r
Nosalty Logó

Tiramisu alaprecept

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 719 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 5749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krém

Összeállítás

Összesen 282 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 719 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.8 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 5749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Krém

  1. Gőz fölött a tojássárgáját cukorral 80 fokig melegítjük, majd habosra keverjük - eközben ki is hűl.
  2. Hozzákeverjük a mascarponét a tojásos keverékhez, és alaposan kikeverjük a krémet.
  3. A tojásfehérjéket pici sóval és egy kevés cukorral félkemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a krémhez.

Összeállítás

  1. A kávét lefőzzük (elkészíthetjük kotyogósban, de akár instant kávénak is, ez esetben 4 ek. instant kávé + 4 dl meleg víz az arány), majd egy mélyebb tálkába önjük. Hozzáadjuk a rumot, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A babapiskótákat előkészítjük: egyesével belemártjuk őket a kávéba egy pillanatra.
  3. Egy átlátszó jénaiban (szebben mutat) elrendezzük az első beáztatott babapiskóta-réteget. Erre rákenünk egy adag krémet, majd kis szűrő segítségével, megszórjuk 2 evőkanál kakaóporral.
  4. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük: áztatott babapiskóta, krém és kakaópor, végül egy réteg szépen elegyengetett krémmel zárjuk.
  5. Érdemes hűteni kb. egy napot (nem kötelező), hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor meghintjük a tetejét kakaóporral, és már fogyaszthatjuk is. Isteni finom desszert, télen- nyáron elkészíthető.
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 171
  • Össznézettség: 82279
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 08.

Receptkategóriák

A tiramisu Olaszország egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszertje. Sűrű, gazdag mascarponés krém piskótadarabokkal rétegezve és rumos fekete kávéval megspékelve - nincs mit szerénykedni, ezek így együtt isteni egyveleget alkotnak. A tiramisu olaszul azt jelenti „dobj fel” és a nevéhez hű módon egy jó adag után mi sem maradunk nyugton, az biztos! Ez a recept bármilyen alkalomra tökéletes, mi gyakran készítjük unalmunkban is a család nagy örömére. Egyébként nincs vele sok macera, bár érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy rendesen összeérjenek az ízek.

Hozzászólások

Hozzávalók

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek