Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu alaprecept

Tiramisu alaprecept
Tiramisu alaprecept
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisu Olaszország egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje. Sűrű, gazdag mascarponés krém piskótadarabokkal rétegezve és rumos fekete kávéval megspékelve - nincs mit szerénykedni, ezek így együtt isteni egyveleget alkotnak.

A tiramisu olaszul azt jelenti „dobj fel” és a nevéhez hű módon egy jó adag után mi sem maradunk nyugton, az biztos! Ez a recept bármilyen alkalomra tökéletes, mi gyakran készítjük unalmunkban is a család nagy örömére. Egyébként nincs vele sok macera, bár érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy rendesen összeérjenek az ízek.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. Gőz fölött a tojássárgáját cukorral 80 fokig melegítjük, majd habosra keverjük - eközben ki is hűl.
  2. Hozzákeverjük a mascarponét a tojásos keverékhez, és alaposan kikeverjük a krémet.
  3. A tojásfehérjéket pici sóval és egy kevés cukorral félkemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a krémhez.

Összeállítás

  1. A kávét lefőzzük (elkészíthetjük kotyogósban, de akár instant kávénak is, ez esetben 4 ek. instant kávé + 4 dl meleg víz az arány), majd egy mélyebb tálkába önjük. Hozzáadjuk a rumot, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A babapiskótákat előkészítjük: egyesével belemártjuk őket a kávéba egy pillanatra.
  3. Egy átlátszó jénaiban (szebben mutat) elrendezzük az első beáztatott babapiskóta-réteget. Erre rákenünk egy adag krémet, majd kis szűrő segítségével, megszórjuk 2 evőkanál kakaóporral.
  4. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük: áztatott babapiskóta, krém és kakaópor, végül egy réteg szépen elegyengetett krémmel zárjuk.
  5. Érdemes hűteni kb. egy napot (nem kötelező), hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor meghintjük a tetejét kakaóporral, és már fogyaszthatjuk is. Isteni finom desszert, télen- nyáron elkészíthető.
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 333
össznézettség: 12 845
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1155 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

babapiskótás-kávés desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

719
babapiskóta 400 g
mascarpone 700 g
tojás 4 db
cukor 220 g
cukrozatlan kakaópor 6 ek
feketekávé 4 dl
rum 50 ml