném majd megsütni, csak az érdekelne, hogy az olaj miért kell bele? Milyen a tészta ha benne van és milyen ha nincs? :)

Vicikó

Kedves aniko-m! Zsiradék általában minden sütemény tésztájában van. Ebben az esetben olajat teszünk bele. Nagyon finom lesz t?le, nem száraz, nem porhanyós a tészta, sülés után. Nélküle biztos nem lenne jó, úgy még nem csináltam :-)) Üdv: Vici

koszider

Annyi fenntartásom volt ezzel a süteménnyel szemben, hogy alig mertem megsütni (nem szárad ki, nem ég meg a puding? nem folyik szét? nem ül le az aljára? minek tejföl a tetejére, pláne sütés után?), de csak izgatott és belevágtam. Jelentem: PAZAR! Rég ettem ilyen jó sütit! A puding semmi bajt nem csinál, szépen egyben marad a tésztában, és rém mutatós. A tejföl meg olyan rajta, mint egy könny? citromos máz. Az egész pedig könny?, magas, szaftos, ízes, nem lehet abbahagyni. Másnap is tökéletes. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Köszönet érte: Koszider

Vicikó

Mi is nagyon szeretjük! :-) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó !!! Minden héten megsütöm a recepted alapján és mondhatom a család apraja és nagyja imádja. Változtatásként hol vaníliás, hol puncsos, hol csokis pudingporral készítem. Hatalmas köszönet a receptért !!!!

Vicikó

Kedves Kriszti! Igazán nincs mit! :-) Örülök, hogy ilyen nagy sikere van nálatok is ennek a fincsi sütinek! Biztos láttad, hogy nagyobb bevásárlókban vannak már egyéb íz? pudingporok is, erdei, epres karamellás... csak a változatosság kedvéért :-)), ha már ilyen nagy kedvenc lett! Szép napot, és hétvégét kívánok Neked! Üdv: Vici

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek