Kráter szelet 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A pudinghoz
A tetejére
Összesen
689
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A pudinghoz
A tetejére
-
400g tejföl792 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
5497
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
10.8g tojás14 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.9g napraforgó olaj35 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A pudinghoz
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
35.2g tej20 kcal
A tetejére
-
15.6g tejföl31 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
217
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
689
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.8 g
Zsír
-
Összesen 238.5 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7584.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 2650 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 2495 mg
-
Nátrium 1940 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 734.8 g
-
Cukor 425 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 519.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 979 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 965 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1292 micro
Összesen
5497
Kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
217
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
25 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
100 ml napraforgó olaj
-
100 ml tej
A pudinghoz
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
900 ml tej
A tetejére
-
400 ml tejföl
-
5 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük.
- A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit keverjük.
- A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a 3 ek kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, jól elkeverük, és a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
- A kihűlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk.
- Előmelegített sütőben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tűpróbáig sütjük.
- Miután kivettük, még melegen a tetejére öntünk-simítunk 3 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral elkevert 400 ml tejfölt.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x40x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 1547
- Tegnapi nézettség: 103
- 7 napos nézettség: 892
- Össznézettség: 633593
- Feltöltés dátuma: 2011. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Vicikó
251 recept
Ezt a sütit egyszerűen csak szeretjük. Az elkészítése is gyors. Az íze pedig... nagyon finom! Érdemes pár órával fogyasztás előtt elkészíteni, mert addig a tejföl is szépen rádermed.
Hozzászólások (29)
Nagyon ötletes ez a kép, tetszik. Így lefotózva ez a süti, tényleg olyan kráteres.
Egyszer, amikor a Mátrában jártunk, sikerült a felh?k fölé kerülni. Amikor szétnéztünk láttuk az alacsonyabb csúcsokot, ahogy "kilógnak" a felh?kb?l. Arra is hasonlít ez a kép. (tudom a recept a lényeg, hisz ez nem egy fotós oldal. Viszont azt már ismertem, a kép viszont továbbra is nagyon tetszik.) Egyébként ez tényleg egy finom süti. :-)
Szia nita.b! Örülök, hogy tetszik a kép, köszi!
Sziasztok!Mi is imádjuk a Krátert,de én fordiva csinálom,kihagyom a tésztából a kakaóport és vaníliapuding helyett csokit használok.
Szia! Az is biztos finom. Én már puncspudinggal is készítettem. Nekünk az is bejött...
Gyönyör? ez a kép! Tényleg, mint a felh?ben úszó hegycsúcsok! S közben étvágygerjeszt? is! Ügyes vagy! :-)
Szia Tmea! Köszi és örülök, hogy Neked is tetszik a kép..
Sajnos nekem nem lett ilyen szép kráteres:S Nem tudom mit ronthattam el:(
Kedves Evicus91! Nagyon sajnálon, hogy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna!!!Szerintem a süt? lehet az oka, ha egyébként mindent úgy csináltál, ahogy a receptben van. Vagy talán a tepsi mérete lehetett nagyobb? És még azt tudom mondani, hogy nem szabad várni a süt?poros liszt belekeverése után, onnantól gyorsan kell dolgozni és a legrövidebb id?n belül a süt?be kell rakni a tésztát. De ezt biztos Te is tudod, csak eszembe jutott...De..... remélem az íze jó lett és legközelebb majd jó kráteres lesz!!!! :-)) üdv,vicikó
Én is megsütöttem, csak fordított szín?ben (csoki pudinggal, vaníliás tésztával). Cseresznye darabkák is kerültek bele, ami a párom ötlete volt. Isteni fincsi, és nagyon finom lágy tésztája lett. Én el?ször 200 fokon sütöttem, utána amikor kezdett színt kapni, akkor vettem vissza a h?fokot 180-ra. (a mi süt?nkben így sülnek szépen a sütik) Köszi a receptet! blondevilke
Szia blondevilke! Nagyon örülök, hogy finom lett !! Igen, a tésztája is nagyon jó szokott lenni. Jó étvágyat hozzá! Üdv. vicikó
Most lett kész a sütike, sajnos a szépen kiemelked? kráterek elmaradtak!Nem lett ilyen szép mutatós mint a képen látszik.Nekem a kakaós tészta körbe ölelte a puding halmokat és szinte minden kis halmocskát teljesen befedett.Gondolom az éleszt? túl sok volt?!Remélem az íze kárpótol majd.Amúgy könnyen elkészíthet?.
Az el?bbi megjegyzésemhez még annyi, hogy most kóstoltam meg a sütit és mondhatom ISTENI!!!! Köszönöm a receptet Vicikó mentettem!!!! Jaj most vettem észre hogy zavaromba éleszt?t írtam(az el?z? hozzászólásomba) (hi-hi) dehogy is éleszt? hanem SÜT?POR!Nehogy valaki azzal csinálja!
Szia fonicia! Örülök, hogy az íze azért rendben lett.. :-)) Szerintem próbáld meg legközelebb egy kicsivel nagyobb h?mérsékleten sütni, mert akkor talán a hirtelen nagy h?t?l rögtön kiemelkednek a " hegyek ". Tudod, nem minden süt? egyforma, nekem ezen a h?fokon szokott ilyen lenni. Nem akartam okoskodni, bocsi, csak talán ez segít majd. Üdv.: Vicikó
Sziasztok!Csak szeretném megköszönni a receptet.Elkészítettem és valami csodás lett.Pontosan olyan,amilyennek le lett írva.A családom pillanatok alatt felfalta.Biztosan sokszor megsütöm még.Lehet még a karácsonyi sütik közé is beteszem.Mégegyszer köszi!
Szia Animani67! Nagyon szívesen!!!! Örülök, hogy ilyen sikeres voltál vele!!!!!! Jó sütés-f?zést Neked továbbra is! Üdv.: Vicikó
Én is megsütöttem ezt a sütit,gluténmentes lisztb?l.Nagyon finom lett és könny? elkészíteni.Köszi a receptet!:)
Szia juki! Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült Neked is! Köszi, hogy megírtad azt is, hogy gluténmentes lisztb?l készítetted! Én még sosem használtam ilyen lisztet. Egy tapasztalattal több :-) Üdv.: Vicikó
Szia Vicikó! Elkészítettem ezt a sütit,nagyon finom lett és szép is.Nekem legalábbis tetszik.:)!!!Én gluténmentes lisztet használtam,de tökéletesen m?ködött a mutatvány úgy is...Köszi a receptet!
Szia juki! De örülök, hogy ok lett a mutatványod :-)) Azt külön köszi, hogy megírtad, hogy gluténmentesb?l csináltad. Ezek szerint sok mindent meglehet abból is uolyan jóra csinálni, mert már írták vissza egy másik receptemre is és az is uolyan fincsi lett... Ja, és nagyon szívesen, természetesen!!! Üdv Vicikó
Szia Vicikó! Nagyon köszönöm a receptet!!!! :) Ma sütöttem meg és Nagyon jól sikerült, ISTENI finom lett. Párom odáig volt érte és barátn?m már a receptet is elkérte. ( nem bírta abbahagyni az evését.... :) ) Annyit változtattam, hogy 1 csomag vaníliás és 1 csomag puncsos pudingot csináltam és raktam bele. Még egyszer köszönöm!!!
Kedves sisy! Nagyon örülök a sikerednek!!!!!! Egészségetekre!!!!!! A puncsos változatot már én is készítettem, ugyanúgy ahogy Te, igen azzal is nagyon fincsi. Mi is így voltunk unokan?véreméknél, ( mint a barátn?d Nálad ) mikor el?ször kóstoltuk, én szinte kivadásztam a legpudingosabb kockákat :-))) Pedig egy akkora lakoma után került az asztalra...... Örömmel, és nagyon szívesen osztom meg a receptjeimet, amit tudok, mert miért ne :-)) ? További nagyon jó sütkérezést, f?zicskézést kívánok Neked! Üdv: Vici
Szeretném majd megsütni, csak az érdekelne, hogy az olaj miért kell bele? Milyen a tészta ha benne van és milyen ha nincs? :)
Kedves aniko-m! Zsiradék általában minden sütemény tésztájában van. Ebben az esetben olajat teszünk bele. Nagyon finom lesz t?le, nem száraz, nem porhanyós a tészta, sülés után. Nélküle biztos nem lenne jó, úgy még nem csináltam :-)) Üdv: Vici
Annyi fenntartásom volt ezzel a süteménnyel szemben, hogy alig mertem megsütni (nem szárad ki, nem ég meg a puding? nem folyik szét? nem ül le az aljára? minek tejföl a tetejére, pláne sütés után?), de csak izgatott és belevágtam. Jelentem: PAZAR! Rég ettem ilyen jó sütit! A puding semmi bajt nem csinál, szépen egyben marad a tésztában, és rém mutatós. A tejföl meg olyan rajta, mint egy könny? citromos máz. Az egész pedig könny?, magas, szaftos, ízes, nem lehet abbahagyni. Másnap is tökéletes. Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Köszönet érte: Koszider
Mi is nagyon szeretjük! :-) Üdv: Vici
Kedves Vicikó !!! Minden héten megsütöm a recepted alapján és mondhatom a család apraja és nagyja imádja. Változtatásként hol vaníliás, hol puncsos, hol csokis pudingporral készítem. Hatalmas köszönet a receptért !!!!
Kedves Kriszti! Igazán nincs mit! :-) Örülök, hogy ilyen nagy sikere van nálatok is ennek a fincsi sütinek! Biztos láttad, hogy nagyobb bevásárlókban vannak már egyéb íz? pudingporok is, erdei, epres karamellás... csak a változatosság kedvéért :-)), ha már ilyen nagy kedvenc lett! Szép napot, és hétvégét kívánok Neked! Üdv: Vici